|
|
|
... a beleszúrt hústű vagy hurkapálca teljesen száraz, illetve könnyen beleszalad. Ezután felszeleteljük, sózzuk, és a sütéskor keletkezett mártást ráöntjük. Apró burgonyafánk vagy zsemlegombóc illik mellé. A tányéron sózzuk.
Torjai májgaluska (egytálétel)
25 perc
30 dkg sertésmáj, 2 tojás, 4 evőkanál kukoricaliszt, 1,5 dl tej, 2 evőkanál zöldp... |
2008-04-19 21:19:46 |
|
|
|
|
|
|
Vadas marha zsemlegombóccal
Kategória: Egytálételek
Hozzávalók: 1 kg marhahús (nyelvből, szívből is lehet)
10 dkg húsos füstölt szalonna
1 nagy fej hagyma
3-3 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér
babérlevél
só
bors
1 savanykás alma
2 dl tejföl
2 csapott ek. liszt
mustár
cukor
Elkészítés: A húst kisebb szeletekre ... |
|
2008-02-26 12:44:31 |
|
|
|
|
|
|
... beletesszük a c... |
2008-01-19 22:27:24 |
|
|
|
|
|
|
... petrezselymet beleszórjuk, megsózzuk, megborsozzuk, az elősütött halat ráfektetjük. Lefedve, kis lángon kb. 15 percig pároljuk, de közepesen forró sütőben is süthetjük ugyanennyi ideig. Zsemlegombóc az igazi mellé.
____________________________________ ____
Elkészítési idő: 50 perc.
Egy adag: 675 kcal / 2840 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor (Tihanyi kékfrankos ... |
|
2007-12-14 11:59:55 |
|
|
|
|
|
|
Zsemlegombóc-knédli
Hozzávalók:
35 dkg rétesliszt
2 tojás
2,5 dl tej
5 dkg margarin
2 kiskanál só
2 darab zsemle
A zsemléket vágd fel apró kockákra, és száraz serpenyőben pirítsd aranyszínűre. Egy robotgép segítségével kezdd el összedolgozni a hozzávalókat: a lisztet a sóval, a tojásokkal, a margarinnal, majd adagold ... |
|
2007-12-12 21:19:58 |
|
|
|
|
|
|
... egészen besűrűsödik) a tetejét bekenjük.
Csak a... |
2007-05-04 13:21:04 |
|
|
|
|
|
|
... citrom lereszelt héját ... |
2006-11-02 18:23:38 |
|
|
|
|
|
|
...felüdül a táj, az ember a növényzet. Nagyon hosszú volt a száraz periódus, legalább is nálunk. Lassan múlnak a fájdalmak, talán még egy hét mire rendben leszek.
Elészítettem az ebédet; zöldségleves (húsleves) eperlevéltésztával, marhasült, Stefáni-sült, rizs, zsemlegomboc, fejessaláta, almáspite. ... |
2006-10-22 10:07:53 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók: 1 kg szarvashátszín, 6 gerezd fokhagyma, bors, 1 kávéskanál kakukkfű, borókabogyó, olívaolaj, 2 evőkanál mustár, áfonyalekvár, 2 dl vörösbor, 20 dkg erdeigomba-keverék, 4 adag zsemlegombóc.
Elkészítése:
A szarvashátszínt megtisztítjuk, a 3 gerezd lereszelt fokhagymával, borssal, kakukkfűvel, őrölt babérral, borókabogyóval és borsikafűvel ízesítjük,... |
2006-08-20 20:30:20 |
|
|
|
|