Belépés
Már nem is a spájzban vannak ?
... akkor sem lehetséges, ha a titoktartás bármilyen nemzetbiztonsági érdeket sértene"
"A beruházás nagy korrupciós kockázatokat rejt. A közbeszerzési törvény maga is tartalmazza, hogy Európai Unión kívüli országokkal kötött szerződések esetén nem irányadó. Az Energiaklub tanulmányában fel is hívta a figyelmet a kockázatokra"
http://www.origo.hu/gazdasag/2014120 1-kozbeszerze...
2014-12-02 21:30:36
Ukrán válság - Orosz elemző: a V4-ek a nagyhatalmak ellentétéből akarnak hasznot húzni
...
Magyarország, Szlovákia és Csehország Moszkva érdekeinek legnagyobb védelmezői az Európai Unióban - írta a Vedomosztyi című orosz napilapban pénteken megjelent cikk szerzője. Hozzátette: nem is olyan rég ezt még elképzelni is lehetetlen volt.
Preobrazsenszkij szerint természetesen nem arról van szó, hogy "a 20. században szovjet csapatok által megszállt országok ennyire...
2014-11-28 16:09:37
Orbán Szöulban: fontos szerepük van a dél-koreai cégeknek Magyarországon
... erőfeszítését az újraegyesítésre. "Mi hiszünk abban, hogy minden nemzetnek joga van egységben, egy állam keretein belül élnie" - fogalmazott.
A kormányfő végül közölte, Magyarország az Európai Unión belül is mindig a szoros koreai-európai együttműködés politikáját fogja támogatni.
A Kék Házban - a mindenkori dél-koreai elnök hivatalában - tett nyilatkozatában Pak Gun Hje...
2014-11-28 07:06:03
EU-munkavállalás - Cameron komoly szigorításokat jelent be
...
David Cameron erről szóló beszédét hetek óta feszült figyelem előzi meg Nagy-Britanniában és az Európai Unió más országaiban egyaránt.
Egybehangzó péntek hajnali brit médiaértesülések szerint a konzervatív párti kormányfő pénteken mondja el a szigorítási terveket kifejtő beszédét. Az előzetesen ismertté vált részletek szerint Cameron várhatóan bejelenti, hogy a nagy-brit...
2014-11-28 07:04:07
Rogán Berlinben: továbbra is jó a Fidesz és a német konzervatívok együttműködése
... tartania a közös szabályokat- ismertette a frakcióvezető a magyar és a német pártszövetség álláspontját.
Hozzátette: Magyarország továbbra is támogatja azt a német törekvést, hogy az Európai Bizottság kapjon jogkört és lehetőséget a közös gazdasági szabályok betartatására.
Gulyás Gergely kiemelte: a kettős mércével kapcsolatos állandó vádakat az unión belül akkor lehet...
2014-11-26 17:53:02
EU-munkavállalás - A brit liberálisok szerint is szigorításra van szükség, de a szabad mozgás sérthetetlen
... radikálisabb szigorítási terveket fontolgat. A múlt hétvégén napvilágot látott legújabb sajtóértesülések szerint a brit kormány több évre megvonna minden bérkiegészítő szociális juttatást az Európai Unió más országaiból érkező munkavállalóktól, ezzel is csökkentve a nagy-britanniai bevándorlás vonzerejét.
E javaslat az Open Europe nevű londoni kutatóintézet e héten megjelent ...
2014-11-26 15:11:43
Vajon van-e nemzetközi bizalom a III. Orbán kormány felé ?
..."Magyarország a legkorruptabb Európában? "
"Magyarország a legkorruptabb állam lehet jelenleg az Európai Unión belül - állítja a kanadai magyarok egyik vezetője, a montreali Concordia Egyetem Politológia Tanszékének oktatója. Göllner András szerint az autoriter rendszer csakis az oligarcháknak, a hatalom közeli tényezőknek kedvez, miközben az életszínvonal stagnál. Ráadá...
2014-11-24 17:33:15
A génmódosított élelmiszerek veszélyei
... - a friss uniós állásponttal szemben - nálunk nem engedélyezett tevékenység az élelmiszer-előállítás céljából végzett génmódosítás.

A magyar álláspont

Az Európai Unióban engedélyezik a génmódosított organizmusok termesztését, felhasználását, bár az Európai Parlament döntése értelmében egyes tagországok egyelőre maguk dönthetnek arról, hogy saját t...
2014-11-24 09:39:48
EU-munkavállalás - London évekre megvonná a szociális juttatásokat az EU-munkavállalóktól
... egészen 76 ezer forintra) csökkenne, ami viszont már heti 17,56 fontos veszteség lenne az otthon megszerezhető átlagos minimálkeresethez képest.
Az Open Europe elemzése szerint a kelet-európai munkavállalók esetében még sokkal nagyobb a nagy-britanniai munkavállalás bérelőnye. A ház szakértőinek számításai szerint egy lengyel munkavállaló hetente átlagosan 176,27 fonttal (68 ...
2014-11-23 12:41:44
1 2 3 .....................135 136 137 138 ...........203 204 ...........270 271 272 
Címkék: Orbán Szöulban, Rogán Berlinben, Európai Unión, Európai Innovációs, Technológiai Intézet, Labs Magyar Nemzeti Társult Csomópontnál, Csehország Moszkva, Európai Unióban, David Cameron, Európai Unió, Európai Bizottság, Gulyás Gergely, Open Europe, Concordia Egyetem Politológia Tanszékének, Göllner András, Európai Parlament, spájzban vannak, nagyhatalmak ellentétéből, dél-koreai cégeknek, német konzervatívok, brit liberálisok, szabad mozgás, génmódosított élelmiszerek, szociális juttatásokat, titoktartás bármilyen, beruházás nagy, közbeszerzési törvény, uniós biztost, intézmény tevékenységéről, állam keretein, kormányfő végül, szoros koreai-európai, mindenkori dél-koreai, konzervatív párti, szigorítási terveket, előzetesen ismertté, közös szabályokat-, német pártszövetség, német törekvést, közös gazdasági, kettős mércével, unión belül, múlt hétvégén, brit kormány, nagy-britanniai bevándorlás, legkorruptabb Európában, legkorruptabb állam, kanadai magyarok, montreali Concordia, autoriter rendszer,
© 2013 TVN.HU Kft.