Belépés
Sajtos fasírtgolyók
... tojás

bors
őrölt köménymag
2 gerezd fokhagyma
2 db zsömle vagy kenyér
A panírhoz:
3 db tojás
liszt
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez



Elkészítés

Elkészítés: A trappista sajt ot lereszeljük. A szokásos módon fasírozottat készítünk úgy, hogy a darált húshoz a ...
2018-10-19 00:12:20
Diós-aszaltgyümölcsös csirkemell őzgerincformában sütve
... liszt
- 2 tojás
- 7 dkg aszalt szilva
- 7 dkg aszalt sárgabarack
- 2 dl főzőtejszín

+ vaj vagy margarin a forma kikenéséhez
- 1 csapott evőkanál zsemlemorzsa

1. A csirkemellet megmosom, papírtörlővel leitatom róla a felesleges vizet és felkockázom - sózom, borsozom, összekeverem, és megforgatom az 1 evőkanál lisztben. Az aszalt gyümöl...
2016-12-07 08:47:17
Bécsi szelet
... borjúhúsból készített, panírozott, sült étele. Az étel első leírása egy 1884-ben kiadott szakácskönyvben szerepel. Katharina Prato 1907-ben kiadott nevezetes délnémet szakácskönyve ,,zsemlemorzsás borjúszelet"-ként említi. Egyes, nem bizonyított feltételezések szerint az étel az észak olasz Cotoletta alla Milaneséből származtatható, melynek elkészítési módja a 15. száza...
2016-05-31 11:20:18
A ketchupról és más paradicsomszószokról
... gerezd fokhagyma
2 evőkanál worchester szósz
3 kávéskanál oregano
2 kávéskanál só
4 nagyobb paradicsom
6 dl paradicsompüré
1/2 l húsleves
4 evőkanál zsemlemorzsa
3 kávéskanál cukor
2 dl olívaolaj
olaj a sütéshez
50 dkg spagetti tészta

Elkészítés: Az egyik vöröshagymát és két gerezd fokhagymát apróra metélek, hozzáad...
2015-09-20 22:44:11
A rántott hús dicsérete
... borjúhúsból készített, panírozott, sült étele. Az étel első leírása egy 1884-ben kiadott szakácskönyvben szerepel. Katharina Prato 1907-ben kiadott nevezetes délnémet szakácskönyve ,,zsemlemorzsás borjúszelet"-ként említi. Egyes, nem bizonyított feltételezések szerint az étel az észak olasz Cotoletta alla Milaneséből származtatható, melynek elkészítési módja a 15. száza...
2015-05-26 22:19:57
Édes és ellenállhatatlan: a baklava
... fogyasztjuk.


Rombusz alakúra is szelhető a baklava

Baklava

Hozzávalók egy közepes tepsihez:
2 csomag réteslap (16 lap)
60 dkg darált dió
10 dkg zsemlemorzsa
10 dkg porcukor
3 teáskanál őrölt fahéj
2 teáskanál őrölt szegfűszeg...
2015-04-26 23:55:51
Hasselback, egy izgalmas sült krumpli
... fokhagymás olajozást követően betesszük a sütőbe, majd a sütési idő felénél kivesszük, és 4 nagyobb burgonya esetén meghintjük 1 evőkanál finomra reszelt parmezán sajt és 1 evőkanál zsemlemorzsa keverékével, amit egyenletesen szétosztunk a félig sült zöldségek tetején. Így ropogós kéreg sül majd a harmonikaszerűen szétnyíló, illatos krumplik tetején. Ha apróbb krumplikkal dolgozun...
2015-03-06 15:24:16
Brokkoli, az egészségőrző
... réteslap
50 dkg rózsáira bontott brokkoli
2 evőkanál tejföl
10 dkg reszelt félkemény sajt
2 db kisméretű egész tojás
½ dl semleges növényi olaj
2 evőkanál zsemlemorzsa
só, frissen őrölt bors

Elkészítés: A brokkolit kisebb rózsákra bontjuk, sós, lobogva forró vízben 5 percig főzzük. Jeges vízbe dobjuk, leszűrjük. A tojásokkal, te...
2015-02-25 21:47:42
Rákóczi túrós, a magyar klasszikus
... egész tojással számol a recept. A tojások aránya sokban függ a felhasznált túró mennyiségétől, attól, hogy a töltelékbe kerül-e tejföl (az eredetiben van), illetve hogy édes morzsával, zsemlemorzsával vagy netalán grízzel ad tartás a krémnek a cukrász. Édes morzsának tökéletesen megteszi a lereszelt háztartási keksz vagy babapiskóta, de ha van száraz piskótánk, az az igazi, mert a...
2015-02-17 22:15:58
Gazdaságosan finomat - rizsből
... akár egy darabka sonka is tökéletes töltelékéül szolgálhat ehhez az ételnek.

Hozzávalók:
1 bögre rizs
egy darabka dolce gorgonzola (vagy más sajt)

zsemlemorzsa
2 tojás
finomliszt
olaj

Elkészítés: Egy edénybe kanálnyi olajat öntök. A rizst kicsit megfuttatom rajta, majd sózom, és kétszeres mennyiségű vízben megpárolom....
2015-02-01 23:35:58
1 2 3 4 5 
Címkék: Katharina Prato, izgalmas sült, magyar klasszikus, trappista sajt, szokásos módon, darált húshoz, forma kikenéséhez, csirkemellet megmosom, felesleges vizet, aszalt gyümöl, étel első, 1884-ben kiadott, észak olasz, egyik vöröshagymát, közepes tepsihez, félig sült, harmonikaszerűen szétnyíló, brokkolit kisebb, tojások aránya, felhasznált túró, töltelékbe kerül-e, lereszelt háztartási, darabka sonka, darabka dolce, edénybe kanálnyi, rizst kicsit, őzgerincformában, ellenállhatatlan, aszaltgyümölcsös, harmonikaszerűen, zsemlemorzsával, szakácskönyvben, paradicsompüré, feltételezések, származtatható, zsemlemorzsás, szakácskönyve, papírtörlővel, mennyiségétől, zsemlemorzsa, gazdaságosan, csirkemellet, egyenletesen, összekeverem, fasírtgolyók, egészségőrző, vöröshagymát, fasírozottat, borjúhúsból, elkészítési, lereszeljük, bizonyított, kikenéséhez, krumplikkal, megforgatom, felkockázom, milaneséből, főzőtejszín, keverékével, szétosztunk, sárgabarack, borjúszelet, felhasznált, töltelékéül, tökéletesen, babapiskóta, mindmegette,
© 2013 TVN.HU Kft.