Belépés
Japán-torta
... sütünk.
Töltelék: 1 csomag vanília-krémport, 3 deka lisztet és 15 deka
cukrot fél liter hideg tejjel és fél borospohár erős feketekávéval
elkeverünk. Állandó keverés mellett sûrûre főzzük. Kihûlés után a
krémhez 10 deka habosra kevert vajat adunk. A töltelék egy részét az
összeállított torta bevonására tegyük félre. Tálalás elõ...
2010-10-24 13:55:12
Gesztenyetorta, töltött
...
8 deka vajat 12 deka cukorral és 3 tojás sárgájával fél óráig habosra
keverünk, azután 8 deka szitán áttört tisztított főtt gesztenyét, 1-2
deka tisztított mazsolát, fél csomag vaníliás cukrot és 5 deka liszttel
kevert fél csomag sütőport adunk hozzá. Legvégül pedig 3 tojás keményre
vert habját keverjük óvatosan bele. Két részben tortaformában...
2010-10-24 11:43:17
Bisquit-tekercs mogyorókrémmel
...
20 deka cukrot 4 tojássárgájával és fél csomag vaníliás cukorral fél
óráig keverünk, majd folytonos keverés közben 20 deka liszttel kevert
fél csomag sütőport és legvégül a 4 tojás kemény habját adjuk hozzá.
A félujjnyi vastag tésztát fehér papírral bélelt tepsiben lassú tûzön
sütjük. Sütés után a tepsiből óvatosan kiemelt tésztát megford...
2010-10-24 10:59:54
Citromkrém-szeletek
...
6 deka vajat (5 deka zsírt) 7 deka cukorral és 1 tojással negyedóráig
keverünk, majd egy citrom reszelt héját és 15 deka liszttel kevert
fél csomag sütőport lassan, keverés közben hozzáadunk. Zsírozott és
lisztezett tepsiben sütjük. A tésztát kihûlés után a következő krémmel
vastagon bevonjuk: 2 csomag citrom-krémport, 6 deka lisztet és 2...
2010-10-24 10:53:42
Krémeslepény
...

12 deka lisztet 2 deka vajjal, 1 késhegynyi sóval, 1 kávéskanálnyi
ecettel és szükséges mennyiségû vízzel rétestésztává eldolgozunk. A
tésztát bevagdosva 10 percig félretesszük, azután kinyújtva 10 deka
hideg vajat csomagolunk bele. Ismételt nyújtás és összehajtás után kb.
10 percre hideg helyre tesszük. Pihentetés után még kétszer nyújtjuk...
2010-10-24 10:52:48
Töltelékkrémek készítése
... következőképpen készítsük: 1 csomag
krémport, 3 deka lisztet és 3 evőkanál cukrot fél liter hideg tejben
simára elkeverünk, azután közvetlen tûzön állandó keverés mellett
egész sûrûre főzünk. A krémet a tûzről levéve, néha-néha megkeverjük
és a kihûlésig hideg helyre félretesszük. Időközben 2 tojás fehérjébõ...
2010-10-24 10:51:27
Krémek készítése
...
Szükséges anyagok: fél liter tej, 2-3 evőkanál (10-12 deka) cukor
és 1 csomag Váncza féle krémpor bármely ízzel. A krémport fél l
hideg tejjel és ízlés szerint 2-3 tetézett evőkanál cukorral hidegen
elkeverjük, azután gyenge tûzön állandó keverés mellett főzzük és a
forrás megkezdésétől még 2-3 percig forraljuk. A meleg sûr...
2010-10-24 10:38:24
Torták és mignonok bevonása
... mignonokra pedig a nagyságuktól
függően 2-3 deka cukrot számítsunk.

Fehér cukormáz hideg úton
.........................

30 deka, egész finom szitán átengedett porcukrot keverjünk simára 2
tojás fehérjével és fél citrom levével. A mázt azonnal használhatjuk.
Langyos sütőben szárítva a bevont süteményeket, szép fényt nyernek.
...
2010-10-24 10:37:19
Mignonok készítése
...
Sütemények mignonok alakjában való elkészítése a legtöbb háziasszony
előtt nem ismeretes, pedig ez a legcsinosabb és legtetszetősebb
felszolgálási forma. Sokféle színben, változatos alakban és
szebbnél-szebb díszítésben készülnek ezek a cukrász mûhelyében.
Kis ügyességgel magunk is készíthetünk mignonokat, hogy örömöt
szerezzünk vele...
2010-10-24 10:36:29
A torták és sütemények díszíté
... anyagokat használja,
süteményei tápértékben sokkal gazdagabbak, mint a cukrászsütemények és
mégis azok kívánnivalóbbak és tetszetősebbek a legügyesebb háziasszony
előtt is. Egyszerû ennek az oka, a cukrász a legegyszerûbb süteményeit
is szépen, gondosan szeleteli, tetszetősen vonja be és valóságos
mûvészettel díszíti. A hozzá ...
2010-10-24 10:35:57
1 2 3 .......................75 76 .......100 101 102 ...112 113 ............149 150 151 
Címkék: félujjnyi vastag, citrom reszelt, tésztát kih&#251, meleg s&#251, mázt azonnal, bevont süteményeket, legtöbb háziasszony, cukrász m&#251, legügyesebb háziasszony, kívánnivalóbbak, tojássárgájával, töltelékkrémek, mogyorókrémmel, gesztenyetorta, kávéskanálnyi, felszolgálási, rétestésztává, összeállított, feketekávéval, használhatjuk, tortaformában, félretesszük, süteményeket, nagyságuktól, készíthetünk, legcsinosabb, krémeslepény, negyedóráig, eldolgozunk, elkészítése, gazdagabbak, legügyesebb, háziasszony, süteményeit, tápértékben, ügyességgel, megkeverjük, megkezdését, díszítésben, csomagolunk, összehajtás, bevagdosva, szerezzünk, sütemények, legegyszer, legtetszet, változatos, mignonokat, fehérjével, citromkrém, hozzáadunk, lisztezett, tisztított, késhegynyi, átengedett, pihentetés, süteményei, borospohár, gesztenyét, elkeverjük, bevonására, mignonokra, elkeverünk, sárgájával, számítsunk, készülnek, anyagokat, készítése, használja, folytonos, készítsük,
© 2013 TVN.HU Kft.