Belépés
Átfogó megállapodást kötött a kormány és a református egyház
... jogosult. A közcélú, egyházi fenntartású köznevelési, szociális és egészségügyi intézményekdolgozóinak személyi juttatásait az állami vagy önkormányzati intézményekével azonos feltételekkel biztosítja a kormány.
Az egyezség megerősíti, hogy a református egyház jogosult az 1 százalékos szja-felajánlásokra, illetve azt az állam az állampolgári nyilatkozatok számának arányában k...
2017-10-04 09:50:01
Megkötötték a politikai megállapodást az EU-Japán szabadkereskedelmi egyezményről
...
A dokumentumot - amely még nem a végleges kereskedelmi szerződés - Donald Tusk, az Európai Tanács és Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke, illetve Abe Sindzó japán kormányfő írta alá.
A főbb vitás kérdésekre sikerült megoldást találniuk a feleknek, kivéve néhány területet, például a beruházásvédelmet, azonban bizonyos technikai részletekről még megegyezésre k...
2017-07-06 14:01:40
Tolsztoj Lev Ny „MINDENNAPRA” Tolsztojtól márciu
... rajongásunk/lelkesedésünk; ez a saját magunk/lényegünk szeretete - a lelkesedésünknek/lelkesültségünknek a szeretete. A lelkesültség/szeretetteljesség ez a legmagasztosabb üdv/jó. Ez a fajta szeretet biztosítja a lelkesültségét/szeretetteljességét bármilyen létezőnek. Abban a pillanatban, amikor, csak egyetlen lelkes lényt nem szeretsz, te megfeledkezel/szem elől téveszted/ ...
2017-05-30 19:06:44
Szíria - Brit védelmi miniszter: Oroszország is felelős a vegyifegyver-támadásért, de be kell vonni a rendezésb
... olyan képviseleti kormánynak kell létrejönnie, amelyben Aszadnak nincs szerepe.
Ez nem könnyű, de nem is lehetetlen: Irakban is sikerült olyan politikai rendezést elérni, amely biztosítja a síita, a szunnita és a kurd közösségek képviseletét - írja a brit védelmi miniszter.
Fallon szerint a harmadik feltétel az, hogy Oroszország mutasson hajlandóságot a szíriai rezsim me...
2017-04-09 14:12:09
Brexit - Brit élelmiszerszektor: elengedhetetlen a szabadkereskedelmi megállapodás az EU-val
... Élelmiszer- és Italgyártók Szövetsége (FDF) és a Brit Kiskereskedelmi Szövetség (BRC) hétfőn közzétett közös felhívásában kiemelte: a szektor 3,9 millió vállalkozó és alkalmazott megélhetését biztosítja, és évente 108 milliárd font (40 ezer milliárd forint) értéket termel.
A felhívás szerint az ágazat nem tud elszigeteltségben működni: a gazdáknak takarmányt kell importálniuk...
2017-03-27 13:57:30
Székely szabadság napja - Tőkés László: Ma is az árulás árnyékéban kell küzdeni a szabadságért
...
Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke a marosvásárhelyi székely vértanúk emlékműve mellett beszélt erről a székely szabadság napján. Mint felidézte, a székely vértanúkat is magyar áruló küldte 163 éve a vérpadra.
Arany János forradalmi verssorait idézte: "Haj, ne hátra, haj, előre! / Vérmezőről vérmezőre! / Mert ott az a virág terem, / Melynek neve győzedelem". ...
2017-03-10 17:03:50
Kisorsolták a Közszolgálati Testület új tagjait
... személyről. Ha nem születik ilyen egyezség, az NMHH sorsolással dönti el, hogy melyik szervezet jelöltje delegálható - emlékeztetnek.
A közlemény felidézi: a Közszolgálati Testület bizt...
2017-03-02 11:52:23
Theresa May: "nagyon jó kereskedelmi megállapodásra számítok az EU-val"
... az unióval, mindenekelőtt azért, mert ez lenne a jó megoldás az Európai Unió számára is. Hozzátette: olyan megállapodásra törekszik, amely a lehetséges legnagyobb mértékű hozzáférést biztosítja a brit áru- és szolgáltatásexportőr cégeknek az unió egységes belső piacához, és lehetővé teszi azt is, hogy a brit vállalatok közvetlenül tevékenykedhessenek ezen a piacon.
May a hét ...
2017-01-22 13:32:20
Isten visszavonhatatlan szövetsége
... elutasította Jézus Krisztust. Ezért idéz Pál itt az Ézs 59-ből. John Murray véleménye szerint: ,,(Az idézet) következménye az, hogy Izráel jövőbeli helyreállítását nem kisebb dolog biztosítja, mint hogy beletartoznak a szövetség intézménybe.

Kegyelmi szövetség

Van még egy dolog, amit ezzel a szövetséggel és szakasszal kapcsolatban látnunk kell: ez nemcsa...
2016-08-23 20:19:10
NATO-csúcs - Obama: a NATO- és az EU-tagság ígérete változatlanul reformösztönző erő
... cikkében kifejti: a Brexit, vagyis Nagy-Britannia távozása az Európai Unióból "teremt valamelyes bizonytalanságot", de az atlanti szövetség tagországainak jólétéhez továbbra is a NATO biztosítja "a sziklaszilárd alapokat".
Obama szerint a varsói értekezleten egyezségre kell jutni arról, hogy az Oroszország elleni szankciók mindaddig érvényben maradnak, amíg Moszkva nem teljes...
2016-07-08 11:51:28
1 2 3 4 7 8 10 11 13 14 15 
Címkék: Tolsztoj Lev Ny, Tőkés László, Közszolgálati Testület, Theresa May, Donald Tusk, Európai Tanács, Jean-Claude Juncker, Európai Bizottság, Italgyártók Szövetsége, Brit Kiskereskedelmi Szövetség, Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács, Arany János, Európai Unió, Jézus Krisztust, John Murray, Európai Unióból, református egyház, politikai megállapodást, árulás árnyékéban, állami vagy, egyezség megerősíti, állampolgári nyilatkozatok, végleges kereskedelmi, főbb vitás, saját magunk, fajta szeretet, kurd közösségek, brit védelmi, harmadik feltétel, szíriai rezsim, felhívás szerint, gazdáknak takarmányt, marosvásárhelyi székely, székely szabadság, székely vértanúkat, közlemény felidézi, lehetséges legnagyobb, brit áru-, unió egységes, brit vállalatok, szövetség intézménybe, atlanti szövetség, sziklaszilárd alapokat, varsói értekezleten, lelkesedésünknek, bizonytalanságot, intézményekével, elengedhetetlen, helyreállítását, kiskereskedelmi, legmagasztosabb, marosvásárhelyi, megállapodásra, tagországainak, lelkesültségét,
© 2013 TVN.HU Kft.