|
|
|
... felületen keresztül a szezámot rakjuk bele. 10 percig 200 °C-on melegítsük. A pürét a k... |
2010-11-17 05:53:45 |
|
|
|
|
|
|
... bors, olaj
Megforrósított olajon megpirítjuk a kockára vágott marhahúst. Hozzáadjuk a kockára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, majd üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a kierezett chilit, a babért és a felszeletelt csiperkegombát. Sóval, borssal ízesítjük, felöntjük a vörösborral, és 1 órát pároljuk. Hozzáadjuk a paradicsomot és további 30 percig, főzzük.
Főtt bur... |
|
2010-11-15 18:51:49 |
|
|
|
|
|
|
... főzni már nem szabad. Az előző este beáztatott szójakockát a Húspótló szójamasszánál leírtak szerint pirítsuk. A magyaros ízek kedvelői a szójagulyásba beletehetnek fél cseresznyepaprikát (chilit) is magjával együtt. Ez a magyar ízvilágot leginkább reprezentáló étel egyébként a világ szinte minden jelentősebb éttermének étlapján megtalálható, és remélhetőleg ezek a megreformált vá... |
2010-11-15 18:51:11 |
|
|
|
|
|
|
... margarint adtunk kifőzzük és hideg vízzel leöblítjük.
A húst a margarinon átpirítjuk, hozzáadjuk a felkockázott vöröshagymát, az apróra vágott paprikákat, majd a curr... |
|
2010-11-13 22:57:13 |
|
|
|
|
|
|
... összetörve, 2 dl joghurt, 3-4 chilipaprika kimagozva, vékony karikákra vágva, 1 hagyma finomra vágva, 1 kk őrölt gyömbér, vagy curry, tej, só
Összekeverjük a burgonyát, hagymát, a chilit és a gyömbért, megsózzuk, és annyi tejet öntünk hozzá, hogy pépes legyen. A joghurtot habverővel felverjük, és a burgonyához keverjük. Állandóan kevergetve, lassú tűzön melegítjük, amíg forr... |
|
2010-11-11 21:01:23 |
|
|
|
|
|
|
... szárfelőli részét négy-nyolc fele bevágjuk. (A tésztát nagyon barnára pirítjuk, mert nálunk így szeretik.) Vigyázni kell, mert amikor lehúzzuk a tűzről, akkor is tovább pirul.
Beletesszük a chilit, a paprikát, az őrölt paprikát, a paradicsomot - meghámozva, és kockára vágva.
Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, és főzés közben mindig csak ennyire pótoljuk.
Amikor... |
2010-11-08 16:35:19 |
|
|
|
|
|
|
... kockára vágjuk, nagy fazékba tesszük, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje.
10 percig hirtelen forraljuk, majd csökkentve a lángot, 20-30 percig lassú tűzön puhára főzzük. A chilit és a bazsalikomot, valamint a petrezselymet a legvégén tedd vele.
A pontos menetrend
Az itt leírt sorrendet a kívánt hatás érdekében mindenképpen be kell tartani.... |
2010-11-07 13:57:21 |
|
|
|
|
|
|
... kereszt alakban a paradicsomot, forrázzuk le, húzzuk le a héját, vágjuk ki a szárát, és negyedeljük el. Turmixoljuk össze a chile anchót, a hagymát, a fokhagymát, paradicsomot, a szárított chilit 4-5 evőkanálnyi áztató lével.
Vágjuk a húst nagykockákra. Forrósítsunk olajat egy edényben, jól pirítsuk meg benne a húst. Öntsük a chili-pürét a húsra, keverjük meg, sózzuk meg, szó... |
2010-11-06 17:10:27 |
|
|
|
|
|
|
... szegfűszeg, 1 szál kakukkfű, 1 teáskanál oregano, só, őrölt feketebors, 1 kis konzerv csicseriborsó (280 g), 2-3 evőkanál reszelt sajt.
Vagdaljuk apróra a hagymát és a sonkát, magozzuk ki a chilit és vágjuk vékony karikákra. Forrósítsuk fel egy edényben az olajat, pirítsuk benne aranybarnára a hagymát és a sonkát. Adjuk hozzá a chilit is, egy kicsit pirítsuk meg.
Vágjuk ... |
2010-11-06 17:07:50 |
|
|
|
|
|
|
... bors.
Elkészítés: A csirkét nagyobb darabokra vágjuk. Serpenyőben, a fele olajon aranybarnára sütjük, majd egy lábosba tesszük. A vissza-maradt olajon megsütjük a hagymát, a fokhagymát és a chilit, majd a csirkéhez adjuk a paradicsommal és a fűszerekkel együtt. Felöntjük a levessel, és fél órán át, főzzük. A serpenyőben, a maradék olajon megpirítjuk a rizst, majd a csirkéhez ... |
2010-11-06 17:06:10 |
|
|
|
|