|
|
|
... leszűrtem, elosztottam az alsó lapon (friss meggy esetén kimagvalva tesszük az alsó lapra).
A pudingporból, cukorból és tejből a szokott módon sűrű pudingot főztem.
A zselatinlapokat vízbe áztattam, kinyomkodtam, majd egyesével feloldottam a még meleg pudingban.
Kevergetve teljesen kihűtöttem a zselatinos pudingot.
A tejszínből kemény habot vert... |
2017-05-26 11:20:53 |
|
|
|
|
|
|
... 175°C fokra, és süssük meg a tésztát körülbelül 40 perc alatt.
A kész süteményt vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni.
Harmadik
lépés
Áztassuk be a zselatinlapokat hideg vízbe és hagyjuk állni, amíg megszívják magukat. Mossuk meg a citromot és reszeljük le a héját. Ezután facsarjuk ki a levét. Verjük fel a tejszínt kemény habbá. A zselatinlapokat ... |
|
2017-05-22 19:58:12 |
|
|
|
|
|
|
... kosárkákat aranybarnára sütjük kb. 3 perc alatt, majd kivesszük és hűlni hagyjuk.
Közben a krémhez a vaníliarudat hosszában felhasítjuk, és kikaparjuk a belsejét. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk 3 percre. A tejet a habtejszínnel együtt egy kis edénybe öntjük, majd a kristály- és a vaníliás cukorral, valamint a kikapart vaníliavelővel együtt felforraljuk. Az egé... |
2017-05-20 22:29:17 |
|
|
|
|
|
|
... falú lábasban, a cukorszirupban, a kettévágott vaníliarúddal együtt, 10 percig főzzük a körtéket. A levükben hagyjuk kihűlni, majd lecsöpögtetjük, és másnapig hűtőbe tesszük. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. A tejet felforraljuk. A 4 tojássárgáját a cukorral fehéredésig verjük. Lassanként hozzáöntjük a tejet, majd kislángon sűrűre főzzük. Amint sűrűsödik, levesszük a tűzről... |
|
2017-05-11 08:45:51 |
|
|
|
|
|
|
... vagy túl sok vizet öntöttünk rá. Az orvoslásnak is két módja van. Vagy az egész levet visszaö... |
|
2016-12-17 20:02:02 |
|
|
|
|
|
|
... vagy túl sok vizet öntöttünk rá. Az orvoslásnak is két módja van. Vagy az egész levet visszaöntjük a lábosba és elfőzzük egy részét - így ugyanis besűrűsödik -, vagy zselatinlapokat olvasztunk és belekeverjük. Ez nem túl elegáns, de gyors megoldás.
... |
2016-11-13 15:45:50 |
|
|
|
|
|
|
... 1,5 dl tejszínt, és további 5 percig főzzük, amíg a zöldség teljesen megpuhul. Ezután összeturmixoljuk vagy az edényben rúdmixerrel pürésítjük, és átpasszírozzuk.
A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk 10 percre, majd kinyomkodjuk, és a forró pürében feloldjuk. Hozzáadjuk a lecsepegtetett karfiolrózsákat és beleforgatjuk a maradék tejszínből vert habot. A masszát folp... |
2016-10-12 21:42:45 |
|
|
|
|
|
|
... perc alatt habosra keverjük. Hozzáadjuk a citromhéjat, a vaníliás cukrot és a porcukrot, majd eldolgozzuk benne. Hozzáadjuk a tejszínt, és simára keverjük.
A beáztatott zselatinlapokat kinyomkodjuk, majd 30 másodpercre a mikróba tesszük, amíg fel nem olvad, és a túrós masszához keverjük.
A kihűlt piskótalapot megkenjük a túrós töltelékkel, és hűtőbe tesszük, amíg... |
2016-10-03 08:58:42 |
|
|
|
|
|
|
... citromsav
1 csipet őrölt szerecsendió
A díszítéshez:
friss áfonya
reszelt citromhéj
Elkészítés
Hideg vízbe áztatjuk a zselatinlapokat. Megmelegítjük a tejet, majd kevergetve megolvasztjuk benne a kissé kinyomkodott zselatint. A mézet felhabosítjuk a tojásfehérjékkel és a joghurttal. Hozzákeverjük a fűszerkeveréket, ... |
2016-08-29 23:02:53 |
|
|
|
|
|
|
... citromsav
1 csipet őrölt szerecsendió
A díszítéshez:
friss áfonya
reszelt citromhéj
Elkészítés
Hideg vízbe áztatjuk a zselatinlapokat. Megmelegítjük a tejet, majd kevergetve megolvasztjuk benne a kissé kinyomkodott zselatint. A mézet felhabosítjuk a tojásfehérjékkel és a joghurttal. Hozzákeverjük a fűszerkeveréket, ... |
2016-08-18 23:48:56 |
|
|
|
|