Belépés
EU-tisztújítás - Európai Bizottság: Ursula von der Leyen további tárcák átnevezéséről döntött
... az elnevezés, ugyanis szerintük szélsőjobboldali retorikát idéz, azt sugallva, hogy például a menedékkérők fenyegetést jelentenének a kontinens kultúrájára.
A tárcát a korábban a brüsszeli testületvezető szóvivőjeként dolgozó görög Margarítisz Szkínász kapja.
Az Ursula von der Leyen vezette új Európai Bizottság november elsején lépett volna hivatalba, azonban ezt el kell...
2019-11-14 22:32:16
Lengyel EP-képviselők: a lengyel kormány nem tervezi büntetni a szexuális felvilágosítást
... népszerűsítését, valamint a gyermekek "aktív nemi életének nyilvános támogatását", többek között akkor, ha ezt valaki hivatásos pedagógusként teszi.
Lengyelországi források szerint a brüsszeli állásfoglalást Robert Biedron lengyel EP-képviselő, melegjogi aktivista, a lengyel parlamentben is képviselt Tavasz balliberális párt alapítója kezdeményezte.
Az állásfoglalás úgy...
2019-11-14 22:23:32
Belize lekerült az EU adóparadicsomokról összeállított feketelistájáról
...
Az EU-s tagállamok pénzügyminiszterei brüsszeli tanácsülésükön megállapították, hogy Belize teljesítette kötelezettségeit, és kiigazította adóügyi jogszabályait.
Emellett törölték a szürkelistáról Észak-Macedóniát, aláhúzva, hogy a számára megszabott határidő előtt végrehajtotta a szükséges reformokat.
A feketelistát 2017-ben fogadták el, erre az adóelkerülés ellen ...
2019-11-08 14:01:52
Hidvéghi elutasította a magyar sajtószabadság helyzetével kapcsolatos bírálatokat az EP-ben
... bezárásra kényszerítettek, gyorsan terjednek az álhírek, gyakori a riporterek megfélemlítése és nehéz a minőségi újságírás finanszírozása.
Julie Majerczak, a Riporterek Határok Nélkül brüsszeli irodavezetője mély aggodalmát fejezte ki a helyzettel kapcsolatosan. Számos esetet kiemelt több országban, beszélt romániai, lengyelországi, máltai, de franciaországi, olaszországi és ...
2019-11-06 20:02:26
Rétvári: a terror minden kommunista diktatúrában megjelenik
... Ezeknek az embereknek gyengébb volt a magyarságuk, mint a kommunizmusba vetett hitük - tette hozzá -, éppen úgy, ahogy manapság egyes liberális és baloldali politikusoknak Bukaresttől Brüsszelig fontosabb a választott ideológiájuk, mint Magyarország.
Ezek a politikusok a hazájukat gyengítik, a magyarság ellen lépnek fel - mondta a kereszténydemokrata politikus.
Rétvári...
2019-11-05 18:39:01
EU-tisztújítás - Az új román kormány Siegfried Muresan EP-képviselőt jelölheti európai biztosnak
... EP-be, ahol idén májusban második mandátumát kezdte meg. Muresant az eddigi bukaresti szociáldemokrata kormányok leghangosabb - a jobboldali hírtelevíziók által legtöbbet szerepeltett - brüsszeli bírálójaként ismeri a román közvélemény.
Ludovic Orban több ízben leszögezte: egyik legsürgősebb miniszterelnöki teendőjének tartja, hogy javaslatot tegyen egy új román európai bizto...
2019-11-05 15:18:51
Jövőre az EU több mint 3 milliárd eurót fordít az Erasmus+ programra
... intézmények új, erős szövetségeket kötnek, hogy kikövezzék az utat a jövő egyetemei számára, a diákok, az oktatók és a társadalom érdekében szerte Európában - idézi Navracsics Tibort a brüsszeli testület közleménye.
Az oktatás, a képzés, az ifjúság és a sport területén tevékenykedő bármely állami vagy magánszervezet pályázhat finanszírozásra a felhívás alapján. Ezen túlmenően...
2019-11-05 13:48:58
Krónika 4. rész (interpellációk)
... jelentős része is elutasítja a paksi bővítést - rögzítette.
Süli János, a beruházásért felelős miniszter megerősítette, hogy nem mondják fel a szerződést. Nemcsak ők tartják jónak, a brüsszeli bizottság három évig vizsgálta a konstrukciót és 16 hónapra le is állította a munkák végzését - közölte.
A miniszter kijelentette: megállapították, hogy nincs tiltott állami támog...
2019-11-04 16:32:00
Krónika 3. rész (napirend előtt, interpellációk)
... szerint elemi magyar érdek, hogy a szíriai stabilizáció sikerrel járjon és biztatónak nevezte az elmúlt napok, török-amerikai-orosz-szír-kurd viszonylatban született megállapodásait.
A brüsszeli kvótaperrel kapcsolatban kifejtette: látszik, hogy a távozó brüsszeli bizottság továbbra is a ragaszkodik a migránsok Magyarországra telepítéséhez. Azt kérte a kormánytól, ne engedjen...
2019-11-04 16:02:00
Krónika 1. rész (napirend előtt: gyásznap, mentelmi ügy, Fővárosi Közgyűlés)
... parlamenti államtitkára méltatta az 1956-os hősöket, akik hiába bíztak a nyugati világ segítségében. A tanulság, hogy a magyarok csak magukra számíthatnak, az ellenzék viszont folyamatosan brüsszeli ukázokat, New York-i utasításokat követ, londoni elemzőket idéz - hangoztatta.
Elmondta, ma mindenki kikérheti azokat az állambiztonsági iratokat, amelyek rá vonatkoznak, és nyilv...
2019-11-04 15:21:23
1 2 3 ..............................184 185 ...............276 277 ...............368 369 370 
Címkék: Európai Bizottság, Lengyel EP-képviselők, Siegfried Muresan EP-képviselőt, Fővárosi Közgyűlés, Margarítisz Szkínász, Robert Biedron, Julie Majerczak, Riporterek Határok Nélkül, Bukaresttől Brüsszelig, Ludovic Orban, Navracsics Tibort, Süli János, lengyel kormány, szexuális felvilágosítást, magyar sajtószabadság, terror minden, menedékkérők fenyegetést, kontinens kultúrájára, brüsszeli testületvezető, brüsszeli állásfoglalást, lengyel parlamentben, szürkelistáról Észak-Macedóniát, számára megszabott, szükséges reformokat, feketelistát 2017-ben, adóelkerülés ellen, riporterek megfélemlítése, minőségi újságírás, helyzettel kapcsolatosan, embereknek gyengébb, kommunizmusba vetett, választott ideológiájuk, hazájukat gyengítik, magyarság ellen, eddigi bukaresti, jobboldali hírtelevíziók, román közvélemény, jövő egyetemei, társadalom érdekében, brüsszeli testület, sport területén, felhívás alapján, paksi bővítést, beruházásért felelős, brüsszeli bizottság, munkák végzését, miniszter kijelentette,
© 2013 TVN.HU Kft.