|
|
|
... készre sütjük.
#17
2010. augusztus 8. 13:47
Válaszolj!
Bíró Ferencné Fehér Éva [Éva...
Egyszerű zsemlegombóc:
1bögre liszt,1tojás sárgája, pici só,3db kifli, 1 1/4 bögre tej, tojásfehérje habnak.
A kockára vágott kiflit összekeverem a hozzávalókkal. 3 kiolajozott,lisztezett bögrébe el... |
2014-05-30 15:58:14 |
|
|
|
|
|
|
...
Ekkor adjuk hozzá a citromlét , a mustárt , ... |
|
2012-10-04 23:59:58 |
|
|
|
|
|
|
...
Vadas gomba csirkemájjal,zsemlegaluskával.
Reszelt zöldséggel, babérlevéllel készítek egy gomba ragut , a végén szeletelek bele csirkemájat, tejföllel behabarom,Zsemlegombóc tésztából kanállal galuskát szaggatok, forró vízben kifőzöm. Kicsi pirospaprikát teszek bele ,hoy szé színe legye. Nagyon gyorsan elkészül.
******************************... |
2012-06-10 20:59:28 |
|
|
|
|
|
|
... keverjük a mártásba.
A mártáshoz adhatunk kevés vörösbort is.
A hamis vadasmártást kiválóan felhasználhatjuk a legkülönbözőbb köretekkel, így tészta, tarhonya, nokedli, ... |
|
2011-11-02 05:41:36 |
|
|
|
|
|
|
... is beleszórjuk, gyorsan átkeverjük, és a tűzről lehúzva, befedve hagyjuk állni 10 percig, csak ezután tálaljuk. Tálaláskor kevés tejföllel meg... |
|
2011-10-22 18:47:31 |
|
|
|
|
|
|
... héját és
levét hozzáadjuk. A mustárral, a borssal, az ecettel ízesítjük, a tejföllel
dúsítjuk, végül az összevágott bel... |
2011-09-03 14:22:17 |
|
|
|
|
|
|
... behintjük, vízzel felengedjük.
Ha már egyszer jól felforrt, a zellert turmixoljuk. Visszaöntjük a fazékba, egy
csésze tejjel és a szükséges vízzel felforraljuk.
Apró zsemlegombócokat fôzünk bele. Végül tejfölt adunk hozzá.
A zsemlegombóc készítése:
2-3 zsemle
1 tojás
1 kávéskanálnyi olajban párolt hagyma
p... |
2011-07-13 17:46:21 |
|
|
|
|
|
|
... kocka
1-2 dl száraz, jó minőségű vörösbor
A páchoz:
olívaolaj
só
bors (őrölt és szemes)
babérlevél
borókabogyó
mustár
hagyma
fokhagyma
A zsemlegombóchoz:
5-6 db szikkadt zsemle
tej
só
őrölt bors
liszt
1-2 tojás
pici olaj
Elkészítés:
A vad- és a marhahús készítésének alapja a p... |
2011-06-30 21:44:39 |
|
|
|
|
|
|
Knédli vagy zsemlegombóc másként mondhatnánk rúdgombóc
Hozzávalók : 10 db zsemle , 1 db vöröshagyma , 1 evőkanál vaj , 4 db tojás , 2 dl forró tej , só , szerecsendió
A zsemléket felszeleteljük amilyen vékonyra csak lehet. (Legjobb recés élű késsel és a szikkadt zsemle jó.) Egy tálba rakjuk, hozzáadjuk a vajban megpirított vöröshagymát, fűszerezzük és leforrázzuk a ... |
2011-06-28 18:41:52 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók: 2 db zsemle, 2 db nagyobb burgonya, 2 db tojás, 2 dl tej, 25 dkg liszt, 15 dkg főtt füstölt tarja vagy füstölt kolbász, 5 dkg reszelt sajt, 1 evőkanál zsír, 2 dkg vaj.
A kockára vágott zsemlét a zsíron megpirítjuk. A burgonyákat héjában megfőzzük, megtisztítjuk, villával összetörjük, félretesszük. A 2 tojást a liszttel és annyi tejjel keverjük el, hogy galusk... |
2011-03-05 16:24:01 |
|
|
|
|