Belépés
Tejszínes eperkrém mandulával
HOZZÁVALÓK:


A krémhez:
75 dkg eper
12 dkg zselatinpor
4 tojássárgája
1 dkg cukor
2,5 dl tejszín
2 tasak vaníliáscukor
1 citrom (leve)

Az öntethez:
25 dkg eper
2-2 evőkanál cukor és mandulaforgács



ELKÉSZÍTÉS

A krémhez az eper egyharmadát félretesszük, a többit négyfelé vágjuk,...
2007-02-04 10:51:54
Rumos diótorta csokiszósszal
... narancslikőr.

A töltelékhez: 8 dkg dióbél, 3 dkg cukor, 1 dkg vaj, 5 dkg mazsola, 5 ek. rum, 2 dkg csíkokra vágott mandulabél, 1 dkg kandírozott narancshéj, 3 zselatinlap (1 dkg zselatinpor), 2,5 dl tejszín, 1 vaníliarúd belseje, 1 tk. porcukor, 1 ek. kakaópor.
A díszítéshez: 1 dkg vaj, 2 ek. méz, 5 dkg dióbél, 2 ek. mák, 5 dkg tejcsokoládés tortabevonó, 2,5 dl tej...
2007-01-13 01:33:33
Gyümölcskrém formában
Gyümölcskrém formában

Hozzávalók:
2 dl joghurt,
2 dl tejszín,
2 evokanál méz vagy édesíto,
2 darab kiwi,
1 dl tej,
1 evokanál zselatinpor,
1 teáskanál reszelt citromhéj.

A tejszínt kemény habbá verjük, és a hutoszekrénybe tesszük.
A kiwit meghámozzuk és vékony karikákra vágjuk. Négy karikát félre...
2007-01-02 22:07:29
Orosz krémtorta
... vaj, finomliszt; a krémhez: 10 dkg mazsola, 1 csomag (4 dkg) vaníliás pudingpor (főzni való), 4 dl tej, 4 púpozott evőkanál kristálycukor, 0,5 dl rum, 4 dl tejszín, 1 púpozott evőkanál zselatinpor; a díszítéshez: 2 dl tejszín, 1 kiskanál zselatinpor, színes gyümölcsök (aszaltak is llehetnek); az oldalára: 10 dkg durvára darált mandula vagy dió, esetleg piskótamorzsa (lehet vegyese...
2006-12-07 20:22:25
Pityókás epres-málnás kocsonya
...8 személyre


HOZZÁVALÓK:


A kocsonyához:
50 dkg apró szemű eper
10 dkg málna
5 dl muskotályos bor
2 evőkanál zselatinpor
1 dl cukorszirup
1 mentaág

A vaníliás krémhez:
4 dl tej
6 dkg cukor
4 tojássárgája
1 tasak vaníliáscukor



ELKÉSZÍTÉS


1....
2006-10-04 10:28:00
Narancslé torta
... dió
1 narancs reszelt héja
2 narancs
1 teáskanál sütőpor
4 tojás
1 tasak vaníliáscukor
csipet só

A töltelékhez:
1 dl tej
1 evőkanál zselatinpor
2 dl tejszín
1 narancs
fél-fél dl narancslé és narancsszörp
mandulaforgács
csokoládéreszelék



ELKÉSZÍTÉS

A tojássárgákat habosra k...
2006-10-02 07:19:23
Mandulás őszibarack-saláta
HOZZÁVALÓK:

fél evőkanál zselatinpor
4 dkg cukor
3 evőkanál akácméz
1 citrom (zöld)
1 kg sárga húsú őszibarack
5 dkg mandulaforgács
4 mentalevél



ELKÉSZÍTÉS

2 dl hideg vízbe keverjük a zselatint, és 10 percig hagyjuk állni. 1 dl vizet felforralunk, beleszórjuk a cukrot, 5 percig főzzük, majd levesszük a t...
2006-10-02 06:53:15
Mandulás eperkrém
HOZZÁVALÓK:

2 citrom
75 dkg eper
2 tasak zselatinpor
4 tojássárgája
10 dkg + 2 evőkanál cukor
2,5 dl tejszín
2 tasak vaníliáscukor
2 evőkanál mandulaforgács



ELKÉSZÍTÉS

A citromok levét kinyomjuk. 50 dkg epret megtisztítunk, 4 részre vágjuk, majd robotgéppel pürésítjük. A zselatint vízbe áztatjuk, el...
2006-10-02 06:51:25
Körtés charlotte
HOZZÁVALÓK:


A krémhez:
2,5 dl tej
3 tojássárgája
10 dkg cukor
12,5 dkg főzőcsokoládé
6 evőkanál zselatinpor
2 dl tejszín

A körtés krémhez:
50 dkg érett körte
5 dl víz
30 dkg cukor
4 evőkanál zselatinpor
fél citrom
2 dl tejszín

A charlotte-hoz:
30 darab babapiskóta

...
2006-09-25 07:00:34
Fekete-fehér csokikrém
HOZZÁVALÓK:

15 dkg főzőcsokoládé
15 dkg fehér csokoládé
4 evőkanál zselatinpor
4 dl tejszín
6 dkg porcukor
1 dl víz

A krémhez:
5 dl tej
1 vaniliarúd
4 tojássárgája
10 dkg cukor

A díszítéshez:
csokoládédarabkák
kávészemek



ELKÉSZÍTÉS

A zselatint hideg vízbe áz...
2006-09-12 15:31:42
1 2 3 ............40 41 ......61 62 ......80 81 82 
Címkék: eper egyharmadát, többit négyfelé, tejszínt kemény, hutoszekrénybe tesszük, kiwit meghámozzuk, vaníliás krémhez, tojássárgákat habosra, citromok levét, zselatint vízbe, körtés krémhez, zselatint hideg, hutoszekrénybe, mandulaforgács, vaníliáscukor, megtisztítunk, tojássárgákat, piskótamorzsa, kristálycukor, főzőcsokoládé, csokiszósszal, tejcsokoládés, tojássárgája, félretesszük, narancslikőr, gyümölcskrém, narancsszörp, felforralunk, beleszórjuk, töltelékhez, zselatinpor, muskotályos, robotgéppel, kocsonyához, egyharmadát, díszítéshez, tortabevonó, zselatinlap, babapiskóta, kandírozott, meghámozzuk, cukorszirup, narancshéj, vaníliarúd, hozzávalók, mandulabél, finomliszt, mandulával, elkészítés, őszibarack, kávészemek, mentalevél, gyümölcsök, vaniliarúd, pürésítjük, teáskanál, tejszínes, narancslé, kinyomjuk, levesszük, zselatint, charlotte, személyre, pudingpor, karikákra, llehetnek, citromhéj, krémtorta, csokikrém, csokoládé, csíkokra, púpozott,
© 2013 TVN.HU Kft.