Belépés
Ma október 23....
... írónő (Szeleburdi család)

1954 (53 éve történt)
Hatályba léptek a párizsi szerződések, amelyek értelmében a Német Szövetségi Köztársaság és Olaszország csatlakozott a brüsszeli egyezmény által létrehozott Nyugat-európai Unióhoz, az NSZK belépett a NATO-ba, valamint elismerték szuverenitását a nyugati hatalmak.

1929 (78 éve történt)
Meghalt Heim ...
2007-10-23 12:22:48
Molnár Tamás: NAGYKOALÍCIÓ? -
... hivatkozva-, igyekszik megakadályozni Boross (MDF), Simicskó (Fidesz) és Tóth (MSZP). Egy mindenkiért, mindenki egyért! -alapon. A nagykoalíció természetrajzát ismerve nem meglepő az egyik brüsszeli kutatóintézet, a Lisszaboni Tanács napokban megjelent, ám mindenhol elhallgatott tragikus végkicsengésű tanulmánya. Az elemzés szerint Magyarország sohasem tud felzárkózni Európa fejle...
2007-10-20 13:34:29
Idén kiderülhet, tényleg megér
... metróbiztos jogszerűen járt-e el, amikor megtagadta a dokumentum kiadását.

A költség-haszon elemzés annak a dokumentációnak a része, amelynek az alapján a kormány dönt a kérelemnek a brüsszeli hatóságokhoz történő benyújtásáról. Péterfalvi álláspontja szerint a támogatási kérelem akkor tekinthető kész dokumentációnak, amikor ezt a kormány jóváhagyta és döntött a benyújt...
2007-10-19 15:57:22
Elguruló uniós eurók
... hogy az életminőség javítása és a legszegényebb régiók felzárkóztatása volt az első Nemzeti fejlesztési terv hivatalos célja, a statisztikai adatok fokozódó lemaradást támasztanak alá a brüsszeli támogatások ellenére is. Kérdés, hogy a szervezeti zavarok, a hibásan meghatározott fontossági sorrendek vagy esetleg más okok vezettek-e ahhoz, hogy az uniós milliárdok ellenére sem javu...
2007-10-15 06:23:06
A kormány elveszítette a hitel
... ellátórendszerek működési költségei csökkenjenek. Pillanatnyilag gúzsba kötve táncolunk, a mi "reformunknak" egyetlen célja van: minél rövidebb idő alatt minél több pénzt behajtani. A brüsszeli nyomás tehát egyértelműen a 2002 óta elkövetett kormányzati hibák következménye, de az is igaz, hogy ez a nyomás sajnos korlátozza a racionális intézkedések mozgásterét.

- ...
2007-09-08 19:03:51
Veszélyben az erdélyi magyarok
... igazából a jövő évi romániai helyhatósági és parlamenti választások során lesz szükség, hiszen a megszerzett magyar tanácsosi, polgármesteri, képviselői mandátumok súlya mellett elenyészik a brüsszeli képviseletnek tulajdonított fontosság - írja a Krónika.

Markó Tőkés nélkül is bizakodó

A Transindex szerint magyar-magyar összecsapás előzi meg a ro...
2007-09-07 19:29:35
Bécs védi az osztrák kisebbség
... nagyrészt német ajkúak lakta Dél-Tirol autonómiáját. És az erőfeszítések sikerre vezettek. Az eukonform autonómiatörekvésekről érdeklődve egy fideszes és egy SZDSZ-es képviselőt hívott fel brüsszeli állomáshelyén Molnár Pál.

Rip.: - Az Európai Unió nyugati felén vannak-e nemzeti autonómiák.

Gál Kinga néppárti, európai parlamenti képviselő: - Én nem mondanám, ...
2007-09-05 10:04:08
"schengeni határok" ?
... (Magyarország, Lengyelország, Csehország, Szlovákia), bebocsátásuk feltételeként várhatóan alá kell, írják a Schengeni Egyezményt.

Nehézségek magyar szempontból
Antoine Fobe a brüsszeli 'Euro Citizen Action Service' egyik ügyvédje így figyelmeztet:

"Azoknak az államoknak, amelyeknek fontosabbak a saját ügyeik és belső nemzeti érdekeik, a Schengeni Egyez...
2007-09-02 22:00:32
A magyar intervenciós kukorica
... kereslet növekedésével indokolták.

Összesen 240 ezer tonna, magyarországi intervenciós raktárakban tárolt kukoricára fogadott el vételi ajánlatokat a csütörtökön megtartott brüsszeli intervenciós gabonatenderen a Gabona-irányító Bizottság, 190,07-220,10 euró közötti tonnánkénti árakkal.

A két héttel ezelőtti licitáláson a Magyarországon tárolt európai uniós...
2007-08-16 03:10:51
Augusztus 1-je után az erdélyi
... igazi keresztény és nemzeti értékeket. Mivel Csíksomlyón megtaláltuk a kulcsot: Kezdjük el a katolikus egyházban, mutassunk példát az állami hatóságoknak és egész Európának: Bukaresttöl Brüsszelig.

Bécs, 2007. augusztus 4.
Eva Maria Barki

Korábban írtuk
- Gergely István, Tiszti megadta magát vagy visszavonulót fújt. Tehetett volna mást?
- Drám...
2007-08-10 12:14:36
1 2 3 ..............................184 185 ...............276 277 ..............366 367 368 369 370 
Címkék: Molnár Tamás, Német Szövetségi Köztársaság, Nyugat-európai Unióhoz, Meghalt Heim, Lisszaboni Tanács, Markó Tőkés, Molnár Pál, Európai Unió, Schengeni Egyezményt, Antoine Fobe, Euro Citizen Action Service, Schengeni Egyez, Gabona-irányító Bizottság, Mivel Csíksomlyón, Bukaresttöl Brüsszelig, Maria Barki, Gergely István, kormány elveszítette, erdélyi magyarok, osztrák kisebbség, magyar intervenciós, párizsi szerződések, brüsszeli egyezmény, nyugati hatalmak, nagykoalíció természetrajzát, egyik brüsszeli, elemzés szerint, dokumentum kiadását, költség-haszon elemzés, kormány dönt, brüsszeli hatóságokhoz, támogatási kérelem, kormány jóváhagyta, életminőség javítása, legszegényebb régiók, első Nemzeti, statisztikai adatok, brüsszeli támogatások, szervezeti zavarok, hibásan meghatározott, uniós milliárdok, brüsszeli nyomás, nyomás sajnos, racionális intézkedések, megszerzett magyar, brüsszeli képviseletnek, erőfeszítések sikerre, saját ügyeik, csütörtökön megtartott, katolikus egyházban,
© 2013 TVN.HU Kft.