Belépés
A lengyel kormánypárt EP-képviselője tiltakozik a testvérváros programban hozott brüsszeli döntés ellen
... kötelessége, hogy tiszteletben tartsa a tagállamok nemzeti identitását, a helyi önkormányzatoknak és a lakosoknak joguk van szabad véleményformálásra - idézi a volt lengyel kormányfőt, Beata Szydlót az Európai Konzervatívok és Reformerek (EKR) frakciója által kiadott közlemény. A lengyel kormánypárt, a Jog és Igazságosság az EKR tagja az Európai Parlamentben (EP).
Szydlo feli...
2020-07-31 11:21:49
EU-tisztújítás - Kaczynski: hatással lehet Ursula von der Leyen megválasztására Beata Szydlo bizottsági elnöki
...
Szydlót a pártcsaládja, az Európai Konzervatívok és Reformerek (EKR) jelölte a frakciónak az előzetes egyeztetések nyomán járó posztra. Szydlo jelöltségéről hétfőn már másodszor szavazott az Európai Parlament (EP), 19 képviselő támogatta őt, 34-en ellenezték, ketten tartózkodtak.
A májusi EP-választáson Szydlo a legtöbb szavazatot szerezte az összes lengyelországi jelöl...
2019-07-16 16:52:27
A lengyel sajtó egy része szerint Morawiecki programbeszéde békülékeny, másik része szerint jelentéktelen és fi
... patetikus hangvétel, az elhangzott általánosságok és az utópisztikus jelleg" kifogásolható ugyan, semmiképpen sem vádolható viszont "azzal a harcias retorikával, amely az utóbbi időben Beata Szydlótól (az eddigi kormányfőtől) volt hallható".
"Határozottan előtérbe kerültek "az ellenzék iránti békülékeny hangsúlyok, a nemzetközi struktúrák iránti bizalom" - fejtette ki Chrabo...
2017-12-13 12:02:16
A lengyel államfő miniszterelnöknek nevezte ki Mateusz Morawieckit, az új kabinet letette az esküt
... összetétele nem változott, nem hivatalos sajtóhírek szerint további személycserék csak januárban várhatóak, miután az új miniszterelnök megvizsgálta az egyes tárcák működését.
Beata Szydlót a lengyel államfő tárca nélküli kormányfőhelyettesnek nevezte ki. Korábbi, hivatalosan meg nem erősített sajtóértesülések szerint a társadalompolitikai ügyekért lesz felelős.
Mateus...
2017-12-11 19:13:43
Andrzej Duda elnök megbízta kormányalakítással Mateusz Morawieckit
...
A Szydlo-kormány minisztereinek, a szejm és a szenátus elnökeinek részvételével a varsói elnöki palotában rendezett ceremónián Andrzej Duda a lemondott Beata Szydlót megbízta a kabinet vezetéséve az új kormány beiktatásáig, majd beszédében méltatta kétéves kormányzásának eredményeit.
"Csak az, aki közelről szemlélte munkáját, azt, ahogy Lengyelországot szolgálta, tudja,...
2017-12-08 17:23:27
A lengyel ellenzék látszatváltozásnak, a kormánypárt játékoscserének nevezi Morawiecki kormányfőjelöltségét
... Siemoniak.
A harmadik legnagyobb parlamenti tömörülés, a jobboldali ellenzéki Kukiz´15 elnöke szerint a bejelentett változás azt jelenti, hogy a PiS "egy politikai játszma eszközeként" kezelte Szydlót. Pawel Kukiz felemlegette, hogy Morawiecki az előző, a Polgári Platform vezette kormány idején Donald Tusk akkori miniszterelnök gazdasági tanácsadója volt.
Katarzyna Lubn...
2017-12-08 10:21:26
Mateusz Morawiecki váltja fel Beata Szydlót a lengyel miniszterelnöki tisztségben
...
Mazurek - egyebek között "a változó nemzetközi helyzettel összefüggő új kihívásokra" utalva - közölte: a PiS vezetői testülete, a politikai bizottság ülésén Szydlo benyújtotta lemondását, és ezt el is fogadták.
A politikai bizottság Mateusz Morawieckit jelöli kormányfőnek - mondta el a szóvivő. A PAP hírügynökség hivatalosan meg nem erősített értesülései szerint Morawie...
2017-12-07 22:00:23
A lengyel szejm elvetette a Szydlo-kormánnyal szembeni ellenzéki bizalmatlansági indítványt
... Kaczynski kormányoz "a hátsó ülésről", amit "diktatúrának" minősített.
Közvetlenül a bizalmatlansági indítvány elvetése előtt a varsói elnöki palotában Andrzej Duda államfő fogadta Beata Szydlót, Jaroslaw Kaczynskit, valamint Marek Kuchcinskit, a szejm elnökét. Az államfő szóvivője szerint Andrzej Duda a több hete bejelentett kormányátalakítás "minél hamarabbi" végrehajtását ...
2017-12-07 12:07:23
Szóváltás kerekedett Tajani és Szydlo között egy lengyelországi szélsőjobbos tüntetés miatt
...
A budapesti Kína-Kelet-Közép-Európa csúcstalálkozón tartózkodó Beata Szydlót a lengyel média számára rendezett sajtóértekezleten megkérdezték a dél-lengyelországi Katowicében szombaton tartott szélsőjobboldali, mintegy 70 fős tüntetésről. Ezen egyes résztvevők olyan akasztófautánzatokat hordoztak, amelyeken hat lengyel európai parlamenti képviselő arcképe függött.
Az el...
2017-11-27 16:03:44
Beata Szydlót tüntették ki a krynicai fórumon Az év embere díjjal
...
A díjat Marek Kuchcinski, a lengyel szejm elnöke adta át, kiemelve köszöntőjében a kormányfő bátorságát és következetességét a kormányprogram megvalósításában. Az előző évek díjazottjaira utalva azt mondta: "Václav Havel, Jaroslav Kaczynski és Orbán Viktor tudták, hogy országaiknak változásra van szükségük, tudták, milyen változások kellenek, és volt bátorságuk megvalósítani ...
2017-09-05 23:45:34
1 2 3 
Címkék: Beata Szydlo, Mateusz Morawieckit, Andrzej Duda, Mateusz Morawiecki, Beata Szydlót, Európai Konzervatívok, Európai Parlamentben, Európai Parlament, EP-választáson Szydlo, Beata Szydlótól, Pawel Kukiz, Polgári Platform, Donald Tusk, Katarzyna Lubn, Jaroslaw Kaczynskit, Marek Kuchcinskit, Marek Kuchcinski, Václav Havel, Jaroslav Kaczynski, Orbán Viktor, lengyel kormánypárt, testvérváros programban, lengyel sajtó, része szerint, lengyel államfő, lengyel ellenzék, kormánypárt játékoscserének, lengyel miniszterelnöki, lengyel szejm, lengyelországi szélsőjobbos, krynicai fórumon, tagállamok nemzeti, helyi önkormányzatoknak, lakosoknak joguk, volt lengyel, előzetes egyeztetések, májusi EP-választáson, legtöbb szavazatot, összes lengyelországi, elhangzott általánosságok, utópisztikus jelleg, harcias retorikával, utóbbi időben, eddigi kormányfőtől, ellenzék iránti, nemzetközi struktúrák, egyes tárcák, szenátus elnökeinek, varsói elnöki, lemondott Beata, kabinet vezetéséve, harmadik legnagyobb,
© 2013 TVN.HU Kft.