Belépés
Májasok
... a beleszúrt hústű vagy hurkapálca teljesen száraz, illetve könnyen beleszalad. Ezután felszeleteljük, sózzuk, és a sütéskor keletkezett mártást ráöntjük. Apró burgonyafánk vagy zsemlegombóc illik mellé. A tányéron sózzuk.

Torjai májgaluska (egytálétel)
25 perc
30 dkg sertésmáj, 2 tojás, 4 evőkanál kukoricaliszt, 1,5 dl tej, 2 evőkanál zöldp...
2008-04-19 21:19:46
Kedd
Vadas marha zsemlegombóccal
Kategória: Egytálételek
Hozzávalók: 1 kg marhahús (nyelvből, szívből is lehet)
10 dkg húsos füstölt szalonna
1 nagy fej hagyma
3-3 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér
babérlevél

bors
1 savanykás alma
2 dl tejföl
2 csapott ek. liszt
mustár
cukor
Elkészítés: A húst kisebb szeletekre ...
2008-02-26 12:44:31
Hamis vadas
... beletesszük a c...
2008-01-19 22:27:24
Pontyderék lengyelesen
... petrezselymet beleszórjuk, megsózzuk, megborsozzuk, az elősütött halat ráfektetjük. Lefedve, kis lángon kb. 15 percig pároljuk, de közepesen forró sütőben is süthetjük ugyanennyi ideig. Zsemlegombóc az igazi mellé.
____________________________________ ____
Elkészítési idő: 50 perc.
Egy adag: 675 kcal / 2840 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor (Tihanyi kékfrankos ...
2007-12-14 11:59:55
Zsemlegombóc-knédli
Zsemlegombóc-knédli

Hozzávalók:

35 dkg rétesliszt
2 tojás
2,5 dl tej
5 dkg margarin
2 kiskanál só
2 darab zsemle

A zsemléket vágd fel apró kockákra, és száraz serpenyőben pirítsd aranyszínűre. Egy robotgép segítségével kezdd el összedolgozni a hozzávalókat: a lisztet a sóval, a tojásokkal, a margarinnal, majd adagold ...
2007-12-12 21:19:58
Sörben sült csülök
... egészen besűrűsödik) a tetejét bekenjük.
Csak a...
2007-05-04 13:21:04
Szalontüdő
... citrom lereszelt héját ...
2006-11-02 18:23:38
Esik eső szép csendesen...
...felüdül a táj, az ember a növényzet. Nagyon hosszú volt a száraz periódus, legalább is nálunk. Lassan múlnak a fájdalmak, talán még egy hét mire rendben leszek.
Elészítettem az ebédet; zöldségleves (húsleves) eperlevéltésztával, marhasült, Stefáni-sült, rizs, zsemlegomboc, fejessaláta, almáspite. ...
2006-10-22 10:07:53
Szarvas zsemlegombóccal
Hozzávalók: 1 kg szarvashátszín, 6 gerezd fokhagyma, bors, 1 kávéskanál kakukkfű, borókabogyó, olívaolaj, 2 evőkanál mustár, áfonyalekvár, 2 dl vörösbor, 20 dkg erdeigomba-keverék, 4 adag zsemlegombóc.

Elkészítése:

A szarvashátszínt megtisztítjuk, a 3 gerezd lereszelt fokhagymával, borssal, kakukkfűvel, őrölt babérral, borókabogyóval és borsikafűvel ízesítjük,...
2006-08-20 20:30:20
1 2 3 6 7 10 11 12 13 14 
Címkék: beleszúrt húst&ucirc, sütéskor keletkezett, tányéron sózzuk, elősütött halat, igazi mellé, zsemléket vágd, robotgép segítségével, tetejét bekenjük, száraz periódus, szarvashátszínt megtisztítjuk, zsemlegombóccal, szarvashátszínt, borókabogyóval, felszeleteljük, szarvashátszín, megtisztítjuk, petrezselymet, kukoricaliszt, összedolgozni, hozzávalókat, segítségével, zsemlegombóc, megborsozzuk, aranyszínűre, elészítettem, burgonyafánk, áfonyalekvár, fokhagymával, borsikafűvel, egytálételek, zöldségleves, zsemlegomboc, lengyelesen, beletesszük, beleszórjuk, margarinnal, borókabogyó, elkészítése, kakukkfűvel, fejessaláta, besűrűsödik, elkészítési, serpenyőben, ráfektetjük, italajánlat, keletkezett, szalontüdő, hozzávalók, ugyanennyi, beleszalad, hurkapálca, kékfrankos, rétesliszt, tojásokkal, pontyderék, egytálétel, erdeigomba, májgaluska, babérlevél, elkészítés, szeletekre, kávéskanál, savanykás, megsózzuk, elősütött, süthetjük, közepesen, lereszelt, fokhagyma, almáspite, olívaolaj,
© 2013 TVN.HU Kft.