|
|
|
... paradicsomot, és további 5 percig folytatjuk a dobva-rázva sütést, amíg a csirkehús átsül, a hagyma pedig aranyszínű lesz. Hozzákeverjük a balti-mártást, a felaprított koriandert és a zöld chilit. Alaposan megkeverjük és felforraljuk. Lejjebb vesszük a lángot, és lassú tűzön óvatosan 10 percig főzzük, közben néhányszor megkeverjük. Apránként folyamatos keverés közben hozzáadjuk a ... |
2010-10-13 20:53:21 |
|
|
|
|
|
|
... paprikával. Ráöntjük a tejet és hűtőben egy napig pácoljuk. Elkészítés: A szárnyakat a hagyományo... |
|
2010-10-11 21:05:55 |
|
|
|
|
|
|
Fűszeres sült burgonya
Egy tálban 2 ek. étolajat (az eredeti recept sz. olivaoljat), 1 tk. pirospaprikát, 1 tk. sót, fél tk borsot és fél tk. erős paprikát összekutyulsz (v. chilit, de ha nem szeretitek csípősen, akkor ez el is maradhat), és ebbe beleforgatod a felkockázott burgonyát. (én a fűszerezést csak úgy saccra szoktam)
Alufóliával kibélelsz egy tepsit, beleszed... |
2010-10-11 19:31:00 |
|
|
|
|
|
|
... átpirítjuk és félre tesszük. A hagymát olajon megdinszteljük, rátesszük az átnyomott fokhagymát, zöldségkeveréket és a vörös babot. Kevés vizet öntünk rá és puhára pároljuk. Hozzáadjuk a chilit, borsozzuk és oregánóval megszórjuk. Ráöntjük a ketchupot és belekeverjük a pulykamell csíkokat. Pár percig forraljuk és levesszük a tűzről. Párolt rizzsel tálaljuk. Jó étvágyat kívánok hoz... |
|
2010-10-11 19:15:26 |
|
|
|
|
|
|
... összetörve, 2 dl joghurt, 3-4 chilipaprika kimagozva, vékony karikákra vágva, 1 hagyma finomra vágva, 1 kk őrölt gyömbér, vagy curry, tej, só
Összekeverjük a burgonyát, hagymát, a chilit és a gyömbért, megsózzuk, és annyi tejet öntünk hozzá, hogy pépes legyen. A joghurtot habverővel felverjük, és a burgonyához keverjük. Állandóan kevergetve, lassú tűzön melegítjük, amíg forr... |
|
2010-10-11 18:31:26 |
|
|
|
|
|
|
... megdinszteljük a kaliforniai paprikát, hozzáadjuk a darált húst, majd fehéredésig pirítju... |
2010-10-09 12:03:08 |
|
|
|
|
|
|
... leve
* 25 ml olívaolaj
* Só, bors
Elkészítés
1. A mandulapelyheket száraz serpenyőben kissé megpörköljük.
2. A répát durván lereszeljük. A chilit magtalanítjuk, kivágjuk az ereit. Nagyon vékony csíkokra felszeleteljük. A mentát felaprítjuk.
3. Egy tálalóedényben mindent elkeverünk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
... |
2010-10-07 14:18:57 |
|
|
|
|
|
|
... simára keverem, majd az összes hozzávalót egy salátástálban jól összekeverem. Lefedve legalább egy napig érlelem a hűtőszek... |
2010-10-05 17:15:05 |
|
|
|
|
|
|
... tésztát.
Elzárjuk alatta a lángot és még kb. 3-4 percig hagyjuk puhulni, hogy 'al dente' legyen.
Az olívaolajat egy serpenyőben felmelegítjük és ha forró, 1-2 percig kevergetve pirítjuk benne a chilit.
Ezután beletesszük a vékony szeletekre vágott fokhagymát, de rögtön le is vesszük a tűzről, hogy meg ne égjen.
A tésztát leszűrjük és lecsöpögtetjük és összeke... |
2010-10-05 16:12:57 |
|
|
|
|
|
|
... 1 db paradicsompaprika
(pritamin), késhegynyi chili-por (vagy csípős paprika), csipetnyi
cukor, 1 teáskanál só, 1 teáskanál vaj, 1 kávéskanál pirospaprika
(amennyiben chilit használunk), vegeta.
Elkészítése: A vajon, fedő alatt, megpároljuk a zöldbabot, a
keskeny csíkokra vágott zöldpaprikát és a piros paradicsompaprikát.
Zöldséggyaluv... |
2010-09-30 21:08:19 |
|
|
|
|