Belépés
Krónika 6. rész (nemzeti akkreditálás)
... elmondta, a javaslat a jogorvoslati rendszer szabályain is változtat.
Ismertetése szerint a jövőben országos hatáskörrel és kizárólagos illetékességgel a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bírósághoz kerül az akkreditálási eljárások bírósági felülvizsgálata.
Úgy értékelte, a törvényjavaslat teljes mértékében eleget tesz az akkreditációs nemzetközi szervezet kívánalmain...
2016-11-11 14:11:22
Simon-per - Tagadta bűnösségét a volt képviselő
... szocialista országgyűlési képviselő volt 2002-től három cikluson át, 2014 februárjáig, amikor a büntetőeljárás miatt lemondott mandátumáról. Közben, 2008 és 2010 között a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára volt, és betöltötte az MSZP elnökhelyettesi, illetve választmányi elnöki tisztségét is.
Sajtóhírek szerint 2014. március 10-ei őrizetbe vételét megelőzte a We...
2016-09-21 13:42:05
A cél az, hogy ne legyenek nemzetállamok
... Ez mekkora nyilvánosságot kapott a francia sajtóban?

- Tudja, most nyár van. Mindenki nyaral. Ilyenkor lehet ilyesmiket csinálni. Ilyenkor be lehet vezetni például a munkaügyi törvény reformját. Nincs, aki sztrájkoljon. A diákok nyaralnak vagy dolgoznak, hogy ki tudják fizetni a következő tanévet. Azon újságok, amelyek említették a Szent Rita-ügyet, arra hegyezték...
2016-08-17 23:42:50
Kúriai kollégiumvezető: devizahiteles perekben nem lejt a pálya
... gyakorlatnak, így most mindkét jogintézmény működése bizonytalan. Erre a helyzetre a magyar hatóságoknak rövid időn belül reagálniuk kell - fűzte hozzá.
Kalas Tibor, a Kúria közigazgatási-munkaügyi kollégiumának elnöke a sajtótájékoztatón elmondta: a versengő népszavazási kezdeményezések benyújtásának gyakorlata - a Nemzeti Választási Iroda előterében februárban lezajlott ese...
2016-07-06 15:02:44
Krónika 2. rész (foglalkoztatási törvények)
... munkabérére és maximális munkaidejére vonatkozó szabályok mind a dolgozók védelmét, mind a tisztességes versenyfeltételek biztosítását szolgálják - mutatott rá, hozzátéve: a hatékonyabb munkaügyi ellenőrzés érdekében pontosítják a kiküldött munkavállalót alkalmazó társaságok bejelentési kötelezettségét.
Az ellenőrzést a munkaügyi hatóság végezheti, amely szankciókat is alkal...
2016-05-25 11:36:37
Diákész: fizetett szabadság is jár majd a diákmunka után
... többet, alkalmazni kell az eltérő pihenőidőt és a munkaközi szünetet is. Kötelező marad a minimálbér, illetve a bérminimum kifizetése, valamint az összes munkavédelmi szabály betartása. A munkaügyi és munkavédelmi hatóságok továbbra ellenőrzik az iskolaszövetkezetek működését, a diákok foglalkoztatásának körülményeit - írta a Diákész.
Az új szabályozás bevezeti a diákok számá...
2016-05-09 15:55:32
Novemberben stagnált a munkanélküliség Csehországban
... aránylag erős gazdasági növekedésre az idén azzal számolunk, hogy a munkanélküliség növekedése az elmúlt évek téli hónapjaitól eltérően, csak nagyon mérsékelt lesz" - állapította meg a munkaügyi hivatal.
A csehországi munkanélküliség az Európai Unión belül tartósan a második legalacsonyabb - mutatott rá Petr Dufek, a CSOB bank legfőbb gazdasági elemzője.
A betöltetlen mu...
2015-12-08 13:11:58
Rengeteg magyar dolgozót küldtek haza Ausztriából
... mint egy évvel korábban.

(privatbankar)
Bal-Rad komm: Ha mindez a migránsinvázió közvetett hatása?-akkor “megszívtuk"! (Bár nem jellemző, hogy a muszlimok a munkaügyi központokat rohanják le Ausztriába érkezvén.)
Ha a minden statisztikák szerint is a gyengülő osztrák gazdaság miatt van, akkor viszont NAGYON “MEGSZÍVJUK"!
Ám az fölö...
2015-11-24 18:33:06
Illegális bevándorlás - IM: a strasbourgi bíróság nem akadályozta meg a Helsinki Bizottság által képviselt bang
... illegálisan lépték át a határt - a Helsinki Bizottság segítségével bíróságra vitte a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal menedékkérelmüket elutasító határozatát. A Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság először új eljárásra utasította a bevándorlási hivatalt, ám a felülvizsgálati kérelmet is elutasították, el kellett hagyniuk a tranzitzónát.
Hozzátették: a jogvédők sz...
2015-10-12 21:16:13
Illegális bevándorlás - Negyvenhárom ítéletet hozott a Szegedi Járásbíróság határzár tiltott átlépése miatt
... emelkedtek. A terheltek úgy nyilatkoztak, hogy nem kérik a tolmács által lefordított ítélet írásbeli kézbesítését anyanyelvükön.
A szóvivő kitért arra: hétfőn a Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság két olyan bangladesi állampolgár ügyében hozott határozatot, aki menedékkérelmet nyújtott be. Ők a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) - a bíróság korábbi döntése a...
2015-10-06 17:04:12
1 2 3 4 5 .8 .12 .15 16 
Címkék: Helsinki Bizottság, Szegedi Járásbíróság, Fővárosi Közigazgatási, Munkaügyi Bírósághoz, Munkaügyi Minisztérium, Szent Rita-ügyet, Kalas Tibor, Nemzeti Választási Iroda, Európai Unión, Petr Dufek, Állampolgársági Hivatal, Szegedi Közigazgatási, Munkaügyi Bíróság, volt képviselő, diákmunka után, munkanélküliség Csehországban, strasbourgi bíróság, jogorvoslati rendszer, jövőben országos, akkreditálási eljárások, törvényjavaslat teljes, akkreditációs nemzetközi, büntetőeljárás miatt, francia sajtóban, munkaügyi törvény, diákok nyaralnak, következő tanévet, magyar hatóságoknak, sajtótájékoztatón elmondta, versengő népszavazási, dolgozók védelmét, tisztességes versenyfeltételek, hatékonyabb munkaügyi, kiküldött munkavállalót, munkaügyi hatóság, eltérő pihenőidőt, munkaközi szünetet, bérminimum kifizetése, összes munkavédelmi, diákok számá, idén azzal, munkanélküliség növekedése, elmúlt évek, munkaügyi hivatal, csehországi munkanélküliség, második legalacsonyabb, évvel korábban, migránsinvázió közvetett,
© 2013 TVN.HU Kft.