|
|
|
... 1,5 + 3 dl tejszín (én 1,5 + 3,5 dl-t használtam, mivel 5 dl-es kiszerelésben vettem)
- 1,5 tasak habfixáló (én 2 tasakot használtam)
+ a díszítéshez eper
A zselatinlapokat beáztattam bő hideg vízbe. A túrót, 60 g porcukrot, az alaposan megmosott citrom reszelt héját és 2 evőkanál átszűrt citromlét simára kevertem. A zselatint kinyomkodtam és annyi vízzel amen... |
2010-05-12 10:50:06 |
|
|
|
|
|
|
... kibélelt, 26 cm-es kapcsos tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőbe toljuk. 175 fokon kb. 30 percig sütjük. Kb. 15 percig pihentetjük, majd eltávolítjuk a karimát.
A zselatinlapokat 5 percre hideg vízbe ázatjuk. A citromlevet felforraljuk a maradék cukorral, majd levesszük a tűzhelyről, és feloldjuk benne a zselatint. Kevés joghurtot vegyítünk bele aztán az egészet a ma... |
|
2010-04-30 14:25:57 |
|
|
|
|
|
|
... (most csak málna volt itthon) italport keverek, de azt is óvatosan adagolva (kóstolgatva), mivel egy kevés is elég ahhoz, hogy édes legyen. (A Boleró italporban édesítő van.) A zselatinlapokat hideg vízben megáztatom, leöntöm róla a víz nagy részét és mikróban fél perc alatt megolvasztom. 2/3 részét az eperhez, 1/3 részét a vaníliás túróhoz keverem. Az eper kb. negyedét a bolerós ... |
2010-04-28 16:08:41 |
|
|
|
|
|
|
... értékéből némileg veszíteni fog...
Amíg sül-hűl a piskótánk, szépen nyugodtan elkészíthetjük a krémet is.
Ehhez legelőször is áztassuk 5 percre hideg vízbe a zselatinlapokat, hogy megpuhuljanak.
Ezután próbáljuk megállni, hogy a puhuló zselatinlapokkal játsszunk.
Nehéz lesz, mert igen viccesek...
Egy edényben melegítsük fel a tejet (n... |
|
2010-04-01 16:26:38 |
|
|
|
|
|
|
...
Leírás
A kekszet szétmorzsoljuk, és egy evőkanál hátával a puha margarinba dolgozzuk. Egy tortaformát sütőpapírral kibélelünk, a masszát belesimítjuk és a hűtőbe tesszük.A zselatinlapokat utasítás szerint beáztatjuk. A joghurtot a cukorral és a citromlével összekeverjük.A beáztatott zselatint felmelegítjük, és a joghurtba keverjük. Ezt is behűtjük.Az őszibarack héját le... |
|
2010-04-01 06:53:46 |
|
|
|
|
|
|
... díszítéshez félreteszünk, a többivel a piskótalapokat vékonyan megkenjük és a nagyobbikkal óvatosan az őzgerincformát kibéleljük. Ezt követően a párolt birsalmával megtöltjük. A zselatinlapokat egyesével a gyümölcs leszűrt főzőlevébe rakjuk és addig melegítjük, amíg teljesen fölolvadnak (ha zselatinport használunk, akkor azt kevergetve 1-2 percig forralni kell a főzőlével). Ezután... |
2010-03-31 15:46:56 |
|
|
|
|
|
|
... félreteszünk, a többivel a piskótalapokat vékonyan megkenjük, és a nagyobikkal az őzgerincformát óvatosan kibéleljük. Ezt követően a párolt birsalmával megtöltjük.
A zselatinlapokat egyesével a gyümölcs leszűrt főzőlevébe rakjuk, és addig melegítjük, amíg teljesen fölolvadnak. Ezután a birsalmára merjük. Mielőtt megdermedne, a félretett piskótát krémes oldalával l... |
2010-03-31 13:24:26 |
|
|
|
|
|
|
... 1 dl vizet a cukorral felforralunk. 2 percig kis lángon főzzük, majd a tűzről levéve belekeverjük a pálinkát. A krémhez a megtisztított eper felét a narancslével turmixoljuk. A zselatinlapokat 10 percig hideg vízben áztatjuk. A tejet felforraljuk. Keverőtálban habosra keverjük a tojást, a tojássárgáját és a cukrot. Hozzáadjuk a keményítőt, és ezzel is simára keverjük. Állandóan ke... |
2010-03-29 19:05:44 |
|
|
|
|
|
|
... kibélelt, 26 cm-es kapcsos tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőbe toljuk. 175 fokon kb. 30 percig sütjük. Kb. 15 percig pihentetjük, majd eltávolítjuk a karimát.
A zselatinlapokat 5 percre hideg vízbe ázatjuk. A citromlevet felforraljuk a maradék cukorral, majd levesszük a tűzhelyről, és feloldjuk benne a zselatint. Kevés joghurtot vegyítünk bele aztán az egészet a ma... |
2010-03-28 10:56:04 |
|
|
|
|
|
|
... müzli
Elkészítés:
15 dkg tejszínt, 10 dkg joghurtot és 5 dkg porcukrot elkeverünk.
A muskotályos bort felére beforraljuk, és hozzátesszük a joghurtos krémhez.
A zselatinlapokat 2-3 percre hideg vízbe áztatjuk.
A maradék 20 dkg tejszínt habbá verjük.
A joghurtos krémből 1 dl-t kiveszünk, és abban feloldjuk a zselatint.
A habbá v... |
2010-03-17 17:59:07 |
|
|
|
|