|
|
|
... sütünk.
Töltelék: 1 csomag vanília-krémport, 3 deka lisztet és 15 deka
cukrot fél liter hideg tejjel és fél borospohár erős feketekávéval
elkeverünk. Állandó keverés mellett sûrûre főzzük. Kihûlés után a
krémhez 10 deka habosra kevert vajat adunk. A töltelék egy részét az
összeállított torta bevonására tegyük félre. Tálalás elõ... |
2010-10-24 13:55:12 |
|
|
|
|
|
|
...
8 deka vajat 12 deka cukorral és 3 tojás sárgájával fél óráig habosra
keverünk, azután 8 deka szitán áttört tisztított főtt gesztenyét, 1-2
deka tisztított mazsolát, fél csomag vaníliás cukrot és 5 deka liszttel
kevert fél csomag sütőport adunk hozzá. Legvégül pedig 3 tojás keményre
vert habját keverjük óvatosan bele. Két részben tortaformában... |
|
2010-10-24 11:43:17 |
|
|
|
|
|
|
...
20 deka cukrot 4 tojássárgájával és fél csomag vaníliás cukorral fél
óráig keverünk, majd folytonos keverés közben 20 deka liszttel kevert
fél csomag sütőport és legvégül a 4 tojás kemény habját adjuk hozzá.
A félujjnyi vastag tésztát fehér papírral bélelt tepsiben lassú tûzön
sütjük. Sütés után a tepsiből óvatosan kiemelt tésztát megford... |
2010-10-24 10:59:54 |
|
|
|
|
|
|
...
6 deka vajat (5 deka zsírt) 7 deka cukorral és 1 tojással negyedóráig
keverünk, majd egy citrom reszelt héját és 15 deka liszttel kevert
fél csomag sütőport lassan, keverés közben hozzáadunk. Zsírozott és
lisztezett tepsiben sütjük. A tésztát kihûlés után a következő krémmel
vastagon bevonjuk: 2 csomag citrom-krémport, 6 deka lisztet és 2... |
|
2010-10-24 10:53:42 |
|
|
|
|
|
|
...
12 deka lisztet 2 deka vajjal, 1 késhegynyi sóval, 1 kávéskanálnyi
ecettel és szükséges mennyiségû vízzel rétestésztává eldolgozunk. A
tésztát bevagdosva 10 percig félretesszük, azután kinyújtva 10 deka
hideg vajat csomagolunk bele. Ismételt nyújtás és összehajtás után kb.
10 percre hideg helyre tesszük. Pihentetés után még kétszer nyújtjuk... |
|
2010-10-24 10:52:48 |
|
|
|
|
|
|
... következőképpen készítsük: 1 csomag
krémport, 3 deka lisztet és 3 evőkanál cukrot fél liter hideg tejben
simára elkeverünk, azután közvetlen tûzön állandó keverés mellett
egész sûrûre főzünk. A krémet a tûzről levéve, néha-néha megkeverjük
és a kihûlésig hideg helyre félretesszük. Időközben 2 tojás fehérjébõ... |
2010-10-24 10:51:27 |
|
|
|
|
|
|
...
Szükséges anyagok: fél liter tej, 2-3 evőkanál (10-12 deka) cukor
és 1 csomag Váncza féle krémpor bármely ízzel. A krémport fél l
hideg tejjel és ízlés szerint 2-3 tetézett evőkanál cukorral hidegen
elkeverjük, azután gyenge tûzön állandó keverés mellett főzzük és a
forrás megkezdésétől még 2-3 percig forraljuk. A meleg sûr... |
2010-10-24 10:38:24 |
|
|
|
|
|
|
... mignonokra pedig a nagyságuktól
függően 2-3 deka cukrot számítsunk.
Fehér cukormáz hideg úton
.........................
30 deka, egész finom szitán átengedett porcukrot keverjünk simára 2
tojás fehérjével és fél citrom levével. A mázt azonnal használhatjuk.
Langyos sütőben szárítva a bevont süteményeket, szép fényt nyernek.
... |
2010-10-24 10:37:19 |
|
|
|
|
|
|
...
Sütemények mignonok alakjában való elkészítése a legtöbb háziasszony
előtt nem ismeretes, pedig ez a legcsinosabb és legtetszetősebb
felszolgálási forma. Sokféle színben, változatos alakban és
szebbnél-szebb díszítésben készülnek ezek a cukrász mûhelyében.
Kis ügyességgel magunk is készíthetünk mignonokat, hogy örömöt
szerezzünk vele... |
2010-10-24 10:36:29 |
|
|
|
|
|
|
... anyagokat használja,
süteményei tápértékben sokkal gazdagabbak, mint a cukrászsütemények és
mégis azok kívánnivalóbbak és tetszetősebbek a legügyesebb háziasszony
előtt is. Egyszerû ennek az oka, a cukrász a legegyszerûbb süteményeit
is szépen, gondosan szeleteli, tetszetősen vonja be és valóságos
mûvészettel díszíti. A hozzá ... |
2010-10-24 10:35:57 |
|
|
|
|