Belépés
Brexit - MNB: csökkenti a magyarországi kockázatokat a sérülékenység mérséklődése
... meg.
Hozzáfűzték, "a Magyarországgal kapcsolatos kockázatokat érdemben csökkenti, hogy az ország sérülékenysége jelentősen mérséklődött az elmúlt években: mind a külső adósság, mind a devizakitettség erőteljesen csökkent, a folyó fizetési mérleg jelentős többletet mutat, a fiskális politika évek óta fegyelmezett, az államadósság fokozatosan mérséklődik, míg az ország devizata...
2016-06-24 11:52:23
ÁKK-vezér: sokat javult Magyarország pénzügyi helyzete
... kategóriában értékelik Magyarországot, mint öt éve, holott óriási változások történtek ez idő alatt: a pénzügyi szektor sokkal stabilabbá vált - javult a hitel-betét mutató, csökkent a devizakitettség -, emellett az alacsonyabb kamatoknak és a csökkenő adósságrátának köszönhetően jelentősen csökkentek az állam kamatkiadásai az elmúlt években - sorolta.
Az államadósság a legfr...
2015-02-02 11:41:27
Devizapiac - Londoni elemzők: késhet, de nem feltétlenül marad el az MNB-kamatcsökkentés
... részlegének felzárkózó piacokkal foglalkozó szakértői pénteki helyzetértékelésükben közölték: véleményük szerint a devizaalapú ingatlanhitelek átváltási programja után fennmaradó devizakitettség már nem jelent rendszerszintű kockázatot a magyar pénzügyi rendszer stabilitására a svájci frank robbanásszerű erősödése után sem.
Az RBS londoni elemzőinek becslése szerint a háztart...
2015-01-16 18:52:49
Varga Mihály: nincs szükség az ÁKK átvilágítására
... az ÁKK átvilágítását, azt válaszolta, hogy erre nincs szükség, az ÁKK ugyanis várakozáson felül teljesített, a magyar államadósság finanszírozása az elmúlt években olcsóbb lett, a devizakitettség aránya pedig 43 százalékról 37 százalékra csökkent.
"Az a kormányzati törekvés is teljesült, hogy a forintpiacon egyre erőteljesebben jelenjünk meg" - mondta.
A miniszter hozz...
2015-01-14 07:25:29
MNB: a növekedési hitelprogram két szakaszában eddig közel 800 milliárd forint hitelt helyeztek ki
... vállalkozás jutott kedvezményes hitelhez összesen 701 milliárd forint értékben, amiből 473 milliárd forint hitelt az első pillérben, 228 milliárd forint hitelt pedig a fedezetlen devizakitettség csökkentését célzó második pillérben folyósítottak a bankok. Az első pillér 60 százaléka új hitel volt, annak több mint felét beruházási célra adták a bankok.
Nagy Márton a program po...
2014-04-09 07:06:32
Választás 2014 - Fidesz: a megszorítás a "Gyurcsány-koalíció" rögeszméje
... "tetszettek volna nem devizában eladósít...
2014-01-30 14:13:29
Jobbik: elfogadhatatlan a kormány újabb devizakötvény-kibocsátása
...
Felidézte: Orbán Viktor 2011 végén még arról beszélt, hogy az ország alapvető érdeke a devizakitettségből származó jelentős pénzügyi hátrányok megszüntetése, Rogán Antal a Fidesz jelenlegi frakcióvezetője pedig 2011 elején nyilatkozott úgy, hogy a devizakitettség óriási kockázat, amitől szabadulni kell. Ehhez képest februárban az eredetileg tervezett 2 milliárd dollár helyett...
2013-09-24 12:23:40
PSZÁF: csökkenő lakossági hitelek, stagnáló biztosítási piac
... 2012 második felétől tapasztalható növekedése.
A hitelintézetek működésének egyik kulcsfeladata a közeljövőben is a folyamatosan csökkenő állományok és a még mindig jelentős devizakitettség kezelése marad, ebben kiemelt szerepük van az intézményi és állami adósmentő, adósságkezelő programoknak.
Az árazásban az utóbbi fél évben nem történt jelentős változás, a fennálló á...
2013-09-20 19:25:55
Kormány-adósság: idén eddig csak nőtt és nőtt
Kormány-adósság: idén eddig csak nőtt és nőtt
2013. augusztus 23. péntek 05:16:59


Sorrendben hatodjára döntött csúcsot a központi költségvetés bruttó adóssága júliusban.

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) által közölt adatok szerint július végén 22 474,2 milliárd forintra nőtt a költségvetés adóssága, amely egyhuzamban hetedjére jelent soha nem lá...
2013-08-23 09:03:30
Devizahitelek - MSZP: a kormány nem állt elő megoldással
... válhassanak, adókedvezménnyel támogatnák, hogy a munkáltatók részlegesen vállalják át dolgozóik törlesztési terheit, és bevezetnék a magáncsődöt. Emellett a bankadóból származó pénzt a devizakitettség csökkentésére használnák fel, és átvilágítanák a bankok hitelezési gyakorlatát.
Az MSZP frakcióvezető-helyettese - lengyelországi példára hivatkozva - azt javasolta, hogy a Magy...
2013-07-24 15:13:49
1 2 3 
Címkék: Varga Mihály, Nagy Márton, Orbán Viktor, Rogán Antal, Államadósság Kezelő Központ, magyarországi kockázatokat, sérülékenység mérséklődése, növekedési hitelprogram, kormány újabb, ország sérülékenysége, elmúlt években, külső adósság, devizakitettség erőteljesen, folyó fizetési, fiskális politika, államadósság fokozatosan, ország devizata, pénzügyi szektor, hitel-betét mutató, alacsonyabb kamatoknak, csökkenő adósságrátának, állam kamatkiadásai, devizaalapú ingatlanhitelek, magyar pénzügyi, svájci frank, magyar államadósság, devizakitettség aránya, forintpiacon egyre, miniszter hozz, első pillérben, fedezetlen devizakitettség, első pillér, ország alapvető, devizakitettség óriási, eredetileg tervezett, hitelintézetek működésének, folyamatosan csökkenő, központi költségvetés, költségvetés adóssága, munkáltatók részlegesen, bankadóból származó, devizakitettség csökkentésére, bankok hitelezési, adókedvezménnyel, elfogadhatatlan, devizakitettség, kamatcsökkentés, magyarországgal, frakcióvezetője,
© 2013 TVN.HU Kft.