|
|
|
... 1/2 tk. szemes bors, 2 gerezd fokhagyma, 8 cl száraz fehérbor, 2 ágacska kakukkfű, 4 ek. olaj, só.
Elkészítése:
A hagymát megtisztítjuk, megmossuk, finomra vágjuk. A chilit megmossuk, felkarikázzuk. A fokhagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, az olajon megpirítjuk. A paradicsomokat rövid időre forró vízbe mártjuk, héjukat lehúzzuk, magjukat eltávolítjuk, húsu... |
2007-07-17 00:41:06 |
|
|
|
|
|
|
... felmetélt gyömbért, majd pároljuk egy percig. Adjuk hozzá a vékony csíkokra felvágott paprikákat... |
|
2007-07-12 00:42:02 |
|
|
|
|
|
|
... elrendezve kínálhatunk mellé felszeletelt paprikát, paradicsomot, hagymát... |
2007-06-01 14:04:30 |
|
|
|
|
|
|
... zöldséget, majd ismét felforraljuk. Ügyelünk rá, hogy a leves épp hogy csak forrni kezdjen - a friss zöldséget már nem főzzük puhára, ropogósan fogyasztjuk. A pikáns ízek kedvelői egy kis chilit adhatnak hozzá.
Tavaszi kínai saláta
Hozzávalók:
póréhagyma, kígyóuborka, retek, zellergumó, friss sárgarépa. Az öntethez: kb. 5 cm friss gyömbér (v... |
|
2007-05-09 01:05:48 |
|
|
|
|
|
|
...
lime-levelet (számoljuk meg mennyit!!),
thai citromfüvet (kapható már morzsolt, vagy egész változatban is, és szigorúan nem összekeverendő a hagyományos citromfűvel),
valamint csípős chilit.
Jó húsz percnyi főzés után a lime-leveleket kihalásszuk, ugyanígy járunk el a thai citromfűvel is, ha egészet és nem morzsoltat használtunk.
( vagy én csináltam g... |
|
2007-05-04 14:31:05 |
|
|
|
|
|
|
... a mártogatót. Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, beletesszük a hagymát és a fokhagymát, 5-10 percig pirítjuk, amíg megpuhul. Hozzáadjuk a paradicsomot a levével együtt. Belekeverjük a chilit és az ecetet. 10 percig kis lángon főzzük, amíg a keverék besűrűsödik, aztán ellenőrizzük a fűszerezést. Belekeverjük a friss koriandert, forrón kínáljuk a sült burgonyához. Sóval megszórva... |
2007-05-01 09:04:20 |
|
|
|
|
|
|
... lehetnek: chili, fokhagyma, bazsalikom, egész bors, oregánó, babérlevél. Természetesen lehetünk itt is kreatívak, és készíthetünk saját ízlésünknek megfelelő fűszerkeveréket. Javaslom a chilit, a fokhagymát és a borsot nem mellőzni, mert azok olyan jóóók... Felhasználható: olaszos tésztákhoz, mediterrán salátákhoz, sütéskor, és tulajdonképpen minden esetben, amikor egy kicsit ki s... |
2007-03-13 14:04:05 |
|
|
|
|
|
|
... kávéskanál só,
2 dl olívaolaj,
20 dkg rizs
A mártáshoz:
10 dkg vaj,
1 evőkanál citromlé
A nyolc darabra vágott csirkét megtisztítjuk, félretesszük. A chilit, a megtisztított, szétnyomott fokhagymát és az olaj felét gépben összemixeljük, a keveréket mély edénybe öntjük, és hozzáadjuk a megmaradt olajat. Megforgatjuk benne a csirkedarabokat,... |
2007-02-26 01:34:58 |
|
|
|
|
|
|
... apróra vágjuk, majd szétnyomkodjuk.
Elkészítés:
Nagyobb tálban kissé felverjük a tojásokat, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a keményítőt, a szójaszószt, a gyömbért, a chilit és csipetnyi őrölt borsot, sót. Jól összekeverjük, hogy sima palacsintatésztaszerű masszát kapjunk. A fűszeres masszába beleforgatjuk a csirkeszárnyakat (ügyeljünk arra, hogy mindenütt el... |
2007-02-26 00:56:56 |
|
|
|
|
|
|
... megsütjük.
Egy tálban összekeverjük az apróra vágott gyömbért, a koriandert és a chilit, hozzáöntjük az olívaolajat, belefacsarjuk a grapefruit levét és összekeverjük. A grapefruit húsát kivájjuk, és apróra vágva a szószba tesszük, majd a grapefruit héjában tálaljuk a mártoga... |
2007-02-22 19:19:30 |
|
|
|
|