Belépés
Megválasztotta társelnökeit a német parlament legnagyobb ellenzéki pártja
...
A kormányzó Kereszténydemokrata Uniótól (CDU) és testvérpártjától, a Keresztényszociális Uniótól (CSU) jobbra álló AfD egyik társelnöki tisztségében nem történt változás, a kongresszusi küldöttek szavazatainak 69,18 százalékával újraválasztották Jörg Meuthen európai parlamenti képviselőt, aki 2015 óta van a pozícióban.
A másik társelnöki tisztséget az utóbbi két évben a ...
2019-11-30 20:42:37
Krónika 4. rész (kérdések)
... tárgyalnak.

MSZP: miért hallgat a kormány a püspökladányi gázrobbanásról?
Az MSZP-s Bangóné Borbély Márta arról érdeklődött, miért hallgat a kormány a múlt hétfőn Püspökladányban történt gázrobbanásról, amely még az ötven kilométerre fekvő Debrecenben is észlelhető volt.
Pogácsás Tibor, a belügyminisztérium parlamenti államtitkára azt közölte: az eset után a s...
2019-11-25 15:22:15
Szíria - Holtan találtak Isztambulban a fehér sisakosok egyik alapítóját, egy volt brit katonai hírszerzőt
... azonosították.
A hatóságok később azt is megállapították, hogy az eset időpontjában Le Mesurier és felesége egyedül tartózkodott a házban.
A feleség vallomása alapján az incidens reggel tájt történt, amikor ő még aludt. A nő elmondta, hogy rajtuk kívül senki nem járt a lakásban, amit a biztonsági kamerák felvételei is megerősítettek - számolt be róla az NTV török hírtele...
2019-11-11 14:31:54
Egy évvel ezelőtt növelte meg a szerbiai termékek vámját Koszovó
... többségében albánok lakta területet. Szerbia és Koszovó között 2013-ban kezdődött párbeszéd brüsszeli közvetítéssel a kapcsolat rendezéséről, komoly előrelépés azonban az utóbbi hat évben nem történt. A feszült viszony ellenére a Koszovóba irányuló szerb export a büntetővám bevezetése előtt évente mintegy 500 millió eurót tett ki.
Ramush Haradinaj távozó kormányfő a vámnövelé...
2019-11-09 09:00:57
Pásztor István: a tömeggyilkosságokra való emlékezés része a vajdasági magyar emlékezetnek
... történelmet, ennek alapján zajlott a történelemtanítás, ez táplálta az uralkodó ideológiát, ez segített és segít a mai napig relativizálni a történelmi tényeket - részletezte a 75 évvel ezelőtt történteket a politikus.
Felhívta a figyelmet arra, hogy a vajdasági magyar közösségben, annak életében szerepet vállalóknak közös felelősségük abban van, hogy "ne hagyjuk relativizáln...
2019-10-27 16:02:04
Krónika 1. rész (zárszámadás)
... szabályszerű volt a 2018-as költségvetés végrehajtása
Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) megállapítása szerint a 2018-as központi költségvetés végrehajtása a jogszabályi előírások szerint történt, a hiány és az államadósság a kedvező makrogazdasági körülményeknek köszönhetően - beleértve a GDP jelentős mértékű bővülését - a törvényi követelményekkel összhangban alakult.
Domok...
2019-10-24 11:51:25
Pécs - Havi hegyi kegytemplom 3. rész
... munkálatokat tartottak, mely során a külső falakat, a toronysisakot, az ablakokat, a tető cserepeit kijavították illetve kicserélték, valamint a templom környékén kisebb tereprendezés is történt.
A templom oltárképe a római Santa Maria Maggiore - bazilika oltárképének hiteles másolata. Az oltár két oldalán a pestis ellen védő Szent Rókus illetve a zarándokok védőszentje, com...
2019-10-21 00:06:00
Nemzetközi projekt indult a régió rómaiak utáni népességének feltérképezésére
... vizsgálatát űzte ki célul.
Napjainkra a történeti genetikai kutatások a népvándorlás és a kora középkori időszakra vonatkozóan is aktuálissá váltak. Az utóbbi években látványos előrelépés történt az ősi DNS tanulmányozása terén, amely most egy multidiszciplináris munkafolyamatban makro- és mikromegközelítésben is lehetővé teszi a viszonylag homogén népességben a különbségek f...
2019-10-11 13:53:49
Donald Trump: Ukrajnának és Kínának ki kellene vizsgálnia Bidenék üzleti ügyeit
... újságíróknak Trump elmondta: nem kérte Hszi Csin-ping kínai elnököt a nyomozás megindítására, de - ahogyan fogalmazott - "bizonyosan el kell gondolkodnunk rajta". Hozzáfűzte: "mert ami Kínában történt, az legalább olyan rossz, mint ami Ukrajnában történt meg".
Joe Biden alelnökként 2013-ban hivatalos látogatást tett Kínában és csatlakozott hozzá a fia is. Nem sokkal a látoga...
2019-10-03 17:38:53
Szervtranszplantáció - szakemberek az élődonoros veseátültetések mellett
... jelezte, a transzplantációk közül a veseátültetés a leggyakoribb műtéti fajta, ám ezzel együtt sem minden veseelégtelen beteg alkalmas az átültetésre; 1973 óta több mint ötezer veseátültetés történt az intézményben, ebből ötszáz volt élődonoros.
Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem (SE) rektora arról beszélt, hogy a szervátültetés a legösszetettebb, legtöbb szakembert igénylő b...
2019-09-30 14:42:03
1 2 3 .................57 58 ........85 86 .........113 114 115 
Címkék: Pásztor István, Donald Trump, Kereszténydemokrata Uniótól, Keresztényszociális Uniótól, Jörg Meuthen, MSZP-s Bangóné Borbély Márta, Pogácsás Tibor, Ramush Haradinaj, Állami Számvevőszék, Santa Maria Maggiore, Szent Rókus, Hszi Csin-ping, Merkely Béla, Semmelweis Egyetem, német parlament, fehér sisakosok, volt brit, évvel ezelőtt, szerbiai termékek, vajdasági magyar, régió rómaiak, élődonoros veseátültetések, kongresszusi küldöttek, másik társelnöki, püspökladányi gázrobbanásról, múlt hétfőn, ötven kilométerre, eset után, hatóságok később, eset időpontjában, feleség vallomása, incidens reggel, biztonsági kamerák, kapcsolat rendezéséről, feszült viszony, büntetővám bevezetése, uralkodó ideológiát, történelmi tényeket, figyelmet arra, 2018-as költségvetés, 2018-as központi, jogszabályi előírások, kedvező makrogazdasági, törvényi követelményekkel, külső falakat, tető cserepeit, templom környékén, templom oltárképe, római Santa, pestis ellen, zarándokok védőszentje, történeti genetikai, kora középkori,
© 2013 TVN.HU Kft.