Belépés
Habos sütemény
... lábosba öntjük, és közepes tűzön, fedő nélkül 5 percig főzzük. Ha a gyümölcsök túl sok levet engednek, nagy lángon, néhány perccel tovább főzzük, hogy besűrűsödjön, majd hozzáadjuk a zselatinlapokat, és az egészet tűzálló tálba vagy tepsibe öntjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, a maradék porcukrot hozzákeverjük, és óvatosan a gyümölcsök tetejére kenjük, hogy a hab ne törj...
2008-07-02 13:04:55
Vacsoracsata-Desszert-Virág
... vaníliabelével és a hüvelyével edénybe tesszük. Majd ezt közepes lángon 8 percig főzzük. A zselatint hideg vízbe beáztatjuk. A vanília hüvelyét kivesszük a tejszínből.

A zselatinlapokat kézzel kinyomkodjuk és a zselatint a forró vaníliás tejszínbe tesszük, s állandó kevergetés mellett feloldjuk. A tejszínt formákba öntjük és hűvös helyre tesszük.

6 óráig hagy...
2008-05-22 17:25:03
Húsvéti receptek
... feldarabolt zöldségeket, a babért és a szemes borsot. Felforraljuk, majd közepes tűzön, kb. 1 órát főzzük. A sonkát a fazékból kivesszük és kihűtjük, tetejéről a zsírt leszedjük. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. 3 dl levet felmelegítünk, sóval, borssal és tokajival ízesítjük. Feloldunk benne 4 zselatinlapot, majd hidegre állítjuk. A maradék levet megmelegítjük, és feloldju...
2008-03-11 11:11:10
Citromtorta sütés nélkül
... citrom.

Elkészítés:

A kekszet apróra törjük, majd a felolvasztott vajjal összekeverjük. A masszát egy 20 cm átmérőjű, kipattintható tortaforma aljára simítjuk, és 5 percre a mélyhűtőbe tesszük. A zselatinlapokat vízbe áztatjuk. A krémsajtot, a porcukrot és a kemény habbá vert tejszínt összekeverjük, majd hozzáadjuk az egyik citrom levét, és reszelt héj...
2008-01-02 19:05:59
Ezeregyéjszaka-torta
... Elkészültét a beleszúrt tűvel ellenőrizhetjük. A tejet a hosszában kettéhasított vaníliarúddal felforraljuk, majd kiemeljük belőle. Utána a vajjal meg a gesztenyepürével összegyúrjuk. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, kissé kinyomkodjuk, a gesztenyekrémbe keverjük a habbá vert tejszínnel együtt. A tortalapot lapjában elfelezzük, a krémmel megtöltjük, és az oldalát meg a tete...
2007-11-26 11:10:09
Tojáslikőrös-joghurtos kalács
... evőkanál tojáslikőr
1 tasak vaníliáscukor
3 zselatinlap
porcukor



ELKÉSZÍTÉS

A kalácsszeletekből szív alakú formákat szúrunk ki. A zselatinlapokat kb. 5 percre langyos vízbe áztatjuk. A vaníliáscukrot 2 evőkanál vízben feloldjuk. Hozzáadjuk a zselatint, belekeverjük a joghurtot, gőz fölött kb. 10 percig kevergetjük, majd hűlni hagyju...
2007-02-04 10:59:06
Tejszínkrémes-mandulás
... (aszalt)
24 babapiskóta
2 evőkanál gránátalmaszörp

A mázhoz:
20 dkg étcsokoládé
4 evőkanál tejszín



ELKÉSZÍTÉS

A charlotte-hoz a zselatinlapokat 10 percre hideg vízbe áztatjuk. Serpenyőben 3 evőkanál vizet langyosítunk, majd beletesszük a zselatint, és ujjainkkal elnyomkodjuk. A tejszín-krémsajtot, a zselatint, a mego...
2007-02-04 10:57:56
Sajttorta
... forma pereme. Egy nagy sütőpapírt helyezünk a tésztára, és közepes hőmérsékletű sütőben 15-20 percig sütjük. A papírt eltávolítjuk, és még 10 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, és melegítve feloldjuk. 2 citrom héját lereszeljük, és mindhárom citrom levét kifacsarjuk. 2 tojást, 10 dkg cukrot és a vaníliáscukrot habosra keve...
2006-10-05 07:18:28
Mézes-krémsajtos nugát
... dl méz
2 dl tejszín
30 dkg tejszínes krémsajt
2,5 dl málnapüré

A díszítéshez:
málna
mentalevél



ELKÉSZÍTÉS

A zselatinlapokat 10 percig hideg vízben áztatjuk. A magvakat durvára vágjuk. Teflonban megpirítjuk a cukrozott gyümölcsöket, konyhai papírtörlőre szedjük, majd apró darabokra vágjuk. A mézet folyékonyra lan...
2006-10-02 07:07:07
Joghurtos-ringlós kocsonya
... zselatinlap
25 dkg ringló
4 evőkanál cukor
3 evőkanál málnaszörp
2 evőkanál fehér mentaszirup
4 dl joghurt



ELKÉSZÍTÉS

A zselatinlapokat kettesével 10 percre hideg vízbe tesszük, majd kinyomkodjuk. A ringlót megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk, húsát felkockázzuk. A darabokkal 4 pudingforma alját kirakjuk, és 1 evőkanál cuko...
2006-09-14 07:36:04
1 2 3 .9 10 13 14 .17 18 19 
Címkék: egészet tűzálló, tojásfehérjéket kemény, maradék porcukrot, gyümölcsök tetejére, hüvelyével edénybe, zselatint hideg, vanília hüvelyét, zselatinlapokat kézzel, forró vaníliás, tejszínt formákba, szemes borsot, fazékból kivesszük, zsírt leszedjük, zselatinlapokat hideg, maradék levet, kekszet apróra, felolvasztott vajjal, mélyhűtőbe tesszük, zselatinlapokat vízbe, kemény habbá, egyik citrom, beleszúrt tűvel, hosszában kettéhasított, gesztenyepürével összegyúrjuk, gesztenyekrémbe keverjük, habbá vert, tortalapot lapjában, krémmel megtöltjük, kalácsszeletekből szív, nagy sütőpapírt, papírt eltávolítjuk, vaníliáscukrot habosra, magvakat durvára, cukrozott gyümölcsöket, mézet folyékonyra, zselatinlapokat kettesével, ringlót megmossuk, gesztenyepürével, zselatinlapokat, gránátalmaszörp, ellenőrizhetjük, gesztenyekrémbe, tojásfehérjéket, ezeregyéjszaka, vaníliáscukrot, vaníliabelével, felolvasztott, hozzákeverjük, megmelegítjük, zselatinlapot, tejszínkrémes, felmelegítünk, összekeverjük, vaníliarúddal,
© 2013 TVN.HU Kft.