|
|
|
...
tojás 2 darab
cukor 100 gramm
tej 2.4-25 dl
2 dl tejszin,
elkjészitése:
a csokit gőz felett felolvasztom majd hozzá keverem a lisztett,chilit,sót,mandukát,tojást, cukrot,tejet.Az egész masszát kidolgozom és a sütőformába töltöm.180 fokon 20 percig sütöm.A tejszin keményre felverem és azzal fogom disziteni a muffin tetejét majd a te... |
2010-11-05 17:40:56 |
|
|
|
|
|
|
... borsot, majd pirítsuk körülbelül 3 percig, míg illatozni nem kezd. Tegyük hozzá a káposztát és főzzük tovább, amíg a káposzta levet nem ereszt és kicsit meg nem puhul. Ekkor adjuk hozzá a chilit, a cukrot, a paradicsomot, a sót, és a pirospaprikát. Állítsuk feljebb a hőfokot, és gyakori kevergetés mellett főzzük körülbelül 10 percig, amíg a paradicsom szét nem fő. Vegyük le a hőfo... |
|
2010-11-05 10:07:36 |
|
|
|
|
|
|
... lecsöpögtetjük,
darabokra vágjuk, és a húshoz adjuk. Ezután a többi hozzávalót, a
fûszerpaprikát, a csíkokra vágott paprikát, a kis kockákra vágott
fokhagymát, az oreganót, a kurkumát, a sót, a chilit, s végül a
csirkelevest is a húshoz adjuk. A darált húst körülbelül 2 órán át
pároljuk gyenge tûzön, fedő nélkül úgy, hogy a leve besûr... |
2010-11-04 04:35:56 |
|
|
|
|
|
|
...
só
bors.
Elkészítés:
A csirkét nagyobb darabokra vágjuk. Serpenyőben, a fele olajon aranybarnára sütjük, majd egy lábosba tesszük. A vissza-maradt olajon megsütjük a hagymát, a fokhagymát és a chilit, majd a csirkéhez adjuk a paradicsommal és a fűszerekkel együtt. Felöntjük a levessel, és fél órán át, főzzük. A serpenyőben, a maradék olajon megpirítjuk ... |
|
2010-11-03 14:37:26 |
|
|
|
|
|
|
... szójaszószt és szezámpasztát, hoisin szószt, babpasztát, kevés cukrot, borsot, bort (gyömbér ebbe nem kell) valamilyen húsfélét is lehet, valamint tört fokhagymát. Ha csípősen szeretjük, chilit is tehetünk bele, bár a babpaszta amúgy is csípős.
Mikor már viszonylag puha az összes hozzávaló, a felét kivesszük és eltesszük. A wokba betesszük a tésztát, és alaposan pirítjuk-össz... |
|
2010-11-02 19:37:35 |
|
|
|
|
|
|
... keverd el a tojásfehérjékkel, és tedd félre. A póréhagymát karikázd fel, a sárgarépát vagdosd gyufa szálnyi méretűre. Keverd el egy tálkában a szójaszószt, az ecetet, az őrölt gyömbért és a chilit. Egy mély serpenyőben vagy wokban pár csepp olajon pirítsd át a zöldségeket úgy, hogy félig megpuhuljanak, majd tedd őket félre. Adj olajat a serpenyőhöz, majd pirítsd át rajta a csirkét... |
2010-10-25 18:05:46 |
|
|
|
|
|
|
... fokhagymát, majd fedő alatt, saját levében puhára pároljuk. Ha zsírjára sült, hozzákeverjük a szardellapasztát, a mustárt, a metéltre vágott főtt sonkát, a paradicsompürét, a pirospaprikát, a chilit és a többi fűszert, majd pirítjuk néhány percig. Ezután 1 dl vizet aláöntve jól kiforraljuk. A tűzről levéve belekeverjük a tejfölt, és beleforgatjuk a főtt makarónit. Átforrósítva tál... |
2010-10-24 15:10:53 |
|
|
|
|
|
|
... simára keverem, majd az összes hozzávalót egy salátástálban jól összekeverem. Lefedve legalább egy napig érlelem a hűtőszek... |
2010-10-24 15:05:26 |
|
|
|
|
|
|
... sütőtököt hámozzuk meg, magtalanítsuk, majd vágjuk fel 2-3cm-es kockákra.
Forró olajban dinszteljük meg az aprított hagymát és fokhagymát. Kb 3-4 perc múlva adjuk hozzá a gyömbért, chilit, babérlevelet, koriandert és a sütőtök darabokat. 3 percig süssük tovább, állandó kevergetés közben.
Öntsük fel a zöldséglevessel, forraljuk fel. A keletkezett habot távolítsuk el egy... |
2010-10-22 21:24:42 |
|
|
|
|
|
|
... tömeg)
Elkészítés:
Hagyjuk a rákot felolvadni. A fokhagymát tisztítsuk meg és vágjuk nagyon apróra vagy nyomjuk át fokhagymanyomón. Tegyük fel az olajat a tűzre. Még amíg hideg tegyük bele a fokhagymát, a chilit vagy paprikakrémet és az édes paprikát. Kevergessük, vigyázzunk, hogy nehogy megégjenek. Mikor már az olaj forró tegyük bele a rákot és kevergessük n... |
2010-10-17 22:09:47 |
|
|
|
|