Belépés
Habos meggyes pite
... leszűrtem, elosztottam az alsó lapon (friss meggy esetén kimagvalva tesszük az alsó lapra).
A pudingporból, cukorból és tejből a szokott módon sűrű pudingot főztem.
A zselatinlapokat vízbe áztattam, kinyomkodtam, majd egyesével feloldottam a még meleg pudingban.
Kevergetve teljesen kihűtöttem a zselatinos pudingot.
A tejszínből kemény habot vert...
2017-05-26 11:20:53
Zebra torta barackkal és citromkrémmel
... 175°C fokra, és süssük meg a tésztát körülbelül 40 perc alatt.

A kész süteményt vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni.
Harmadik
lépés

Áztassuk be a zselatinlapokat hideg vízbe és hagyjuk állni, amíg megszívják magukat. Mossuk meg a citromot és reszeljük le a héját. Ezután facsarjuk ki a levét. Verjük fel a tejszínt kemény habbá. A zselatinlapokat ...
2017-05-22 19:58:12
Epres kosárka
... kosárkákat aranybarnára sütjük kb. 3 perc alatt, majd kivesszük és hűlni hagyjuk.
Közben a krémhez a vaníliarudat hosszában felhasítjuk, és kikaparjuk a belsejét. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk 3 percre. A tejet a habtejszínnel együtt egy kis edénybe öntjük, majd a kristály- és a vaníliás cukorral, valamint a kikapart vaníliavelővel együtt felforraljuk. Az egé...
2017-05-20 22:29:17
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei
... falú lábasban, a cukorszirupban, a kettévágott vaníliarúddal együtt, 10 percig főzzük a körtéket. A levükben hagyjuk kihűlni, majd lecsöpögtetjük, és másnapig hűtőbe tesszük. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. A tejet felforraljuk. A 4 tojássárgáját a cukorral fehéredésig verjük. Lassanként hozzáöntjük a tejet, majd kislángon sűrűre főzzük. Amint sűrűsödik, levesszük a tűzről...
2017-05-11 08:45:51
A tökéletes és isteni kocsonya
... vagy túl sok vizet öntöttünk rá. Az orvoslásnak is két módja van. Vagy az egész levet visszaö...
2016-12-17 20:02:02
Kocsonya
... vagy túl sok vizet öntöttünk rá. Az orvoslásnak is két módja van. Vagy az egész levet visszaöntjük a lábosba és elfőzzük egy részét - így ugyanis besűrűsödik -, vagy zselatinlapokat olvasztunk és belekeverjük. Ez nem túl elegáns, de gyors megoldás.
...
2016-11-13 15:45:50
Karfiolparfé paradicsomos vinaigrette-tel
... 1,5 dl tejszínt, és további 5 percig főzzük, amíg a zöldség teljesen megpuhul. Ezután összeturmixoljuk vagy az edényben rúdmixerrel pürésítjük, és átpasszírozzuk.
A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk 10 percre, majd kinyomkodjuk, és a forró pürében feloldjuk. Hozzáadjuk a lecsepegtetett karfiolrózsákat és beleforgatjuk a maradék tejszínből vert habot. A masszát folp...
2016-10-12 21:42:45
Kivis-túrós kocka
... perc alatt habosra keverjük. Hozzáadjuk a citromhéjat, a vaníliás cukrot és a porcukrot, majd eldolgozzuk benne. Hozzáadjuk a tejszínt, és simára keverjük.
A beáztatott zselatinlapokat kinyomkodjuk, majd 30 másodpercre a mikróba tesszük, amíg fel nem olvad, és a túrós masszához keverjük.
A kihűlt piskótalapot megkenjük a túrós töltelékkel, és hűtőbe tesszük, amíg...
2016-10-03 08:58:42
Mézes-joghurtos pohárkrém áfonyával
... citromsav
1 csipet őrölt szerecsendió
A díszítéshez:
friss áfonya
reszelt citromhéj

Elkészítés

Hideg vízbe áztatjuk a zselatinlapokat. Megmelegítjük a tejet, majd kevergetve megolvasztjuk benne a kissé kinyomkodott zselatint. A mézet felhabosítjuk a tojásfehérjékkel és a joghurttal. Hozzákeverjük a fűszerkeveréket, ...
2016-08-29 23:02:53
Mézes-joghurtos pohárkrém áfonyával
... citromsav
1 csipet őrölt szerecsendió
A díszítéshez:
friss áfonya
reszelt citromhéj

Elkészítés

Hideg vízbe áztatjuk a zselatinlapokat. Megmelegítjük a tejet, majd kevergetve megolvasztjuk benne a kissé kinyomkodott zselatint. A mézet felhabosítjuk a tojásfehérjékkel és a joghurttal. Hozzákeverjük a fűszerkeveréket, ...
2016-08-18 23:48:56
1 2 3 4 .9 10 13 14 .17 18 19 
Címkék: alsó lapon, alsó lapra, szokott módon, zselatinlapokat vízbe, zselatinos pudingot, tejszínből kemény, tésztát körülbelül, kész süteményt, zselatinlapokat hideg, tejszínt kemény, vaníliarudat hosszában, habtejszínnel együtt, vaníliás cukorral, kikapart vaníliavelővel, kettévágott vaníliarúddal, levükben hagyjuk, tejet felforraljuk, cukorral fehéredésig, egész levet, részét &#8211, zöldség teljesen, edényben rúdmixerrel, forró pürében, lecsepegtetett karfiolrózsákat, maradék tejszínből, masszát folp, vaníliás cukrot, beáztatott zselatinlapokat, mikróba tesszük, túrós masszához, kihűlt piskótalapot, túrós töltelékkel, kissé kinyomkodott, mézet felhabosítjuk, tojásfehérjékkel, összeturmixoljuk, zselatinlapokat, fűszerkeveréket, karfiolrózsákat, lecsepegtetett, átpasszírozzuk, lecsöpögtetjük, vaníliavelővel, cukorszirupban, citromkrémmel, beleforgatjuk, megmelegítjük, felhabosítjuk, tojássárgáját, vaníliarúddal, hozzákeverjük, megolvasztjuk, habtejszínnel, visszaöntjük, belekeverjük, pudingporból,
© 2013 TVN.HU Kft.