|
|
|
... lábosba öntjük, és közepes tűzön, fedő nélkül 5 percig főzzük. Ha a gyümölcsök túl sok levet engednek, nagy lángon, néhány perccel tovább főzzük, hogy besűrűsödjön, majd hozzáadjuk a zselatinlapokat, és az egészet tűzálló tálba vagy tepsibe öntjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, a maradék porcukrot hozzákeverjük, és óvatosan a gyümölcsök tetejére kenjük, hogy a hab ne törj... |
2008-07-02 13:04:55 |
|
|
|
|
|
|
... vaníliabelével és a hüvelyével edénybe tesszük. Majd ezt közepes lángon 8 percig főzzük. A zselatint hideg vízbe beáztatjuk. A vanília hüvelyét kivesszük a tejszínből.
A zselatinlapokat kézzel kinyomkodjuk és a zselatint a forró vaníliás tejszínbe tesszük, s állandó kevergetés mellett feloldjuk. A tejszínt formákba öntjük és hűvös helyre tesszük.
6 óráig hagy... |
|
2008-05-22 17:25:03 |
|
|
|
|
|
|
... feldarabolt zöldségeket, a babért és a szemes borsot. Felforraljuk, majd közepes tűzön, kb. 1 órát főzzük. A sonkát a fazékból kivesszük és kihűtjük, tetejéről a zsírt leszedjük. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. 3 dl levet felmelegítünk, sóval, borssal és tokajival ízesítjük. Feloldunk benne 4 zselatinlapot, majd hidegre állítjuk. A maradék levet megmelegítjük, és feloldju... |
2008-03-11 11:11:10 |
|
|
|
|
|
|
... citrom.
Elkészítés:
A kekszet apróra törjük, majd a felolvasztott vajjal összekeverjük. A masszát egy 20 cm átmérőjű, kipattintható tortaforma aljára simítjuk, és 5 percre a mélyhűtőbe tesszük. A zselatinlapokat vízbe áztatjuk. A krémsajtot, a porcukrot és a kemény habbá vert tejszínt összekeverjük, majd hozzáadjuk az egyik citrom levét, és reszelt héj... |
|
2008-01-02 19:05:59 |
|
|
|
|
|
|
... Elkészültét a beleszúrt tűvel ellenőrizhetjük. A tejet a hosszában kettéhasított vaníliarúddal felforraljuk, majd kiemeljük belőle. Utána a vajjal meg a gesztenyepürével összegyúrjuk. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, kissé kinyomkodjuk, a gesztenyekrémbe keverjük a habbá vert tejszínnel együtt. A tortalapot lapjában elfelezzük, a krémmel megtöltjük, és az oldalát meg a tete... |
|
2007-11-26 11:10:09 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanál tojáslikőr
1 tasak vaníliáscukor
3 zselatinlap
porcukor
ELKÉSZÍTÉS
A kalácsszeletekből szív alakú formákat szúrunk ki. A zselatinlapokat kb. 5 percre langyos vízbe áztatjuk. A vaníliáscukrot 2 evőkanál vízben feloldjuk. Hozzáadjuk a zselatint, belekeverjük a joghurtot, gőz fölött kb. 10 percig kevergetjük, majd hűlni hagyju... |
2007-02-04 10:59:06 |
|
|
|
|
|
|
... (aszalt)
24 babapiskóta
2 evőkanál gránátalmaszörp
A mázhoz:
20 dkg étcsokoládé
4 evőkanál tejszín
ELKÉSZÍTÉS
A charlotte-hoz a zselatinlapokat 10 percre hideg vízbe áztatjuk. Serpenyőben 3 evőkanál vizet langyosítunk, majd beletesszük a zselatint, és ujjainkkal elnyomkodjuk. A tejszín-krémsajtot, a zselatint, a mego... |
2007-02-04 10:57:56 |
|
|
|
|
|
|
... forma pereme. Egy nagy sütőpapírt helyezünk a tésztára, és közepes hőmérsékletű sütőben 15-20 percig sütjük. A papírt eltávolítjuk, és még 10 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, és melegítve feloldjuk. 2 citrom héját lereszeljük, és mindhárom citrom levét kifacsarjuk. 2 tojást, 10 dkg cukrot és a vaníliáscukrot habosra keve... |
2006-10-05 07:18:28 |
|
|
|
|
|
|
... dl méz
2 dl tejszín
30 dkg tejszínes krémsajt
2,5 dl málnapüré
A díszítéshez:
málna
mentalevél
ELKÉSZÍTÉS
A zselatinlapokat 10 percig hideg vízben áztatjuk. A magvakat durvára vágjuk. Teflonban megpirítjuk a cukrozott gyümölcsöket, konyhai papírtörlőre szedjük, majd apró darabokra vágjuk. A mézet folyékonyra lan... |
2006-10-02 07:07:07 |
|
|
|
|
|
|
... zselatinlap
25 dkg ringló
4 evőkanál cukor
3 evőkanál málnaszörp
2 evőkanál fehér mentaszirup
4 dl joghurt
ELKÉSZÍTÉS
A zselatinlapokat kettesével 10 percre hideg vízbe tesszük, majd kinyomkodjuk. A ringlót megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk, húsát felkockázzuk. A darabokkal 4 pudingforma alját kirakjuk, és 1 evőkanál cuko... |
2006-09-14 07:36:04 |
|
|
|
|