|
|
|
HOZZÁVALÓK:
A krémhez:
75 dkg eper
12 dkg zselatinpor
4 tojássárgája
1 dkg cukor
2,5 dl tejszín
2 tasak vaníliáscukor
1 citrom (leve)
Az öntethez:
25 dkg eper
2-2 evőkanál cukor és mandulaforgács
ELKÉSZÍTÉS
A krémhez az eper egyharmadát félretesszük, a többit négyfelé vágjuk,... |
2007-02-04 10:51:54 |
|
|
|
|
|
|
... narancslikőr.
A töltelékhez: 8 dkg dióbél, 3 dkg cukor, 1 dkg vaj, 5 dkg mazsola, 5 ek. rum, 2 dkg csíkokra vágott mandulabél, 1 dkg kandírozott narancshéj, 3 zselatinlap (1 dkg zselatinpor), 2,5 dl tejszín, 1 vaníliarúd belseje, 1 tk. porcukor, 1 ek. kakaópor.
A díszítéshez: 1 dkg vaj, 2 ek. méz, 5 dkg dióbél, 2 ek. mák, 5 dkg tejcsokoládés tortabevonó, 2,5 dl tej... |
|
2007-01-13 01:33:33 |
|
|
|
|
|
|
... vaj, finomliszt; a krémhez: 10 dkg mazsola, 1 csomag (4 dkg) vaníliás pudingpor (főzni való), 4 dl tej, 4 púpozott evőkanál kristálycukor, 0,5 dl rum, 4 dl tejszín, 1 púpozott evőkanál zselatinpor; a díszítéshez: 2 dl tejszín, 1 kiskanál zselatinpor, színes gyümölcsök (aszaltak is llehetnek); az oldalára: 10 dkg durvára darált mandula vagy dió, esetleg piskótamorzsa (lehet vegyese... |
|
2006-12-07 20:22:25 |
|
|
|
|
|
|
...8 személyre
HOZZÁVALÓK:
A kocsonyához:
50 dkg apró szemű eper
10 dkg málna
5 dl muskotályos bor
2 evőkanál zselatinpor
1 dl cukorszirup
1 mentaág
A vaníliás krémhez:
4 dl tej
6 dkg cukor
4 tojássárgája
1 tasak vaníliáscukor
ELKÉSZÍTÉS
1.... |
|
2006-10-04 10:28:00 |
|
|
|
|
|
|
... dió
1 narancs reszelt héja
2 narancs
1 teáskanál sütőpor
4 tojás
1 tasak vaníliáscukor
csipet só
A töltelékhez:
1 dl tej
1 evőkanál zselatinpor
2 dl tejszín
1 narancs
fél-fél dl narancslé és narancsszörp
mandulaforgács
csokoládéreszelék
ELKÉSZÍTÉS
A tojássárgákat habosra k... |
2006-10-02 07:19:23 |
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
fél evőkanál zselatinpor
4 dkg cukor
3 evőkanál akácméz
1 citrom (zöld)
1 kg sárga húsú őszibarack
5 dkg mandulaforgács
4 mentalevél
ELKÉSZÍTÉS
2 dl hideg vízbe keverjük a zselatint, és 10 percig hagyjuk állni. 1 dl vizet felforralunk, beleszórjuk a cukrot, 5 percig főzzük, majd levesszük a t... |
2006-10-02 06:53:15 |
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
2 citrom
75 dkg eper
2 tasak zselatinpor
4 tojássárgája
10 dkg + 2 evőkanál cukor
2,5 dl tejszín
2 tasak vaníliáscukor
2 evőkanál mandulaforgács
ELKÉSZÍTÉS
A citromok levét kinyomjuk. 50 dkg epret megtisztítunk, 4 részre vágjuk, majd robotgéppel pürésítjük. A zselatint vízbe áztatjuk, el... |
2006-10-02 06:51:25 |
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
A krémhez:
2,5 dl tej
3 tojássárgája
10 dkg cukor
12,5 dkg főzőcsokoládé
6 evőkanál zselatinpor
2 dl tejszín
A körtés krémhez:
50 dkg érett körte
5 dl víz
30 dkg cukor
4 evőkanál zselatinpor
fél citrom
2 dl tejszín
A charlotte-hoz:
30 darab babapiskóta
... |
2006-09-25 07:00:34 |
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
15 dkg főzőcsokoládé
15 dkg fehér csokoládé
4 evőkanál zselatinpor
4 dl tejszín
6 dkg porcukor
1 dl víz
A krémhez:
5 dl tej
1 vaniliarúd
4 tojássárgája
10 dkg cukor
A díszítéshez:
csokoládédarabkák
kávészemek
ELKÉSZÍTÉS
A zselatint hideg vízbe áz... |
2006-09-12 15:31:42 |
|
|
|
|