Belépés
A magyar kultúra napja - MSZP: 5 százalékos áfát a kultúra területén!
...
Hiller István a kultúratámogatásra fordítható társasági adó (tao) megszűnése, illetve az annak helyébe lépő új támogatási rendszer bizonytalansága miatt javasolta az áfacsökkentést.
Javaslata vonatkozna a színházakra, a komolyzenei, jazz- és könnyűzenei koncertekre és a múzeumok állandó kiállításaira.
A szocialista képviselő szerint a kulturális taóval kapcsolatban ...
2019-01-22 12:21:47
Büntetőeljárást indítottak Moszkvában az ukrán biztonsági szolgálat egyik nyomozója ellen
...
Az SZK szerint Andrij Posznyak, az SZBU főcsoportfőnöksége nyomozati osztályának vezetője abban vétkes, hogy jogellenesen vonta felelősségre az orosz és ukrán állampolgársággal rendelkező Kirill Visinszkij főszerkesztőt, és akadályozta őt szakmai tevékenységében. Az Ukrajnában előzetes letartóztatásba helyezett Visinszkijt hazaárulással vádolják.
Az SZK azt állította, ho...
2019-01-22 12:21:39
RÖVIDHÍR- Fennállása 50. évfordulóját ünnepli a Szolnoki Bartók Béla Kamarakórus
...
Molnár Éva - aki épp harminc éve karnagya az együttesnek - a jubileumi programokat bemutató sajtótájékoztatón elmondta: a keddi Aranylakodalom című előadáson a három együttes mellett hallhatja a közönség Kacsó Hanga Borbála népdalénekest, fellép a Sodrás Népzenei Kisegyüttes, valamint a Cuháré Néptáncegyüttes is....
2019-01-22 12:21:29
Marad az erőteljes bérnövekedés idén az elemzők szerint
...
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden közzétett adatai szerint tavaly novemberben a bruttó és a nettó keresetek 10,4 százalékkal voltak magasabbak az egy évvel korábbiaknál, a bruttó átlagkereset 355 100 forint volt. A 3,1 százalékos novemberi inflációval számolva a reálkeresetek 7,1 százalékkal nőttek egy év alatt.
Virovácz Péter, az ING Bank vezető elemzője a le...
2019-01-22 12:12:09
Sikeresen vizsgázott Izrael nagy hatótávolságú rakéták elleni Nyíl-3 légvédelmi rakétája
...
A sikeres kísérletben a radar időben észlelte az Izrael középső részén reggel kilőtt ballisztikus rakétát, amit eltalált és megsemmisített az ellene útnak indított elfogó rakétával. "Ez fontos mérföldkövet jelent Izrael védelmi képességében a jelenlegi és jövőbeli fenyegetésekkel szemben" - hangsúlyozta közleményében a védelmi minisztérium.
A Nyíl-3 rendszerét az izraeli...
2019-01-22 12:11:55
Nézőpont Intézet: nem volt érdemi vita az MSZP és a Párbeszéd főpolgármester-jelöltje között
...
Tóth Erik a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában kedden hozzátette: ennek oka, hogy Horváth Csaba és Karácsony Gergely is figyelembe vette, hogy attól függetlenül, melyikük kerül ki győztesként a februári előválasztáson, meg kell tudják szólítani az ellenjelölt szavazóbázisát.
A elemző szerint ez rendkívül veszélyes, és politikailag is megkérdőjelezhető...
2019-01-22 12:11:39
Bogányi Gergely ad koncertet a Zeneakadémián
...
A szólóesten Schubert f-moll impromptu és az A-dúr szonáta, valamint Schumann Karnevál című műve hangzik el - közölték a szevezők az MTI-vel.
Bogányi Gergely 1974-ben született Vácott, négyévesen kezdett zongorázni, majd 10 évesen nyert felvételt a Zeneakadémia különleges tehetségek osztályába, de tanulmányokat folytatott a Helsinki Sibelius Akadémián, majd a bloomington...
2019-01-22 12:11:29
PM: a kormány támogatja a bérek további növekedését
...
A Központi Statisztikai Hivatal tájékoztatása szerint 2018 első 11 hónapjában a bruttó átlagkereset 327 200 forint, a nettó átlagkereset 217 600 forint volt. Mindkettő 11,5 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva.
Bodó Sándor hangsúlyozta, hogy a keresetek a köz- és a versenyszférában egyaránt nőnek, a közfoglalkoztatás pedig egyre jobban szorul viss...
2019-01-22 12:01:31
Emelkedett a 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukciós átlaghozama
...
A heti rendszerességgel tartott 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukción az ÁKK 30 milliárd forintért vitt piacra állampapírt.
Az elsődleges forgalmazók 60,36 milliárd forint ajánlatából az ÁKK 30 milliárd forintot fogadott el, az előző aukción kialakultnál 4 bázisponttal magasabb, 0,05 százalékos aukciós átlaghozammal.
Az előző kereskedési napon, hétfőn a 3 hónapos ...
2019-01-22 11:52:00
Javult a gazdasági hangulat Németországban és az euróövezetben
...
A ZEW kedden közölte, hogy a megkérdezett német pénzügyi elemzők és intézményi befektetők következő hat hónapra vonatkozó várakozásait mutató gazdasági hangulatindex értéke 2,5 ponttal mínusz 15,5 pontra emelkedett januárban. Ez azt sugallja, hogy a német gazdaság növekedési kilátásai javultak, dacára az elhúzódó kereskedelmi vitáknak és Nagy-Britannia európai uniós tagsága m...
2019-01-22 11:51:42
1 2 3 ............43 44 ......64 65 ......85 86 87 
Címkék: RÖVIDHÍR- Fennállása, Szolnoki Bartók Béla Kamarakórus, Nézőpont Intézet, Bogányi Gergely, Hiller István, Andrij Posznyak, Kirill Visinszkij, Molnár Éva, Kacsó Hanga Borbála, Sodrás Népzenei Kisegyüttes, Cuháré Néptáncegyüttes, Központi Statisztikai Hivatal, Virovácz Péter, Tóth Erik, Horváth Csaba, Karácsony Gergely, Schumann Karnevál, Helsinki Sibelius Akadémián, Bodó Sándor, magyar kultúra, kultúra területén, ukrán biztonsági, erőteljes bérnövekedés, elemzők szerint, kormány támogatja, bérek további, gazdasági hangulat, annak helyébe, múzeumok állandó, szocialista képviselő, kulturális taóval, jubileumi programokat, keddi Aranylakodalom, három együttes, közönség Kacsó, nettó keresetek, bruttó átlagkereset, sikeres kísérletben, radar időben, ellene útnak, védelmi minisztérium, februári előválasztáson, ellenjelölt szavazóbázisát, elemző szerint, szólóesten Schubert, nettó átlagkereset, versenyszférában egyaránt, közfoglalkoztatás pedig, heti rendszerességgel, elsődleges forgalmazók,
© 2013 TVN.HU Kft.