Belépés
Ombudsman: a parkolási pótdíj határidejét a postai értesítéstől kellene számolni
... értesítéskor pedig már automatikusan a 15 napon túli, az alapdíj negyvenszeresét kitevő pótdíjat követelik az autóstól - ismertették az eljárást.
Mint írták, a jogszabályi környezet az alapjogi biztos 2010-es vizsgálati jelentése óta megváltozott. A legfőbb parkolási kérdéseket most már az egész országra kiterjedően a közúti közlekedésről szóló törvény szabályozza. Abban azon...
2013-09-13 11:22:24
Ombudsman: a jog nem védi eléggé a kiszolgáltatottakat
... számára termelő iparágakban jóval gyengébb a minőségbiztosítás. Így van ez a jogalkotásban is, ez pedig nem luxusiparág - mondta Szabó Máté a hivatala által vizsgált témákra utalva. Az alapjogi biztos feladata ugyanis a legkiszolgáltatottabbak jogainak védelme, illetve az alapjogi visszásságok feltárása.
Erről a munkáról ad reprezentatív képet a Pajzsuk a törvény - Rászoruló ...
2013-09-12 13:17:37
Ombudsman: az OKF főigazgatója két utasításával túllépte hatáskörét
... tűzoltók egyesülési jogát, amikor megszabta, hogy a tűzoltók mely önkéntes szervezetekben nem vállalhatnak tisztségviselőként szerepet.
A panasz alapján indított vizsgálatában az alapjogi biztos megkereste a főigazgatót, aki azonban nem tartotta aggályosnak az utasítást. Álláspontja szerint azért volt rá szükség, hogy megelőzzenek egyes összeférhetetlenségeket.
Mint a kö...
2013-09-05 12:22:25
A válsághelyzetben lévő állapotos nők segítésére tett javaslatot az ombudsman
... a statisztikai adatok szerint még mindig magas a nem kívánt terhességek, az abortuszok száma, továbbá az újszülöttgyilkosság és a gyermekelhagyás is "létező probléma" - írták.
Az alapjogi biztos arra is rámutatott: a családvédelmi szolgálatok tevékenysége hozzájárul ugyan az életvezetési és családtervezési ismeretek terjesztéséhez, de a védőnők lehetőségei nem elegendők a ked...
2013-08-29 15:07:35
Vesna Pusic: Horvátországnak össze kell hangolnia törvényét az EU-val
... aggályaira a horvát törvényhozás által elfogadott úgynevezett Lex Perkoviccsal kapcsolatban, ezért az ügyet Viviane Reding a brüsszeli testület plénuma elé viszi - közölte Mina Andreeva, az alapjogi és igazságügyi biztos szóvivője hétfőn.
Reding júliusban küldött levelében felszólította Zágrábot: augusztus 23-ig tegyen ígéretet arra, hogy eltörli azt a törvénymódosítást, amel...
2013-08-26 17:34:30
Ombudsman: hiányos a közüzemi számlák késedelmi kamatával kapcsolatos szabályozás
...
Az alapjogi biztos arra hívta fel a figyelmet, hogy "csak a bírói út áll rendelkezésre" a közüzemi számláikat csoportos beszedési megbízással teljesítők számára, ha a szolgáltató késedelmi kamatot vet ki rájuk, és ezért jogvitába keverednek. Hangsúlyozta, akkor sincs a fogyasztók érdekének védelmében eljáró hatóság, ha a fogyasztó önhibáján kívül kerül késedelembe.
Szabó...
2013-08-22 15:53:59
Ombudsman: mulasztott a halálra éheztetett agárdi gyermek orvosa
... gyermekvédelmi törvényben foglalt jelzési kötelezettségének nem tett eleget. Mulasztása sértette a gyermek védelemhez és gondoskodáshoz, végső soron az élethez való jogát - állapította meg az alapjogi biztos.
A védőnő és a családgondozó eljárásában sem a felettes szervek, sem az alapvető jogok biztosa nem tárt fel mulasztást - fűzték hozzá.
Szabó Máté az emberi erőforrá...
2013-08-21 15:24:16
Ombudsman: területenként nagyon eltérő a gyermekek egészségügyi ellátása
... egyik legjelentősebb következménye, hogy az egészségügyi ellátások minőségében ma jelentősek a területi egyenlőtlenségek, és ez sérti a gyermekek jogát az egészséghez - emelték ki.
Az alapjogi biztos több egészségügyért felelős hatóságot megkeresett, és vizsgálatában megállapította: különösen a hátrányos helyzetű térségekben élő gyermekek egészséghez való jogát sérti, hogy ne...
2013-08-21 13:33:44
Takarékszövetkezetek - Ombudsman: a szövetkezetek közvetlenül forduljanak az Ab-hoz
... hivatkozva bármely érintett személy vagy szervezet maga is alapjogvédelmet kérhet az Ab-tól a szerinte alaptörvény-ellenes jogszabály hatálybalépésétől számított 180 napon belül. Emiatt az alapjogi biztos utólagos normakontroll-indítványozási hatáskörével elsősorban akkor él, ha a közvetlen, egyéni indítványozás feltételei hiányoznak.
Az ombudsman arról is tájékoztatta a pana...
2013-08-15 14:34:06
Az ombudsman Balog Zoltánhoz fordult a védőnők bérrendezésével kapcsolatban
...
A közlemény szerint az alapjogi biztos több védőnő egyéni panasza és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara beadványa nyomán vizsgálta az egészségügyi dolgozók béremelésének védőnőkre vonatkozó részleteit. A panaszosok szerint az erre vonatkozó jogszabályok hátrányosan érintik az alapellátásban dolgozó védőnőket azáltal, hogy eltérő szintű bérezést alkalmaznak az alap-, il...
2013-08-14 12:32:51
1 2 3 .....21 22 23 ...32 33 ...42 43 44 
Címkék: Vesna Pusic, Balog Zoltánhoz, Szabó Máté, Viviane Reding, Mina Andreeva, Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara, parkolási pótdíj, postai értesítéstől, válsághelyzetben lévő, közüzemi számlák, halálra éheztetett, gyermekek egészségügyi, szövetkezetek közvetlenül, ombudsman Balog, védőnők bérrendezésével, alapdíj negyvenszeresét, jogszabályi környezet, alapjogi biztos, legfőbb parkolási, egész országra, közúti közlekedésről, hivatala által, alapjogi visszásságok, tűzoltók mely, panasz alapján, statisztikai adatok, abortuszok száma, családvédelmi szolgálatok, védőnők lehetőségei, horvát törvényhozás, ügyet Viviane, brüsszeli testület, közüzemi számláikat, szolgáltató késedelmi, fogyasztók érdekének, fogyasztó önhibáján, gyermek védelemhez, élethez való, családgondozó eljárásában, felettes szervek, alapvető jogok, emberi erőforrá, egészségügyi ellátások, területi egyenlőtlenségek, gyermekek jogát, hátrányos helyzetű, ombudsman arról, közlemény szerint, egészségügyi dolgozók, panaszosok szerint,
© 2013 TVN.HU Kft.