|
|
|
... minden oldalán szép pirosra sütjük benne. Tűzálló tálba tesszük, köré rakjuk a cseresznyét, megszórjuk a cukorral, mellédobjuk a fahéjat, a szegfűszeget. Meglocsoljuk a sütésből visszamaradt zsiradékkal, és a sütőben kb. 20 perc alatt szép pirosra sütjük. A csirkemellet szeletekre vágjuk, és a vele párolt cseresznyével tálaljuk.
Cseresznyés felfújt
Hozzávalók... |
2018-05-31 23:35:21 |
|
|
|
|
|
|
... paradicsom
4 db paprika
1-2 ek barnarizs-liszt
nádcukor
bazsalikom
majoránna
csipetnyi pirospaprika
A rántáshoz:
1,5 ek zsiradék
2 csapott ek rizsliszt
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1 kk fűszerpaprika
Elkészítés
Az apróra vágott... |
|
2017-04-28 22:59:32 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók a pörkölthöz:1 kg szarvas lapocka, 2 fej vöröshagyma, kevés zsiradék, 2 db zöldpaprika, 2 kk pirospaprika, 2 db paradicsom, ételízesítő, só, bors, pici őrölt kömény, 5-6 szem borókabogyó, 2 nagyobb gerezd fokhagyma, 2-3 db babérlevél, 2 dl vörösbor, (es... |
2014-12-19 21:37:35 |
|
|
|
|
|
|
... 10-12 gombócot formálunk belőle és bőségesen meglisztezett deszkán nagyon vékonyra kinyújtjuk (kb. akkorára mint a serpenyő).
Öntöttvas serpenyőben vagy vastag aljú teflon serpenyőben zsiradék nélkül sütjük! Ha elkezd hólyagosodni a tészta, akkor kell megfordítani. Nálam pontosan 1 perc, egy oldal!!!
Alufóliával szigorúan lefedni minden sütés után az egymásra halmozott t... |
|
2014-11-06 17:20:58 |
|
|
|
|
|
|
... segítségével mártogassunk és r... |
|
2014-09-21 09:51:01 |
|
|
|
|
|
|
... kolbász (ízlés szerint lehet csípős)
4 nagy fej vöröshagyma
1 liter paradicsomlé
Elkészítés:
A kolbászt karikára vágjuk, majd fedő alatt addig melegítjük, míg némi zsiradék kisül belőle. Megkevergetjük, majd pár percig nagy lángon hirtelen sütjük. A hagymákat félbevágjuk, majd nem túl vékony karikákra szeljük. Hozzáadjuk a kolbászhoz, és lassú tűzön, fedő a... |
2014-06-13 18:03:32 |
|
|
|
|
|
|
...
Hagymásiné Berei Joli Jol...
Leirok egy nagyon finom receptet, ugy találtam, de azóta a család kedvence lett. Kostoljátok meg, jó étvégyat hozzá.
Zalai borzas hús
Hozzávalók:
80 dkg sertéscomb, 30dkg burgonya, 10 dkg liszt, 10 dkg reszelt sajt,
1db tojás , 1dl tej, 2 gerezd fokhagyma, őrölt bors, só... |
2014-06-13 17:21:33 |
|
|
|
|
|
|
... kör alakú sütőtál
is jó.Tetejét gazdagon kirakjuk meggyel. 250 fokon 5 percig sütjük, majd 200 fokon kb. 40 percig. Tűpróbát mindenképpen végezzünk.
Megjegyzés:
Ha elég a zsiradék benne, biztos nem szárad ki. Sütés előtt, ha sűrű lenne a massza, meggylével lehet hígítani, attól is finomabb lesz a süti. Jó étvágyat!
#182
2009. március 18. 09:09
... |
2014-06-07 12:41:51 |
|
|
|
|
|
|
... sütőpapirral és gombócokat formálunk a
fasirthúsból, kicsit morzsával megszóürjuk és a sütőpapirra tesszük.
Én a tetejét kevés olajjal kenőtollal megkentem, épp csak ennyi
zsiradék kell a sütéshez!
A mustároshús tetejére egy fél szelet gépsonkát és fél szelet lapka-
sajtot kell tenni és megsütni! Egyszerű, gyors és nem szedi be a sok
zsiradékot ... |
2014-06-03 11:35:15 |
|
|
|
|
|
|
... vöröshagyma,40dkg.mélyhűtött vegyes zöldségkocka ,30dkg. burgonya,10dkg.füstölt tarja,2dcl.fehér bor,só, bors, 2dl.tejföl,10dkg. reszelt sajt.
A csülköt sóval, borssal fűszerezzük, kevés forró zsiradékban elősütjük. a burgonyát megpucoljuk, majd 1,5 cm. kockákra vágjuk, és a beáztatott római tálba tesszük, ráhelyezzük a csülköket, ráöntjük a bort és lefedve a sütőben majdnem... |
2014-05-28 22:33:50 |
|
|
|
|