Belépés
A Nemzetközi Bíróság a rohingják védelmét szolgáló intézkedésekre kötelezte Mianmart
... Nemzetközi Bíróság határozatai kényszerítő erejűek, f...
2020-01-23 14:01:44
Iráni atomprogram - Szakértő: Iránnak beszűkült a mozgástere
...
A szakértő hétfőn az M1 aktuális csatornán kifejtette: ha nem sikerül rávenni Iránt, hogy térjen vissza a megállapodáshoz, a probléma az ENSZ biztonsági tanácsa elé is kerülhet, ahol akár vissza is állíthatják a 2015-ös atomalku aláírása előtti szankciókat. Ez szerinte azt jelenti, hogy Iránnak nincs választási lehetősége, tárgyalóasztalhoz kell ülnie.
Irán akkor hajland...
2020-01-20 12:04:56
Iráni-amerikai viszály - Trump Hameneinek: "nagyon óvatosan kell bánnia a szavaival!"
... tárgyát a megállapodásban részes országok és az EU képviselőiből álló Közös Bizottság elé terjesztik, és ha ez a testület nem tud dűlőre jutni az ügyben, a kérdés végső döntésre az ENSZ Biztonsági Tanácsa (BT) elé kerül.
Amerikai sajtójelentések arról is beszámoltak, hogy az ajatollah hangsúlyozta: meglehet, hogy Irán harca a határokon kívülre is kiterjed.

Nem sok...
2020-01-18 07:04:19
Iráni atomprogram - Külügyi EU-főképviselő: az iráni atomegyezmény jelentősége ma nagyobb, mint valaha
... tárgyát a megállapodásba...
2020-01-14 15:40:30
Iráni atomprogram - Berlin, Párizs és London beindította a megállapodás vitarendező mechanizmusát
... "maximális nyomás" politikájától, és továbbra is azzal a meggyőződéssel tevékenykedik, hogy a JCPoA szolgálja a nukleáris fegyverek terjedésének megakadályozásával kapcsolatos közös biztonsági érdekeket és erősíti a nemzetközi ügyek szabályokon alapuló intézésének rendjét.
Egyben köszönetet mondanak Oroszországnak és Kínának, amiért ugyancsak kitartanak a JCPoA mellett, és k...
2020-01-14 14:10:13
Szijjártó: a magyar és a lett két szabadságharcos nép
... dimenzióváltáson megy át, ezért magyar és lett vállalatok támogathatják egymást az elkövetkező időben - vélekedett.
Megjegyezte: Magyarország támogatja Lettország jelöltségét az ENSZ Biztonsági Tanácsába a 2026-2027-es időszakra, mert helyes, ha a közepes méretű közép-európai országok képviselve vannak a testületben.
A tárcavezető kiemelte: a két ország kapcsolatát a köl...
2020-01-10 12:51:44
Szíria - Lavrov: Ankara biztosította Moszkvát, hogy nem újítja fel offenzíváját
... érdekegyensúly alapján és a nemzetközi közösség által már elfogadott határozatok figyelembe vételével lehet. Aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy az E...
2019-11-20 13:41:25
Putyin és Marcon megvitatta a "normadiai négyek" csúcstalálkozójának előkészítését
... Grizlov, Oroszország képviselője az ukrán válságról egyeztető kontaktcsoportban hétfőn arra figyelmeztette Ukrajnát, hogy se egyoldalúan, se többoldalú formátumban ne törekedjen az ENSZ Biztonsági Tanácsa által határozatban is megerősített minszki megállapodások felülvizsgálatára.
A Franz-Walter Steinmeier volt német külügyminiszterről és hivatalban lévő elnökről elnevezett f...
2019-11-18 18:22:44
Szijjártó: Budapesten lesz az ENSZ terrorizmus elleni regionális irodája
... "magas szintű terrorizmusellenes hét" jövő júniusban tartandó második rendezvényét előkészítő konferenciasorozat egyik állomása.
Csaknem százharminc szakértőt hívtak meg, az ENSZ Biztonsági Tanácsa öt állandó tagjának és az Európai Gazdasági Térség országainak képviselőit, továbbá olyan jelentős nemzetközi szervezetek küldöttjeit, mint az ENSZ, az Európai Unió, az Európai Ren...
2019-11-07 13:12:15
Netanjahu és Pompeo megerősítette az Egyesült Államok és Izrael szoros szövetségét
... egyiptomi kivonulás utáni sivatagi vándorlás körülményeire emlékezteti őket.
A találkozóval egy időben Pompeo bejegyzést tett közzé Twitter-fiókjában, amelyben felhívta az ENSZ Biztonsági Tanácsát az egy év múlva véget érő Irán elleni fegyverembargó megújítására.
"Az elhibázott nukleáris megállapodás miatt olyan országok, mint Oroszország és Kína fejlett fegyvereket adha...
2019-10-18 13:21:28
1 2 3 4 5 .........37 38 .....55 56 .....73 74 75 
Címkék: Nemzetközi Bíróság, Trump Hameneinek, Külügyi EU-főképviselő, Egyesült Államok, Közös Bizottság, ENSZ Biztonsági Tanácsa, ENSZ Biztonsági Tanácsába, Franz-Walter Steinmeier, Európai Gazdasági Térség, Európai Unió, Európai Ren, ENSZ Biztonsági Tanácsát, rohingják védelmét, iráni atomegyezmény, megállapodás vitarendező, szakértő hétfőn, 2015-ös atomalku, megállapodásban részes, kérdés végső, ajatollah hangsúlyozta, határokon kívülre, meggyőződéssel tevékenykedik, nukleáris fegyverek, nemzetközi ügyek, elkövetkező időben, 2026-2027-es időszakra, közepes méretű, tárcavezető kiemelte, nemzetközi közösség, ukrán válságról, időben Pompeo, elhibázott nukleáris, dimenzióváltáson, sajtójelentések, megállapodáshoz, megállapodásban, szabadságharcos, intézkedésekre, meggyőződéssel, oroszországnak, érdekegyensúly, figyelmeztette, megállapodásba, megállapodások, fegyverembargó, atomegyezmény, tevékenykedik, megerősítette, mechanizmusát, előkészítését, politikájától, támogathatják, körülményeire, képviselőiből,
© 2013 TVN.HU Kft.