Belépés
Fűszeres camembert
... 1/2 tk. szemes bors, 2 gerezd fokhagyma, 8 cl száraz fehérbor, 2 ágacska kakukkfű, 4 ek. olaj, só.

Elkészítése:

A hagymát megtisztítjuk, megmossuk, finomra vágjuk. A chilit megmossuk, felkarikázzuk. A fokhagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, az olajon megpirítjuk. A paradicsomokat rövid időre forró vízbe mártjuk, héjukat lehúzzuk, magjukat eltávolítjuk, húsu...
2007-07-17 00:41:06
Sült hal savanyú paprikával
... felmetélt gyömbért, majd pároljuk egy percig. Adjuk hozzá a vékony csíkokra felvágott paprikákat...
2007-07-12 00:42:02
Gaspacho
... elrendezve kínálhatunk mellé felszeletelt paprikát, paradicsomot, hagymát...
2007-06-01 14:04:30
Májusi vitaminleves
... zöldséget, majd ismét felforraljuk. Ügyelünk rá, hogy a leves épp hogy csak forrni kezdjen - a friss zöldséget már nem főzzük puhára, ropogósan fogyasztjuk. A pikáns ízek kedvelői egy kis chilit adhatnak hozzá.

Tavaszi kínai saláta

Hozzávalók:

póréhagyma, kígyóuborka, retek, zellergumó, friss sárgarépa. Az öntethez: kb. 5 cm friss gyömbér (v...
2007-05-09 01:05:48
Thai spenótleves friss házi ..
...
lime-levelet (számoljuk meg mennyit!!),
thai citromfüvet (kapható már morzsolt, vagy egész változatban is, és szigorúan nem összekeverendő a hagyományos citromfűvel),
valamint csípős chilit.
Jó húsz percnyi főzés után a lime-leveleket kihalásszuk, ugyanígy járunk el a thai citromfűvel is, ha egészet és nem morzsoltat használtunk.
( vagy én csináltam g...
2007-05-04 14:31:05
Fűszeres burgonya chilis márto
... a mártogatót. Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, beletesszük a hagymát és a fokhagymát, 5-10 percig pirítjuk, amíg megpuhul. Hozzáadjuk a paradicsomot a levével együtt. Belekeverjük a chilit és az ecetet. 10 percig kis lángon főzzük, amíg a keverék besűrűsödik, aztán ellenőrizzük a fűszerezést. Belekeverjük a friss koriandert, forrón kínáljuk a sült burgonyához. Sóval megszórva...
2007-05-01 09:04:20
Készítsünk fűszerolajat!
... lehetnek: chili, fokhagyma, bazsalikom, egész bors, oregánó, babérlevél. Természetesen lehetünk itt is kreatívak, és készíthetünk saját ízlésünknek megfelelő fűszerkeveréket. Javaslom a chilit, a fokhagymát és a borsot nem mellőzni, mert azok olyan jóóók... Felhasználható: olaszos tésztákhoz, mediterrán salátákhoz, sütéskor, és tulajdonképpen minden esetben, amikor egy kicsit ki s...
2007-03-13 14:04:05
portugál csirke
... kávéskanál só,
2 dl olívaolaj,
20 dkg rizs

A mártáshoz:
10 dkg vaj,
1 evőkanál citromlé

A nyolc darabra vágott csirkét megtisztítjuk, félretesszük. A chilit, a megtisztított, szétnyomott fokhagymát és az olaj felét gépben összemixeljük, a keveréket mély edénybe öntjük, és hozzáadjuk a megmaradt olajat. Megforgatjuk benne a csirkedarabokat,...
2007-02-26 01:34:58
ropogós csirkeszárnyak
... apróra vágjuk, majd szétnyomkodjuk.

Elkészítés:
Nagyobb tálban kissé felverjük a tojásokat, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a keményítőt, a szójaszószt, a gyömbért, a chilit és csipetnyi őrölt borsot, sót. Jól összekeverjük, hogy sima palacsintatésztaszerű masszát kapjunk. A fűszeres masszába beleforgatjuk a csirkeszárnyakat (ügyeljünk arra, hogy mindenütt el...
2007-02-26 00:56:56
Ropogós zöldségtekercsek
... megsütjük.





Egy tálban összekeverjük az apróra vágott gyömbért, a koriandert és a chilit, hozzáöntjük az olívaolajat, belefacsarjuk a grapefruit levét és összekeverjük. A grapefruit húsát kivájjuk, és apróra vágva a szószba tesszük, majd a grapefruit héjában tálaljuk a mártoga...
2007-02-22 19:19:30
1 2 3 ...........39 40 ......59 60 ......78 79 80 
Címkék: hagymát megtisztítjuk, chilit megmossuk, fokhagymát megtisztítjuk, olajon megpirítjuk, paradicsomokat rövid, vékony csíkokra, friss zöldséget, pikáns ízek, hagyományos citromfűvel, lime-leveleket kihalásszuk, thai citromfűvel, olajat serpenyőben, levével együtt, keverék besűrűsödik, friss koriandert, sült burgonyához, nyolc darabra, olaj felét, keveréket mély, megmaradt olajat, fűszeres masszába, tálban összekeverjük, apróra vágott, grapefruit levét, grapefruit húsát, szószba tesszük, grapefruit héjában, zöldségtekercsek, csirkeszárnyakat, csirkedarabokat, fűszerkeveréket, felhasználható, tulajdonképpen, paradicsomokat, szétnyomkodjuk, csirkeszárnyak, felforrósítjuk, összekeverendő, összemixeljük, belefacsarjuk, megtisztított, megtisztítjuk, felkarikázzuk, beleforgatjuk, összekeverjük, természetesen, eltávolítjuk, vitaminleves, belekeverjük, ellenőrizzük, paradicsomot, fűszerolajat, készíthetünk, felszeletelt, felforraljuk, félretesszük, megforgatjuk, citromfüvet, fogyasztjuk, besűrűsödik, beletesszük,
© 2013 TVN.HU Kft.