Belépés
bajor csokis körtetorta!
... kávéskanál kakaó,
csokoládéreszelék.

A körtéket a cukorszirupban a kettévágott vaníliarúddal 10 percig főzzük. Kihűtjük, lecsöpögtetjük, és másnapig hűtőbe rakjuk. A zselatinlapokat hidegvízbe áztatjuk. A tojássárgákat a cukorral fehéredésig verjük. Lassan hozzáöntjük a felforralt tejet, kicsi lángon sűrűre főzzük. Amint sűrűsödik, levesszük a tűzről. A 3 evőkanál...
2010-11-03 14:45:10
LIKŐRÖS CSOKItorta
...
Hozzávalók: 1 kerek kakaós piskóta torta, 6 dl habtejszín, 6 zselatinlap, 2 tasak vaníliás cukor, 2,5 dl tojáslikőr, pár szem pisztácia.
Elkészítés: A zselatinlapokat a használati utasítás szerint 10 percre hideg vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk, feloldjuk, a tojáslikőrhöz adjuk, és félretesszük. A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. Amikor a likőr kocsonyá...
2010-10-29 06:04:09
CSOKItorta
... tej, 0,5 dl rum, 6 zselatinlap, 6 dl tejszín.
Elkészítés: A pudingot az előírás szerint elkészítjük, és még forrón belekeverjük az apró darabokra vágott csokit. A beáztatott zselatinlapokat a rumba tesszük, és addig langyosítjuk, míg felolvadnak. A habbá vert tejszínbe belekeverjük a kihűlt, pudingot és a zselatint. A piskótát kettévágjuk, az egyik lapot kapcsos tortaformába ...
2010-10-29 06:01:20
Készíts zselét!
... gyümölcslé zselírozásához egy csomag őrölt zselatinra, esetleg két csomag tortazseléporra van szükségünk.
A zselatinlapot vagy port kb. 5 percig áztassuk hideg vízbe. Utána a zselatinlapokat kissé nyomkodjuk ki, tegyük egy kis tálba, és forró vízfürdőben kevergetve oldjuk fel, majd keverjük a kocsonyásítandó folyadékhoz.

Vigyázzunk: a nyers kivi, ananász, mangó é...
2010-10-11 20:49:20
Birs alagút
... díszítéshez félreteszünk, a többivel a piskótalapokat vékonyan megkenjük és a nagyobbikkal óvatosan az őzgerincformát kibéleljük. Ezt követően a párolt birsalmával megtöltjük.
A zselatinlapokat egyesével a gyümölcs leszűrt főzőlevébe rakjuk és addig melegítjük, amíg teljesen fölolvadnak (ha zselatinport használunk, akkor azt kevergetve 1-2 percig forralni kell a főzőlével). E...
2010-10-01 16:19:02
Csokimousse torta 2
... készítsük el belőle a torta alját. Sütés után hagyjuk a kekszlapot a formában kihűlni.
2. Kockázzuk fel a csokoládét, és tegyük egy magas, hőálló tálba.
3. Áztassuk be a zselatinlapokat 5 percre.
4. Melegítsük fel a tejet, adjuk hozzá a kakaóport, és keverjük csomómentesre.
5. Nyomkodjuk ki a zselatinlapokat, tegyük a meleg tejbe, és keverjük, amíg ...
2010-09-28 09:06:37
Bajor csokis körtetorta
... olaj, 1 kávéskanál kakaó, csokoládéreszelék.
A körtéket a cukorszirupban a kettévágott vaníliarúddal 10 percig főzzük. Kihűtjük, lecsöpögtetjük, és másnapig hűtőbe rakjuk. A zselatinlapokat hidegvízbe áztatjuk. A tojássárgákat a cukorral fehéredésig verjük. Lassan hozzáöntjük a felforralt tejet, kicsi lángon sűrűre főzzük. Amint sűrűsödik, levesszük a tűzről. A 3 evőkanál, ví...
2010-09-22 19:58:48
Körtés pohárkrém
... vizet öntünk rá, hogy ellepje.
3. Hozzáadjuk a citromlevet és teatojásban a szegfűszeget.
4. Puhára főzzük a körtét (kb. 10-15 perc).
5. Amíg a körte fő, a zselatinlapokat hideg vízbe beáztatjuk.
6. Amikor a körte megpuhult, szűrőlapáttal kiszedjük, összeturmixoljuk.
7. Hozzáadjuk a 3 ek kristálycukrot, az őrölt fahéjat, a kinyomkodott zsela...
2010-09-20 19:31:41
Tojáslikőrös banántorta
... tejben, majd forraljuk addig, amíg besűrűsödik. Ezután öntsük a tortára pakolt banánokra, és várjunk addig, amíg kissé megszilárdul.

A hideg vízbe beáztatott, megduzzadt zselatinlapokat óvatosan nyomkodjuk ki, majd egy lábasba téve 1 dl tejszínnel együtt, alacsony hőmérsékleten melegítsük meg, de semmiképpen se főzzük fel. A maradék tejszínből verjünk kemény habot, keve...
2010-09-13 12:42:09
Csokis grízpuding rózsaborsos
... keverés mellett. Hozzákeverjük a kakaóport és az apróra vágott csokoládét, és még 8-10 percig óvatosan, kevergetve főzzük. Fóliázott tepsire terítjük, és hagyjuk kihűlni.

A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, majd kis lábasban 1 narancs levével felolvasztjuk. Keverőtálba tesszük a kihűlt csokis grízt, hozzáadjuk a tojássárgákat, a habbá vert tejszínt és a zselatint. Ö...
2010-09-10 15:49:14
1 2 3 .9 10 11 12 13 14 .17 18 19 
Címkék: LIKŐRÖS CSOKItorta, kettévágott vaníliarúddal, zselatinlapokat hidegvízbe, cukorral fehéredésig, felforralt tejet, használati utasítás, tojáslikőrhöz adjuk, vaníliás cukorral, likőr kocsonyá, előírás szerint, apró darabokra, beáztatott zselatinlapokat, rumba tesszük, habbá vert, piskótát kettévágjuk, egyik lapot, csomag őrölt, zselatinlapot vagy, zselatinlapokat kissé, kocsonyásítandó folyadékhoz, nyers kivi, piskótalapokat vékonyan, nagyobbikkal óvatosan, őzgerincformát kibéleljük, párolt birsalmával, zselatinlapokat egyesével, gyümölcs leszűrt, torta alját, formában kihűlni, meleg tejbe, zselatinlapokat hideg, körte megpuhult, őrölt fahéjat, kinyomkodott zsela, tortára pakolt, hideg vízbe, lábasba téve, maradék tejszínből, apróra vágott, kihűlt csokis, összeturmixoljuk, zselatinlapokat, tortazseléporra, kocsonyásítandó, kristálycukrot, cukorszirupban, piskótalapokat, zselírozásához, őzgerincformát, lecsöpögtetjük, szűrőlapáttal, felolvasztjuk, tojássárgákat, vaníliarúddal, hőmérsékleten, zselatinlapot,
© 2013 TVN.HU Kft.