Belépés
Diós zöldbabsaláta


HOZZÁVALÓK: 6 személyre

50 dkg zöldbab
1 kis fej lollo rosso saláta
6 dkg dió
1-1 evőkanál mustár, balzsamecet és borecet
1 kávéskanál apróra vágott borsikafű
5 evőkanál olaj
őrölt bors



ELKÉSZÍTÉS

A zöldbabot megtisztítjuk, sós vízben roppa...
2007-05-04 11:30:10
Káposztás vadragu
... szál petrezselyem gyökér
1 kg savanyú káposzta
0,5 kg erdei gomba
20 dkg áfonya
10 dkg szeder
3 dl száraz vörösbor
zeller, só, bors, babérlevél, lestyán, borsikafű, fokhagyma
10 db cipó

Elkészítés:
Ezt a receptet egy vadász ismerős kolléga osztotta meg velem. A disznó hasaalja szalonnáját lepirítjuk. Vöröshagymát szórunk rá, amit ...
2007-04-19 13:24:57
Bárányragu
Hozzávalók:

20 dkg szalonna, 1 kg báránycomb, 1 db cukkini, 2 db lilahagyma, 4 g fokhagyma, 25 dkg kuszkusz, fűszerpaprika, lestyán, rozmaring, borsikafű, só, bors, olaj.

Elkészítése:

A báránycombot két centis kockákra szeleteljük. Egy serpenyőben kipirítjuk a szalonna zsírját, majd hozzáadjuk a cikkekre vágott lilahagymát és a húst. Lestyánnal, bor...
2007-04-18 00:58:09
A csicsóka
... főzzük


Csicsóka krémleves

Hozzávalók
1 litert zöldségalaplé, vagy víz, 500g csicsóka, 1 vöröshagyma, só, 20g vaj, 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem, 1 csipet borsikafű (fehérborssal helyettesíthető), 2 dl tejszín

Elkészítés
Tisztítsuk meg a csicsókát, és vágjuk kisebb kockákra, majd metéljünk fel a vöröshagymát. Egy csipet sót r...
2007-02-23 07:52:46
Torkos csütörtök
... nincsen semmi szégyellnivalónk. Úgy véli, csak vissza kellene nyúlnunk a hagyományokhoz: arra az idére, amikor még Erdély Magyarországhoz tartozott. Ennek megfelelően használja a lestyánt, a borsikafűt, a sáfrányt. A másik vonal, amit az Alabárdos meg kíván valósítani, azt a ,,nagymama konyhájának" nevezi. Ezt arra az élményre lehet visszavezetni, amikor vidékre utaztun...
2007-02-22 09:59:37
Köptetők, nyákoldók
...

Jó tudni!

Allergiás reakció léphet fel a falkarinol tartalom miatt az arra érzékeny egyéneknél.





Borsikafű
Satureja hortensis

"Teáját alacsony vérnyomás ellen fogyasztják"

Népies neve:borsfű, hurkafű, pereszlény
...
2007-02-20 11:05:30
Influenza elleni háziszerek
... kórokozók megsemmisítése mellett nem pusztítják el a hasznos baktériumflórát, ezenkívül immunstimuláló hatásúak. Keverjünk össze egyenlő arányban szárított apróbojtorjánt, bazsalikomot, borsikafüvet, citromfüvet, majoránnát, oregánót, rozmaringot és zsályát, készítsünk forrázatot és melegen - mézzel és citrommal ízesítve - kortyolgassuk. Ezzel az illóolajos teakeverékk...
2007-02-20 00:39:29
Gombás betegségek
... kíván, immunrendszerünk megerősítésével egy időben külsőleg és belsőleg is gombaölő gyógynövényeket alkalmazunk.

Gombaölő gyógyteakeverék

Apróbojtorján, bazsalikom, borsikafű, fekete üröm, fillérfű, kakukkfű, körömvirág, szurokfű, rozmaring, rózsaszirom, orvosi zsálya keverékéből forrázatot készítünk, napi adagja 0,5-1 l édesítés nélkül.

Gombabomba...
2007-01-22 00:27:21
Paradicsomos babsaláta
Hozzávalók:

30 dkg tarka szárazbab, 15 dkg sűrített paradicsom, 2 evőkanál olaj, 2 evőkanál cukor, 2 fej vöröshagyma, borsikafű, kakukkfű, só.

Elkészítése:

Az előkészített babot főzzük meg sós vízben és szűrjük le. A vöröshagymát vágjuk apróra és fonnyaszszuk meg a felforrósított olajon, majd adjuk hozzá a paradicsompürét, végül öntsük fel 1,5 dl ví...
2007-01-16 00:28:09
Zöldbabos burgonyasaláta
Hozzávalók:
1 kg héjában főtt burgonya,
50 dkg főtt zöldbab,
8-10 kisebb paradicsom,
tengeri só,
borsikafű,
3 evőkanál olívaolaj,
3 evőkanál citromlé.
A kihűlt és meghámozott burgonyát közepes kockákra, a babot 3 centis darabokra, a paradicsomot cikkekre vágjuk. Mindezeket tálba töltjük, leheletnyit megsózzuk, megborsozzuk. Az olívao...
2007-01-08 18:29:39
1 2 3 ............40 41 ......61 62 ......80 81 82 
Címkék: Erdély Magyarországhoz, zöldbabot megtisztítjuk, vadász ismerős, disznó hasaalja, serpenyőben kipirítjuk, szalonna zsírját, cikkekre vágott, másik vonal, élményre lehet, falkarinol tartalom, arra érzékeny, hasznos baktériumflórát, illóolajos teakeverékk, időben külsőleg, előkészített babot, vöröshagymát vágjuk, felforrósított olajon, paradicsomot cikkekre, szégyellnivalónk, immunrendszerünk, gyógynövényeket, magyarországhoz, megerősítésével, paradicsompürét, baktériumflórát, helyettesíthető, gyógyteakeverék, hagyományokhoz, felforrósított, burgonyasaláta, megsemmisítése, immunstimuláló, apróbojtorjánt, zöldségalaplé, fűszerpaprika, zöldbabsaláta, megtisztítjuk, apróbojtorján, visszavezetni, kortyolgassuk, paradicsomot, petrezselyem, fehérborssal, előkészített, vöröshagymát, megborsozzuk, paradicsomos, fonnyaszszuk, báránycombot, bazsalikomot, borsikafüvet, elkészítése, szalonnáját, fogyasztják, citromfüvet, konyhájának, teakeverékk, alkalmazunk, megfelelően, rózsaszirom, keverékéből, szeleteljük, serpenyőben,
© 2013 TVN.HU Kft.