|
|
|
... a levét felfogom. A tejszínt a porcukorral, kemény habbá felverem. 2/3 részét hűtőbe teszem, a maradékot elkeverem 1 dl meggy lével, 1 porár joghurttal és a kókuszreszelékkel. A zselatinlapokat kevés hideg vízbe áztatom 5 percre, majd 4 evőkanál vízzel felmelegítem (de nem forralom fel!). Hagyom langyosra hűlni, majd apránként a meggylével kevert tejszínhabhoz adagolom. Hűtőbe tes... |
2010-03-05 15:45:38 |
|
|
|
|
|
|
... a levét felfogom. A tejszínt a porcukorral, kemény habbá felverem. 2/3 részét hűtőbe teszem, a maradékot elkeverem 1 dl meggy lével, 1 porár joghurttal és a kókuszreszelékkel. A zselatinlapokat kevés hideg vízbe áztatom 5 percre, majd 4 evőkanál vízzel felmelegítem (de nem forralom fel!). Hagyom langyosra hűlni, majd apránként a meggylével kevert tejszínhabhoz adagolom. Hűtőbe tes... |
|
2010-03-03 17:40:13 |
|
|
|
|
|
|
... a levét felfogom. A tejszínt a porcukorral, kemény habbá felverem. 2/3 részét hűtőbe teszem, a maradékot elkeverem 1 dl meggy lével, 1 porár joghurttal és a kókuszreszelékkel. A zselatinlapokat kevés hideg vízbe áztatom 5 percre, majd 4 evőkanál vízzel felmelegítem (de nem forralom fel!). Hagyom langyosra hűlni, majd apránként a meggylével kevert tejszínhabhoz adagolom. Hűtőbe tes... |
2010-03-03 13:27:55 |
|
|
|
|
|
|
... müzli
Elkészítés:
15 dkg tejszínt, 10 dkg joghurtot és 5 dkg porcukrot elkeverünk.
A muskotályos bort felére beforraljuk, és hozzátesszük a joghurtos krémhez.
A zselatinlapokat 2-3 percre hideg vízbe áztatjuk.
A maradék 20 dkg tejszínt habbá verjük.
A joghurtos krémből 1 dl-t kiveszünk, és abban feloldjuk a zselatint.
A habbá vert tej... |
|
2010-03-03 09:56:57 |
|
|
|
|
|
|
... tort kétszersülteket vagy a kókuszos müzlit a megolvasztott vajjal összekeverjük,majd margarinnal kikent,tortaformába vagy alufólia keretbe nyomkodva a hűtőszekrénybe állítjuk. A zselatinlapokat a hideg vízbe áztatjuk. A túrót a joghurttal, a kókusztejjel,a kétféle cukorral és a citromlével kikeverjük. A feloldott zselatint 3 evőkanálnyi túrókrémmel elvegyítjük,és a többi túrókrém... |
|
2010-01-15 20:18:55 |
|
|
|
|
|
|
... vegyesen
2 dl méz
2 dl tejszín
30 dkg tejszínes krémsajt
2,5 dl málnapüré
A díszítéshez:
málna
mentalevél
Elkészítése:
A zselatinlapokat 10 percig hideg vízben áztatjuk, a magvakat durvára vágjuk. Teflonban megpirítjuk a cukrozott gyümölcsöket, konyhai papírtörlőre szedjük, majd apró darabokra vágjuk. A mézet folyékonyra la... |
2009-12-29 20:43:37 |
|
|
|
|
|
|
... félreteszünk, a többivel a piskótalapokat vékonyan megkenjük, és a nagyobiikkal az őzgerincformát óvatosan kibéleljük. Ezt követően a párolt birsalmával megtöltjük.
A zselatinlapokat egyesével a gyümölcs leszűrt főzőlevébe rakjuk, és addig melegítjük, amíg teljesen fölolvadnak. Ezután a birsalmára merjük. Mielőtt megdermedne, a félretett piskótát krémes oldalával... |
2009-12-22 21:47:36 |
|
|
|
|
|
|
... kerek, mély tálat (kb. 2,5 l folyadék férjen bele) folpackkal kibélelünk. A tejszínt felverjük és a hűtőbe tesszük. A tojásfehérjéket a kristálycukorral krémes habbá keverjük, a zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk.
3 evőkanál pezsgőt megmelegítünk, és feloldjuk benne a víztől két kézzel kinyomkodott zselatinlapokat. A maradék pezsgőt a porcukorral kézi habverővel alaposan el... |
2009-12-19 16:00:08 |
|
|
|
|
|
|
... lyukas fakanál) a kanalanként adagolt lisztet. A piskótatésztát egy papírral bélelt 24 cm átmérőjű tortaformában sütjük (180 fokra előmelegített sütőben, kb. 35 perc - tűpróba
A zselatinlapokat áztassuk egy kevés vízbe, amíg megpuhul, majd nyomkodjuk ki és tegyük gyenge tűzre, ahol éppen addig melegítsük, amíg feloldódik. Várjuk meg, amíg egy kicsit kihűl, majd keverjük bele ... |
2009-12-17 15:15:37 |
|
|
|
|
|
|
... narancslekvar
Csokolades parizsi kremhez: 20 dkg etcsokolade 2, 5 dl tejszin
A kiengedett gesztenyepuret a porcukorral + vanilias cukorral simara keverjuk. (Kozben a zselatinlapokat pici vizben puhulni hagyjuk, majd kinyomkodjuk, es keves meleg vizben
feloldjuk). A tejszintbol kemeny habot verunk, es a zselatinnal egyutt a gesztenyemasszahoz adagoljuk ovatosan. ... |
2009-12-04 01:46:49 |
|
|
|
|