Belépés
Koronavírus - Moszkvai polgármester: az orosz főváros félúton se tart még a győzelem felé
...
Szobjanyin szerint noha megfigyelhető már pozitív dinamika, korai még arról beszélni, hogy a Covid-19-megbetegedések száma tetőzött volna. Elmondta, hogy a fővárosi kórházak megbirkóznak a feladattal, de minden nap egyre több beteg érkezik, ezért bővíteni kell a kapacitásokat. Elismerte, hogy hiány van orvosi felszerelésből, elsősorban lélegeztetőgépekből.
Az Interfax hí...
2020-04-23 20:12:58
Koronavírus - A moszkvai főpolgármester a digitális forgalomellenőrzési rendszer országos kiterjesztését javaso
... összeütközéshez vezethet" - mondta a diplomata.
Szavai szerint a világban továbbra is fennáll a nukleáris háború kockázata. Rjabkov elmondta, hogy előkészületek folynak az ENSZ Biztonsági Tanácsa öt állandó tagja videokonferencia keretében tartandó csúcstalálkozójának megrendezésére. Az esemény időpontját nem árulta el, témájaként a világjárványt nevezte meg
Dmitrij Pes...
2020-04-22 20:28:38
EU-külügyminiszterek: Törökországnak abba kell hagynia a hamis információk terjesztését a migránsok között
... szállítani a térségbe.
Bár a tagállamok között nem született közös álláspont arról, hogy Északnyugat-Szíria légterében repüléstilalmi övezetet hozzanak létre, néhány ország az ENSZ Biztonsági Tanácsához fordulhat ennek felállításáért.
Ankara február 28-án jelentette be, hogy a török hatóságok már nem tartóztatják fel azokat a migránsokat, akik Törökország területéről a...
2020-03-06 18:02:02
Szíria - Betartják a tűzszünet Idlíbben a szembenálló felek
... kiegészítő jegyzőkönyvének elnevezett, a két ország védelmi minisztere, Szergej Sojgu és Hulusi Akar által aláírt egyezség értelmében a tűzszünet nyomán a felek egy 12 kilométer széles biztonsági folyosót nyitnak a Latakia és Aleppó közötti M4-es autópálya mentén, amelyet március 15-től orosz-török közös őrjáratok felügyelnek majd.
Az úttól északra és délre 6-6 kilométerre ki...
2020-03-06 13:41:56
Szíria - Putyin és Erdogan megállapodott: éjféltől tűzszünet lép életbe Idlíbben
... Szocsiban elért memorandum kiegészítő jegyzőkönyvének elnevezett, csütörtökön elért megállapodást ismertetve közölte, hogy Törökország és Oroszország közösen fogja megsemmisíteni az ENSZ Biztonsági Tanácsa által terroristaként elismert szervezeteket.
A dokumentum értelmében pénteken 00 óra 01 perctől tűzszünet lép életbe a jelenlegi frontvonal mentén. A felek megállapodtak, h...
2020-03-05 20:22:44
Szíria - Kreml: Erdogant csütörtökre várják Moszkvába
... nyilatkozva hangsúlyozta, hogy Moszkva továbbra is elkötelezettje a két fél között Szocsiban elért megállapodásnak, síkraszáll Szíria területi épsége mellett és támogatja Damaszkuszt az ENSZ Biztonsági Tanácsa által terroristának minősített csoportok elleni harcában, valamint "nagy jelentőséget tulajdonít a török partnerekkel való együttműködésnek".
Mint mondta, az orosz áll...
2020-03-02 12:51:32
Trump-béketerv - Borrell: az amerikai kezdeményezés eltér a nemzetközileg elfogadott paraméterektől
...
Josep Borrell hangsúlyozta, a nemzetközi joggal és az ENSZ Biztonsági Tanácsa vonatkozó határozataival összhangban az EU nem ismeri el Izrael fennhatóságát az 1967 júniusa óta megszállt területek felett, továbbá nem hagy megjegyzés nélkül a kijelölt határok további megsértését jelentő egyetlen lépést sem.
Aláhúzta, az Európai Unió elkötelezett az 1967-es határok mentén, ...
2020-02-04 15:32:41
A Kreml elküldte a meghívókat az ENSZ Biztonsági Tanácsa öt állandó tagjának csúcstalálkozójára
...
Az öt állandó BT-tag csúcstalálkozójára Vlagyimir Putyin orosz elnök Jeruzsálemben tett javaslatot, az auschwitzi haláltábor felszabadításának 75. évfordulója alkalmából megtartott megemlékezésen. A felvetésre Párizs és Peking pozitívan reagált azóta, London a részletek tisztázását kérte, Washington pedig egyelőre nem válaszolt.
Peszkov azt mondta, hogy az orosz fél a hi...
2020-01-27 17:11:40
Erdogan: az EU-nak több és gyorsabb segítséget kell nyújtania a szíriaiaknak
... fogalmazott Merkel. A német kancellár jelezte: a Berlinben elfogadott 55 pontot, amely elsősorban az ENSZ Líbiára vonatkozó fegyverembargójáról és a fegyvernyugvásról szólt, az ENSZ Biztonsági Tanácsa is jóvá fogja hagyni.
Ezen a ponton kisebb nézeteltérés alakult ki Erdogan és Merkel között. Erdogan ugyanis hangsúlyozta, hogy Haftar "szóban" hiába egyezett bele a tűzszünetbe...
2020-01-24 19:22:01
Európai Unió: Mianmarnak felelnie kell a rohingják emberi jogainak súlyos megsértéséért
...
A szóvivő elmondta, hogy Mianmarnak teljes mértékben végre kell hajtania a Nemzetközi Bíróság végzését, amit az ENSZ Biztonsági Tanácsa felügyel majd A sajtónyilatkozat továbbá leszögezi, hogy a délkelet-ázsiai országnak biztosítania kell a civil lakosság védelmét, valamint a biztonságos és korlátozás nélküli hozzáférést humanitárius segélyekhez és szolgálatokhoz.
"Mianm...
2020-01-23 16:51:58
1 2 3 4 .........37 38 .....55 56 .....73 74 75 
Címkék: ENSZ Biztonsági Tanácsa, Európai Unió, Dmitrij Pes, ENSZ Biztonsági Tanácsához, Szergej Sojgu, Hulusi Akar, Josep Borrell, Vlagyimir Putyin, ENSZ Líbiára, Nemzetközi Bíróság, orosz főváros, győzelem felé, moszkvai főpolgármester, hamis információk, migránsok között, tűzszünet Idlíbben, szembenálló felek, amerikai kezdeményezés, nemzetközileg elfogadott, rohingják emberi, fővárosi kórházak, világban továbbra, nukleáris háború, esemény időpontját, világjárványt nevezte, tagállamok között, török hatóságok, tűzszünet nyomán, úttól északra, dokumentum értelmében, jelenlegi frontvonal, felek megállapodtak, török partnerekkel, nemzetközi joggal, 1967 júniusa, kijelölt határok, 1967-es határok, auschwitzi haláltábor, felvetésre Párizs, részletek tisztázását, német kancellár, fegyvernyugvásról szólt, ponton kisebb, szóvivő elmondta, sajtónyilatkozat továbbá, délkelet-ázsiai országnak, civil lakosság, sajtónyilatkozat, videokonferencia, együttműködésnek, jegyzőkönyvének, összeütközéshez, megállapodásnak,
© 2013 TVN.HU Kft.