Belépés
Kúriai kollégiumvezető: devizahiteles perekben nem lejt a pálya
... gyakorlatnak, így most mindkét jogintézmény működése bizonytalan. Erre a helyzetre a magyar hatóságoknak rövid időn belül reagálniuk kell - fűzte hozzá.
Kalas Tibor, a Kúria közigazgatási-munkaügyi kollégiumának elnöke a sajtótájékoztatón elmondta: a versengő népszavazási kezdeményezések benyújtásának gyakorlata - a Nemzeti Választási Iroda előterében februárban lezajlott ese...
2016-07-06 15:02:44
Krónika 2. rész (foglalkoztatási törvények)
... munkabérére és maximális munkaidejére vonatkozó szabályok mind a dolgozók védelmét, mind a tisztességes versenyfeltételek biztosítását szolgálják - mutatott rá, hozzátéve: a hatékonyabb munkaügyi ellenőrzés érdekében pontosítják a kiküldött munkavállalót alkalmazó társaságok bejelentési kötelezettségét.
Az ellenőrzést a munkaügyi hatóság végezheti, amely szankciókat is alkal...
2016-05-25 11:36:37
Diákész: fizetett szabadság is jár majd a diákmunka után
... többet, alkalmazni kell az eltérő pihenőidőt és a munkaközi szünetet is. Kötelező marad a minimálbér, illetve a bérminimum kifizetése, valamint az összes munkavédelmi szabály betartása. A munkaügyi és munkavédelmi hatóságok továbbra ellenőrzik az iskolaszövetkezetek működését, a diákok foglalkoztatásának körülményeit - írta a Diákész.
Az új szabályozás bevezeti a diákok számá...
2016-05-09 15:55:32
Novemberben stagnált a munkanélküliség Csehországban
... aránylag erős gazdasági növekedésre az idén azzal számolunk, hogy a munkanélküliség növekedése az elmúlt évek téli hónapjaitól eltérően, csak nagyon mérsékelt lesz" - állapította meg a munkaügyi hivatal.
A csehországi munkanélküliség az Európai Unión belül tartósan a második legalacsonyabb - mutatott rá Petr Dufek, a CSOB bank legfőbb gazdasági elemzője.
A betöltetlen mu...
2015-12-08 13:11:58
Rengeteg magyar dolgozót küldtek haza Ausztriából
... mint egy évvel korábban.

(privatbankar)
Bal-Rad komm: Ha mindez a migránsinvázió közvetett hatása?-akkor “megszívtuk"! (Bár nem jellemző, hogy a muszlimok a munkaügyi központokat rohanják le Ausztriába érkezvén.)
Ha a minden statisztikák szerint is a gyengülő osztrák gazdaság miatt van, akkor viszont NAGYON “MEGSZÍVJUK"!
Ám az fölö...
2015-11-24 18:33:06
Illegális bevándorlás - IM: a strasbourgi bíróság nem akadályozta meg a Helsinki Bizottság által képviselt bang
... illegálisan lépték át a határt - a Helsinki Bizottság segítségével bíróságra vitte a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal menedékkérelmüket elutasító határozatát. A Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság először új eljárásra utasította a bevándorlási hivatalt, ám a felülvizsgálati kérelmet is elutasították, el kellett hagyniuk a tranzitzónát.
Hozzátették: a jogvédők sz...
2015-10-12 21:16:13
Illegális bevándorlás - Negyvenhárom ítéletet hozott a Szegedi Járásbíróság határzár tiltott átlépése miatt
... emelkedtek. A terheltek úgy nyilatkoztak, hogy nem kérik a tolmács által lefordított ítélet írásbeli kézbesítését anyanyelvükön.
A szóvivő kitért arra: hétfőn a Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság két olyan bangladesi állampolgár ügyében hozott határozatot, aki menedékkérelmet nyújtott be. Ők a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) - a bíróság korábbi döntése a...
2015-10-06 17:04:12
Merkel fejére omlott a menekült-politikája
... integrálása bizony nagyon messze lesz attól az állapottól, amit tündérmeseként fölfoghatunk. Németországban emelkedik majd a munkanélküliség a menekülthullám miatt - figyelmeztetett a német munkaügyi és szociális miniszter múlt héten a Bundestagban elmondott beszédében. Andrea Nahles a tárca 2016-os költségvetésről szóló vitához hozzászólva rámutatott, hogy "nem a szíriai orvos a ...
2015-09-14 18:16:08
Illegális bevándorlás - Trócsányi: gyorsulnak a menekültügyi eljárások, szigorúbb büntetés az embercsempészekne
... részletezte.
Módosul a polgári perrendtartás is - folytatta a miniszter. Elmondta, a határon lefolytatott menekültügyi eljárások felülvizsgálata során a Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság kizárólagos illetékességgel jár el.
Értékelése szerint a büntető törvénykönyv (Btk.) és a büntetőeljárási törvény módosítása elsődlegesen az embercsempészek elleni szigorú és ...
2015-09-04 11:01:31
Illegális bevándorlás - VMSZ: óriási károkat okoznak a szerbiai mezőgazdaságban a migránsok
... Magyarkanizsán tartózkodó bevándorlók miatt az észak-vajdasági fürdőváros idegenforgalma is megcsappant, folyamatosan mondják le a szállásfoglalásokat - tette hozzá.
Aleksandar Vulin szerb munkaügyi, foglalkoztatási és szociálpolitikai miniszter válaszában rámutatott arra, hogy a migránsok helyzete nagyon összetett, és az állam nem akadályozhatja a mozgásukat.
Emlékezt...
2015-07-30 20:04:01
1 2 3 4 5 7 8 .11 12 .14 15 16 
Címkék: Helsinki Bizottság, Szegedi Járásbíróság, Kalas Tibor, Nemzeti Választási Iroda, Európai Unión, Petr Dufek, Állampolgársági Hivatal, Szegedi Közigazgatási, Munkaügyi Bíróság, Andrea Nahles, Aleksandar Vulin, diákmunka után, munkanélküliség Csehországban, strasbourgi bíróság, menekültügyi eljárások, szerbiai mezőgazdaságban, magyar hatóságoknak, sajtótájékoztatón elmondta, versengő népszavazási, dolgozók védelmét, tisztességes versenyfeltételek, hatékonyabb munkaügyi, kiküldött munkavállalót, munkaügyi hatóság, eltérő pihenőidőt, munkaközi szünetet, bérminimum kifizetése, összes munkavédelmi, diákok számá, idén azzal, munkanélküliség növekedése, elmúlt évek, munkaügyi hivatal, csehországi munkanélküliség, második legalacsonyabb, évvel korábban, migránsinvázió közvetett, munkaügyi központokat, minden statisztikák, gyengülő osztrák, bevándorlási hivatalt, felülvizsgálati kérelmet, tolmács által, szóvivő kitért, bíróság korábbi, menekülthullám miatt, német munkaügyi, tárca 2016-os,
© 2013 TVN.HU Kft.