Belépés
x
... készre sütjük.
#17
2010. augusztus 8. 13:47
Válaszolj!






Bíró Ferencné Fehér Éva [Éva...


Egyszerű zsemlegombóc:
1bögre liszt,1tojás sárgája, pici só,3db kifli, 1 1/4 bögre tej, tojásfehérje habnak.
A kockára vágott kiflit összekeverem a hozzávalókkal. 3 kiolajozott,lisztezett bögrébe el...
2014-05-30 15:58:14
Savanyú szív ...
...

Ekkor adjuk hozzá a citromlét , a mustárt , ...
2012-10-04 23:59:58
Recept csere
...

Vadas gomba csirkemájjal,zsemlegaluskával.

Reszelt zöldséggel, babérlevéllel készítek egy gomba ragut , a végén szeletelek bele csirkemájat, tejföllel behabarom,Zsemlegombóc tésztából kanállal galuskát szaggatok, forró vízben kifőzöm. Kicsi pirospaprikát teszek bele ,hoy szé színe legye. Nagyon gyorsan elkészül.

******************************...
2012-06-10 20:59:28
Hamis vadasmártás
... keverjük a mártásba.
A mártáshoz adhatunk kevés vörösbort is.
A hamis vadasmártást kiválóan felhasználhatjuk a legkülönbözőbb köretekkel, így tészta, tarhonya, nokedli, ...
2011-11-02 05:41:36
Currys füstölt sajtos
... is beleszórjuk, gyorsan átkeverjük, és a tűzről lehúzva, befedve hagyjuk állni 10 percig, csak ezután tálaljuk. Tálaláskor kevés tejföllel meg...
2011-10-22 18:47:31
Szalontüdő
... héját és
levét hozzáadjuk. A mustárral, a borssal, az ecettel ízesítjük, a tejföllel
dúsítjuk, végül az összevágott bel...
2011-09-03 14:22:17
Zellerkrémleves
... behintjük, vízzel felengedjük.
Ha már egyszer jól felforrt, a zellert turmixoljuk. Visszaöntjük a fazékba, egy
csésze tejjel és a szükséges vízzel felforraljuk.

Apró zsemlegombócokat fôzünk bele. Végül tejfölt adunk hozzá.

A zsemlegombóc készítése:

2-3 zsemle

1 tojás

1 kávéskanálnyi olajban párolt hagyma

p...
2011-07-13 17:46:21
Szarvas vadas zsemle gomb
... kocka
1-2 dl száraz, jó minőségű vörösbor
A páchoz:
olívaolaj

bors (őrölt és szemes)
babérlevél
borókabogyó
mustár
hagyma
fokhagyma
A zsemlegombóchoz:
5-6 db szikkadt zsemle
tej

őrölt bors
liszt
1-2 tojás
pici olaj

Elkészítés:
A vad- és a marhahús készítésének alapja a p...
2011-06-30 21:44:39
Szalvétás gombóc 1. receptje:
Knédli vagy zsemlegombóc másként mondhatnánk rúdgombóc

Hozzávalók : 10 db zsemle , 1 db vöröshagyma , 1 evőkanál vaj , 4 db tojás , 2 dl forró tej , só , szerecsendió
A zsemléket felszeleteljük amilyen vékonyra csak lehet. (Legjobb recés élű késsel és a szikkadt zsemle jó.) Egy tálba rakjuk, hozzáadjuk a vajban megpirított vöröshagymát, fűszerezzük és leforrázzuk a ...
2011-06-28 18:41:52
Töltött zsemlegombóc
Hozzávalók: 2 db zsemle, 2 db nagyobb burgonya, 2 db tojás, 2 dl tej, 25 dkg liszt, 15 dkg főtt füstölt tarja vagy füstölt kolbász, 5 dkg reszelt sajt, 1 evőkanál zsír, 2 dkg vaj.

A kockára vágott zsemlét a zsíron megpirítjuk. A burgonyákat héjában megfőzzük, megtisztítjuk, villával összetörjük, félretesszük. A 2 tojást a liszttel és annyi tejjel keverjük el, hogy galusk...
2011-03-05 16:24:01
1 2 3 4 5 
Címkék: Bíró Ferencné Fehér Éva, kockára vágott, gomba ragut, végén szeletelek, mártáshoz adhatunk, hamis vadasmártást, legkülönbözőbb köretekkel, tűzről lehúzva, ecettel ízesítjük, zellert turmixoljuk, szükséges vízzel, zsemlegombóc készítése, marhahús készítésének, zsemléket felszeleteljük, szikkadt zsemle, tálba rakjuk, vajban megpirított, zsíron megpirítjuk, burgonyákat héjában, zsemlegaluskával, felhasználhatjuk, zsemlegombócokat, zellerkrémleves, zsemlegombóchoz, legkülönbözőbb, felszeleteljük, megtisztítjuk, babérlevéllel, kávéskanálnyi, hozzávalókkal, pirospaprikát, tojásfehérje, összekeverem, zsemlegombóc, félretesszük, csirkemájjal, felforraljuk, szerecsendió, vöröshagymát, készítésének, vadasmártást, visszaöntjük, megpirított, beleszórjuk, borókabogyó, vadasmártás, összetörjük, megpirítjuk, burgonyákat, csirkemájat, kiolajozott, felengedjük, leforrázzuk, összevágott, vöröshagyma, fűszerezzük, turmixoljuk, mondhatnánk, szeletelek, zöldséggel, köretekkel, elkészítés, szalontüdő, hozzávalók, lisztezett, babérlevél,
© 2013 TVN.HU Kft.