Belépés
Takarékszövetkezetek - Több ezer tag csatlakozott már az ombudsmani beadványhoz
... nyilatkozatot a múlt héten juttatta el az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség (OTSZ) az ombudsmani hivatalnak.
Az OTSZ július 15-én, a törvény hatályba lépése után fordult az alapjogi biztoshoz, mert álláspontja szerint a hatályos jogszabály súlyosan sérti az alaptörvényben megfogalmazott alapjogi rendelkezéseket, és beavatkozik a polgári jogi jogviszonyba.
Az OTSZ ...
2013-08-12 12:14:01
Székely Lászlót jelöli ombudsmannak Áder
... hogy az ombudsman rendelkezzen megfelelő államigazgatási gyakorlattal és legyen vezetői tapasztalata is.

Áder János azt is fontosnak tartotta, hogy az ombudsman legyen jártas alapjogi kérdésekben, és foglalkozzon nemzetközi jogi kérdésekkel, nemzetközi összehasonlító joggal.

Emellett a pártok képviselőivel tartott keddi egyeztetésen többen is megfogalmazták a...
2013-08-08 13:52:31
Új ombudsman - LMP: csalódás a jelölt személye
... Székely Lászlót nevezte meg jelöltjeként az ombudsmani posztra.
Schiffer András kiváló egyetemi oktatónak és elméleti szakembernek nevezte Székely Lászlót. Ám - hangsúlyozta - mivel az alapjogi biztos az alkotmányosság utolsó bástyája, egy konfliktusokat bátran felvállaló ombudsmanra volna szükség.
Álláspontja szerint azonban Székely László eddig minden Fidesz-kormány a...
2013-08-08 13:44:19
Új ombudsman - Székely Lászlót jelöli ombudsmannak az államfő
... fontos, hogy az ombudsman rendelkezzen megfelelő államigazgatási gyakorlattal és legyen vezetői tapasztalata is.
Áder János azt is fontosnak tartotta, hogy az ombudsman legyen jártas alapjogi kérdésekben, és foglalkozzon nemzetközi jogi kérdésekkel, nemzetközi összehasonlító joggal.
Emellett a pártok képviselőivel tartott keddi egyeztetésen többen is megfogalmazták azt, ...
2013-08-08 12:53:02
Ombudsman: a nemzetiségek nem tudnak élni nyelvi jogaikkal
...
A közlemény szerint az alapjogi biztos hivatalból indított vizsgálatában megállapította, hogy a nemzetiségi önkormányzatok túlnyomórészt magyar nyelven működnek, annak ellenére, hogy az alkotmány és számos jogszabály biztosítja a nemzetiséghez tartozók anyanyelvhasználatát hivatalos ügyeik intézésekor.
Ebben nemcsak a nyelvismeret hiányának van szerepe, hanem annak is, h...
2013-07-31 16:14:44
Ombudsman: a környezetvédelmet a településfejlesztéskor is figyelembe kell venni
...
Az ombudsman vizsgálati jelentés szerint egy panaszos az egyik szombathelyi forgácslapgyártó üzem által kibocsátott zaj és szag miatt fordult az alapjogi biztoshoz. A beadvány szerint a panaszos többször is megkereste az ügyben a területileg illetékes környezetvédelmi felügyelőséget, ám megítélése szerint a hatóság nem vizsgálta ki alaposan panaszát, így nem biztosította az e...
2013-07-29 13:53:08
Alkotmánybírósághoz fordult az ombudsman az új Ptk. közéleti szereplők bírálhatóságát szűkítő feltétele miatt
... Ennek a törvénybe való beemelése bizonytalan jogi helyzetet, aránytalan korlátozást eredményezhet.
Több panaszos, köztük országgyűlési képviselők, jogvédő civil szervezetek kérték az alapjogi biztostól, hogy a 2013. február 26-án kihirdetett új Ptk. egyes rendelkezései kapcsán kezdeményezze az Alkotmánybíróság eljárását. A beadványok nyomán három kérdéskört, a hozzátartozó fo...
2013-07-28 13:32:55
Ombudsman: a gyermeknek a bv-intézetekben is az anyja mellett a helye
... közleményben emlékeztettek: az ezt szabályozó törvényerejű rendelet csak arra ad lehetőséget, hogy a fogva tartás idején született gyermeket helyezhessék el édesanyjával együtt.
Az alapjogi biztos egy panaszbeadvány alapján készített jelentésében hangsúlyozta: a kötődés kialakulása, a kisgyermek személyiségfejlődése szempontjából nagyon fontos, hogy az anya - ha erre alkalmas...
2013-07-25 13:20:59
Ombudsman: nem hatékony a bűncselekmények sértettjeinek segítése
...
Évente több mint 200 ezer ember ellen követnek el a testi, illetve lelki egészségét vagy tulajdonhoz való jogát sértő bűncselekményt. Szabó Máté alapjogi biztos az áldozatsegítő szolgálat működését vizsgálta, azt, hogy az állam milyen módon járul hozzá a jogtalan támadások következményeinek enyhítéséhez.
Az ombudsman megállapította, hogy a rendőrség a jogszabályi kötelez...
2013-07-25 13:00:43
Miért fél a honi labancság a határon túli magyarok szavazataitól?
... vagy ne szoljon bele senki hisz aki nem itt él az szerinted így vagy úgy de,beleszól. Magyarázd már el hogy egy külországi magyar miért tudja jobban hogy mi a jó nekünk mint mondjuk egy alapjogi, igazságügyi és állampolgárságért felelős uniós biztos?
Az valahogy nagyon nem járja hogy az egyiknek engedem hogy más f@szával verje a csalánt a másiknak nem. Ne legyen már kettősmé...
2013-07-20 22:55:54
1 2 3 .....21 22 23 24 ...32 33 ...42 43 44 
Címkék: Székely Lászlót, Országos Takarékszövetkezeti Szövetség, Áder János, Schiffer András, Székely László, Szabó Máté, ombudsmani beadványhoz, jelölt személye, anyja mellett, bűncselekmények sértettjeinek, honi labancság, határon túli, múlt héten, ombudsmani hivatalnak, törvény hatályba, alapjogi biztoshoz, hatályos jogszabály, alaptörvényben megfogalmazott, polgári jogi, ombudsman rendelkezzen, ombudsman legyen, pártok képviselőivel, ombudsmani posztra, alapjogi biztos, alkotmányosság utolsó, konfliktusokat bátran, közlemény szerint, nemzetiségi önkormányzatok, nemzetiséghez tartozók, nyelvismeret hiányának, ombudsman vizsgálati, egyik szombathelyi, beadvány szerint, panaszos többször, területileg illetékes, törvénybe való, alapjogi biztostól, beadványok nyomán, fogva tartás, panaszbeadvány alapján, kötődés kialakulása, áldozatsegítő szolgálat, állam milyen, jogtalan támadások, ombudsman megállapította, jogszabályi kötelez, külországi magyar, valahogy nagyon, egyiknek engedem, alkotmánybíróság,
© 2013 TVN.HU Kft.