Belépés
BKK: új kerékpársávokat alakítanak ki a Baross utcában
... közösségi közlekedés, illetve hogy biztonságos, valós alternatívát kínáljon a fővárosiak számára a kerékpáros közlekedés.
A korábban kitűzött célokkal összhangban a Fővárosi Önkormányzat még március végén döntött arról, hogy új kerékpársávokat alakít ki Budapesten.
A forgalomszámláló eszközök által elmúlt hetekben mért adatok alapján a Nagykörúton kialakított új kerékpá...
2020-06-29 08:51:09
A Kúria megsemmisítette egy parkolással kapcsolatos fővárosi rendelet egy részét
...
A Kúria önkormányzati tanácsának a legfőbb bírói fórum honlapján olvasható június 9-ei határozta felidézi, hogy Budapest Főváros Közgyűlése módosította a járművel várakozás rendjének egységes kialakításáról, a várakozás díjáról és az üzemképtelen járművek tárolásának szabályozásáról szóló parkolási rendeletét. E szerint a parkolás ellenőrzését csak a helyi önkormányzat, kizár...
2020-06-26 22:22:35
XVI. kerületi Fidesz-KDNP-s polgármester: alkotmányellenes a fővárosi szmsz módosítása
... Fővárosi Közgyűlés szerdán olyan javaslatot fogadott el, amelynek értelmében a főpolgármester "akár a hivatal portására vagy a sofőrjére is rábízhatná azt, hogy képviselje a Fővárosi Önkormányzatot" és kötelezettséget vállaljon a hivatal nevében.
Hozzátette: feltételezi, hogy a javaslat benyújtói nem rájuk, hanem valamelyik tanácsadóra, vagy a tanácsadók mindegyikére gondolta...
2020-06-26 09:01:42
Továbbra is járványügyi készültség van
... védelmi intézkedéseket, a következő héten még biztos minden így marad. Ugyanakkor semmit nem szeretnének tovább fenntartani, mint szükséges - jelezte.
Azt a kérdést, hogy a fővárosi önkormányzat "túlárazva vásárolt" védekezési eszközöket, nem kívánta kommentálni.
Sem teszteket, sem eszközöket nem lehetett könnyen beszerezni a járvány során, és mindenki onnan vásárolta me...
2020-06-26 07:43:12
Fővárosi Közgyűlés - Drágul a parkolás a főváros egyes részein
... II. és a XIII. kerületben.
A közgyűlés felkérte a főpolgármestert, hogy a www.budapest.hu oldalon tegye közzé a parkolási együttműködési megállapodásokat, valamint a fővárosi önkormányzat és a kerületi önkormányzatok közötti tételes elszámolást öt évre visszamenőleg.
A képviselők döntöttek a parkolási kérdések átfogó felülvizsgálatáról is, a főpolgármesternek augusztus v...
2020-06-24 19:33:14
Fővárosi Közgyűlés - Kedvezményt adnak a nem lakás céljára kiadott ingatlanok bérlőinek
... Lászlót, a Budapest Film Zrt. felügyelőbizottságából Krista Tamást.
A testület döntött a szervezeti és működési szabályazt (szmsz) módosításáról, amelyben kiegészítették a Fővárosi Önkormányzat önként vállalt feladatainak körét, egyértelműsítették a napirendi vita felszólalásainak szabályait, módosították a munkaterv összeállításának határidejét, a bizottságok munkáját segít...
2020-06-24 13:41:39
Fővárosi Közgyűlés - Karácsony: újratervezés nélkül élhetetlenné válik Budapest
... befizetőjévé válik, vagyis a főváros finanszírozza majd a kormányt, és nem fordítva.
A testület, ülése elején, három közelmúltban elhunyt díszpolgárára emlékezett. A fővárosi önkormányzat Kárpáti György háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázót, Benedek Tibor szintén háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázót és Bálint György kertészmérnököt is saját halottjának tekinti.
K...
2020-06-24 13:02:09
Koronavírus - Álláskeresőknek, kisvállalkozásoknak segít a fővárosi önkormányzat
...
A Főpolgármesteri Hivatal keddi, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a Fővárosi Érdekegyeztető Tanács előző napi ülésén a fővárosi önkormányzat olyan vállalásokat tett, amelyekkel a koronavírus-járvány miatt bajba került állampolgároknak, kisebb vállalkozásoknak segít talpra állni.
Az ülésen Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes, Kordás László, a Magyar Szakszerveze...
2020-06-23 21:51:33
ITM államtitkár: idén 3 milliárd forintos keretösszeggel indul el a nyári Diákmunka program
...
Schanda Tamás hozzátette, a tanulók a programban két típusú - önkormányzati, illetve a mezőgazdaság, a turizmus és vendéglátás területén folytatott - diákmunkára jelentkezhetnek. Mindkét esetben maximum két hónapra vállalhatnak munkát, de míg előbbinél legfeljebb napi 6 órában, utóbbinál már napi 8 órában is dolgozhatnak.
Kiemelte, az önkormányzatokon a diákokat munkavis...
2020-06-23 21:51:18
A baloldal álhíreket gyárt a járvány elleni védekezésről
... igaz.

Saját párttársai cáfolták meg Aratót

Április 1-jén Arató Gergely, gyurcsányista parlamenti képviselő mondta azt: ,,Orbán Viktor diktatúratörvénnyel szüntetné meg az önkormányzatok döntési jogát." Ezzel szemben az önkormányzatoknak továbbra is minden döntési jogköre megvan, sőt Karácsony Gergely baloldali főpolgármester a mai napig a Fővárosi ...
2020-06-22 22:14:59
1 2 3 4 5 .....................261 262 ...........391 392 ...........521 522 523 
Címkék: Fővárosi Közgyűlés, Fővárosi Önkormányzat, Budapest Főváros Közgyűlése, Fővárosi Önkormányzatot, Budapest Film Zrt, Krista Tamást, Kárpáti György, Benedek Tibor, Bálint György, Főpolgármesteri Hivatal, Fővárosi Érdekegyeztető Tanács, Kiss Ambrus, Kordás László, Magyar Szakszerveze, Schanda Tamás, Arató Gergely, Orbán Viktor, Karácsony Gergely, parkolással kapcsolatos, fővárosi szmsz, főváros egyes, fővárosi önkormányzat, nyári Diákmunka, baloldal álhíreket, járvány elleni, fővárosiak számára, kerékpáros közlekedés, korábban kitűzött, forgalomszámláló eszközök, legfőbb bírói, járművel várakozás, várakozás díjáról, üzemképtelen járművek, parkolás ellenőrzését, helyi önkormányzat, hivatal portására, hivatal nevében, javaslat benyújtói, tanácsadók mindegyikére, következő héten, járvány során, közgyűlés felkérte, parkolási együttműködési, kerületi önkormányzatok, képviselők döntöttek, parkolási kérdések, főpolgármesternek augusztus, testület döntött, napirendi vita, munkaterv összeállításának,
© 2013 TVN.HU Kft.