Belépés
Epres csigatorta
... 1,5 + 3 dl tejszín (én 1,5 + 3,5 dl-t használtam, mivel 5 dl-es kiszerelésben vettem)
- 1,5 tasak habfixáló (én 2 tasakot használtam)
+ a díszítéshez eper

A zselatinlapokat beáztattam bő hideg vízbe. A túrót, 60 g porcukrot, az alaposan megmosott citrom reszelt héját és 2 evőkanál átszűrt citromlét simára kevertem. A zselatint kinyomkodtam és annyi vízzel amen...
2010-05-12 10:50:06
Epres piskótatorta
... kibélelt, 26 cm-es kapcsos tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőbe toljuk. 175 fokon kb. 30 percig sütjük. Kb. 15 percig pihentetjük, majd eltávolítjuk a karimát.
A zselatinlapokat 5 percre hideg vízbe ázatjuk. A citromlevet felforraljuk a maradék cukorral, majd levesszük a tűzhelyről, és feloldjuk benne a zselatint. Kevés joghurtot vegyítünk bele aztán az egészet a ma...
2010-04-30 14:25:57
Epres desszert (light)
... (most csak málna volt itthon) italport keverek, de azt is óvatosan adagolva (kóstolgatva), mivel egy kevés is elég ahhoz, hogy édes legyen. (A Boleró italporban édesítő van.) A zselatinlapokat hideg vízben megáztatom, leöntöm róla a víz nagy részét és mikróban fél perc alatt megolvasztom. 2/3 részét az eperhez, 1/3 részét a vaníliás túróhoz keverem. Az eper kb. negyedét a bolerós ...
2010-04-28 16:08:41
Túrótorta...egyszerű
... értékéből némileg veszíteni fog...

Amíg sül-hűl a piskótánk, szépen nyugodtan elkészíthetjük a krémet is.

Ehhez legelőször is áztassuk 5 percre hideg vízbe a zselatinlapokat, hogy megpuhuljanak.
Ezután próbáljuk megállni, hogy a puhuló zselatinlapokkal játsszunk.
Nehéz lesz, mert igen viccesek...

Egy edényben melegítsük fel a tejet (n...
2010-04-01 16:26:38
Őszibarackos joghurttorta:
...
Leírás
A kekszet szétmorzsoljuk, és egy evőkanál hátával a puha margarinba dolgozzuk. Egy tortaformát sütőpapírral kibélelünk, a masszát belesimítjuk és a hűtőbe tesszük.A zselatinlapokat utasítás szerint beáztatjuk. A joghurtot a cukorral és a citromlével összekeverjük.A beáztatott zselatint felmelegítjük, és a joghurtba keverjük. Ezt is behűtjük.Az őszibarack héját le...
2010-04-01 06:53:46
Birsalagút
... díszítéshez félreteszünk, a többivel a piskótalapokat vékonyan megkenjük és a nagyobbikkal óvatosan az őzgerincformát kibéleljük. Ezt követően a párolt birsalmával megtöltjük. A zselatinlapokat egyesével a gyümölcs leszűrt főzőlevébe rakjuk és addig melegítjük, amíg teljesen fölolvadnak (ha zselatinport használunk, akkor azt kevergetve 1-2 percig forralni kell a főzőlével). Ezután...
2010-03-31 15:46:56
Birsalagút
... félreteszünk, a többivel a piskótalapokat vékonyan megkenjük, és a nagyobikkal az őzgerincformát óvatosan kibéleljük. Ezt követően a párolt birsalmával megtöltjük.


A zselatinlapokat egyesével a gyümölcs leszűrt főzőlevébe rakjuk, és addig melegítjük, amíg teljesen fölolvadnak. Ezután a birsalmára merjük. Mielőtt megdermedne, a félretett piskótát krémes oldalával l...
2010-03-31 13:24:26
Epres mandulaálom receptje:
... 1 dl vizet a cukorral felforralunk. 2 percig kis lángon főzzük, majd a tűzről levéve belekeverjük a pálinkát. A krémhez a megtisztított eper felét a narancslével turmixoljuk. A zselatinlapokat 10 percig hideg vízben áztatjuk. A tejet felforraljuk. Keverőtálban habosra keverjük a tojást, a tojássárgáját és a cukrot. Hozzáadjuk a keményítőt, és ezzel is simára keverjük. Állandóan ke...
2010-03-29 19:05:44
Epes piskótatorta
... kibélelt, 26 cm-es kapcsos tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőbe toljuk. 175 fokon kb. 30 percig sütjük. Kb. 15 percig pihentetjük, majd eltávolítjuk a karimát.
A zselatinlapokat 5 percre hideg vízbe ázatjuk. A citromlevet felforraljuk a maradék cukorral, majd levesszük a tűzhelyről, és feloldjuk benne a zselatint. Kevés joghurtot vegyítünk bele aztán az egészet a ma...
2010-03-28 10:56:04
Muskotályos joghurttorta müzli
... müzli

Elkészítés:

15 dkg tejszínt, 10 dkg joghurtot és 5 dkg porcukrot elkeverünk.
A muskotályos bort felére beforraljuk, és hozzátesszük a joghurtos krémhez.
A zselatinlapokat 2-3 percre hideg vízbe áztatjuk.
A maradék 20 dkg tejszínt habbá verjük.
A joghurtos krémből 1 dl-t kiveszünk, és abban feloldjuk a zselatint.
A habbá v...
2010-03-17 17:59:07
1 2 3 .9 10 13 14 15 .17 18 19 
Címkék: díszítéshez eper, zselatinlapokat beáztattam, alaposan megmosott, zselatint kinyomkodtam, citromlevet felforraljuk, maradék cukorral, zselatinlapokat hideg, vaníliás túróhoz, puhuló zselatinlapokkal, edényben melegítsük, kekszet szétmorzsoljuk, evőkanál hátával, puha margarinba, tortaformát sütőpapírral, masszát belesimítjuk, hűtőbe tesszük, zselatinlapokat utasítás, citromlével összekeverjük, beáztatott zselatint, joghurtba keverjük, őszibarack héját, piskótalapokat vékonyan, nagyobbikkal óvatosan, őzgerincformát kibéleljük, párolt birsalmával, zselatinlapokat egyesével, gyümölcs leszűrt, őzgerincformát óvatosan, birsalmára merjük, félretett piskótát, cukorral felforralunk, tűzről levéve, megtisztított eper, narancslével turmixoljuk, tejet felforraljuk, muskotályos bort, joghurtos krémhez, joghurtos krémből, zselatinlapokkal, zselatinlapokat, piskótalapokat, elkészíthetjük, őzgerincformát, szétmorzsoljuk, kiszerelésben, megpuhuljanak, összekeverjük, tojássárgáját, előmelegített,
© 2013 TVN.HU Kft.