|
|
|
... kávéskanál kakaó,
csokoládéreszelék.
A körtéket a cukorszirupban a kettévágott vaníliarúddal 10 percig főzzük. Kihűtjük, lecsöpögtetjük, és másnapig hűtőbe rakjuk. A zselatinlapokat hidegvízbe áztatjuk. A tojássárgákat a cukorral fehéredésig verjük. Lassan hozzáöntjük a felforralt tejet, kicsi lángon sűrűre főzzük. Amint sűrűsödik, levesszük a tűzről. A 3 evőkanál... |
2010-11-03 14:45:10 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók: 1 kerek kakaós piskóta torta, 6 dl habtejszín, 6 zselatinlap, 2 tasak vaníliás cukor, 2,5 dl tojáslikőr, pár szem pisztácia.
Elkészítés: A zselatinlapokat a használati utasítás szerint 10 percre hideg vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk, feloldjuk, a tojáslikőrhöz adjuk, és félretesszük. A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. Amikor a likőr kocsonyá... |
|
2010-10-29 06:04:09 |
|
|
|
|
|
|
... tej, 0,5 dl rum, 6 zselatinlap, 6 dl tejszín.
Elkészítés: A pudingot az előírás szerint elkészítjük, és még forrón belekeverjük az apró darabokra vágott csokit. A beáztatott zselatinlapokat a rumba tesszük, és addig langyosítjuk, míg felolvadnak. A habbá vert tejszínbe belekeverjük a kihűlt, pudingot és a zselatint. A piskótát kettévágjuk, az egyik lapot kapcsos tortaformába ... |
2010-10-29 06:01:20 |
|
|
|
|
|
|
... gyümölcslé zselírozásához egy csomag őrölt zselatinra, esetleg két csomag tortazseléporra van szükségünk.
A zselatinlapot vagy port kb. 5 percig áztassuk hideg vízbe. Utána a zselatinlapokat kissé nyomkodjuk ki, tegyük egy kis tálba, és forró vízfürdőben kevergetve oldjuk fel, majd keverjük a kocsonyásítandó folyadékhoz.
Vigyázzunk: a nyers kivi, ananász, mangó é... |
|
2010-10-11 20:49:20 |
|
|
|
|
|
|
... díszítéshez félreteszünk, a többivel a piskótalapokat vékonyan megkenjük és a nagyobbikkal óvatosan az őzgerincformát kibéleljük. Ezt követően a párolt birsalmával megtöltjük.
A zselatinlapokat egyesével a gyümölcs leszűrt főzőlevébe rakjuk és addig melegítjük, amíg teljesen fölolvadnak (ha zselatinport használunk, akkor azt kevergetve 1-2 percig forralni kell a főzőlével). E... |
|
2010-10-01 16:19:02 |
|
|
|
|
|
|
... készítsük el belőle a torta alját. Sütés után hagyjuk a kekszlapot a formában kihűlni.
2. Kockázzuk fel a csokoládét, és tegyük egy magas, hőálló tálba.
3. Áztassuk be a zselatinlapokat 5 percre.
4. Melegítsük fel a tejet, adjuk hozzá a kakaóport, és keverjük csomómentesre.
5. Nyomkodjuk ki a zselatinlapokat, tegyük a meleg tejbe, és keverjük, amíg ... |
2010-09-28 09:06:37 |
|
|
|
|
|
|
... olaj, 1 kávéskanál kakaó, csokoládéreszelék.
A körtéket a cukorszirupban a kettévágott vaníliarúddal 10 percig főzzük. Kihűtjük, lecsöpögtetjük, és másnapig hűtőbe rakjuk. A zselatinlapokat hidegvízbe áztatjuk. A tojássárgákat a cukorral fehéredésig verjük. Lassan hozzáöntjük a felforralt tejet, kicsi lángon sűrűre főzzük. Amint sűrűsödik, levesszük a tűzről. A 3 evőkanál, ví... |
2010-09-22 19:58:48 |
|
|
|
|
|
|
... vizet öntünk rá, hogy ellepje.
3. Hozzáadjuk a citromlevet és teatojásban a szegfűszeget.
4. Puhára főzzük a körtét (kb. 10-15 perc).
5. Amíg a körte fő, a zselatinlapokat hideg vízbe beáztatjuk.
6. Amikor a körte megpuhult, szűrőlapáttal kiszedjük, összeturmixoljuk.
7. Hozzáadjuk a 3 ek kristálycukrot, az őrölt fahéjat, a kinyomkodott zsela... |
2010-09-20 19:31:41 |
|
|
|
|
|
|
... tejben, majd forraljuk addig, amíg besűrűsödik. Ezután öntsük a tortára pakolt banánokra, és várjunk addig, amíg kissé megszilárdul.
A hideg vízbe beáztatott, megduzzadt zselatinlapokat óvatosan nyomkodjuk ki, majd egy lábasba téve 1 dl tejszínnel együtt, alacsony hőmérsékleten melegítsük meg, de semmiképpen se főzzük fel. A maradék tejszínből verjünk kemény habot, keve... |
2010-09-13 12:42:09 |
|
|
|
|
|
|
... keverés mellett. Hozzákeverjük a kakaóport és az apróra vágott csokoládét, és még 8-10 percig óvatosan, kevergetve főzzük. Fóliázott tepsire terítjük, és hagyjuk kihűlni.
A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, majd kis lábasban 1 narancs levével felolvasztjuk. Keverőtálba tesszük a kihűlt csokis grízt, hozzáadjuk a tojássárgákat, a habbá vert tejszínt és a zselatint. Ö... |
2010-09-10 15:49:14 |
|
|
|
|