Belépés
A füstölő
... tudatot.
Szantál
Nyugtató, felszínre hozza a szunnyadó szellemiséget, meditációhoz és alkotómunkához.
Ilang-ilang
Balzsamos illata bizalmas légkört teremt. Feloldja a belső feszültséget.
Pacsuli
Felébreszti az érzékiséget.
Rose
Depresszió ellen. Fokozza a szeretet érzését.
Ópium
Pihentető hatású.
Levendula |...
2007-01-25 15:10:47
Higgyetek a csodákban
... illúzióidat is. Mivel az ő érzékelése nem szelektív, hanem teljes, képes elválasztani az igazit a hamistól.
39. Mivel a Szent Szellem hamisnak vagy valótlannak ismeri el a hibákat, a csoda feloldja őket. Ez ugyanaz, mint amikor azt mondjuk, hogy a fény észlelésekor a sötétség automatikusan eltűnik.
40. A csoda mindenkit testvéredként és testvéremként ismer. Ez Isten egy...
2007-01-03 18:24:04
Érdekességek költőkről,írókról
... évnyi szerelem fűzte. Az ő emlékére írta meg A huszonhatodik év című szonettciklust, amely talán a legszebb, legszívhezszólóbb alkotás Szabó Lőrinc egész gazdag életművében. Itt a gyász feloldja a ridegséget; a szomorúság remekműve ez. Végső könyve volt, megjelenésekor (1957) már maga is súlyos beteg volt, nemsokára meg is halt.

Élete végső évében megkapta a Kossuth-dí...
2006-12-15 22:43:03
Csodák
... illúzióidat is. Mivel az ő érzékelése nem szelektív, hanem teljes, képes elválasztani az igazit a hamistól.
39. Mivel a Szent Szellem hamisnak vagy valótlannak ismeri el a hibákat, a csoda feloldja őket. Ez ugyanaz, mint amikor azt mondjuk, hogy a fény észlelésekor a sötétség automatikusan eltűnik.
40. A csoda mindenkit testvéredként és testvéremként ismer. Ez Isten egy...
2006-12-12 19:50:53
Kórház
... ugyebár van 2 féle koleszterinünk. Van a bűnöző, aki letapad az érfalon és röhög a markába , mert magas vérnyomást meg mindenféle balhét okoz. És persze van a serif, aki üldözi őt és feloldja, hogy minden rendben menjen. Hát, nálam valahogy mindenki a renőrakadémiára ment , mert a serifekből túlképzettség van a pályán, míg a bűnöző pacákokból kevesebb (legtöbbje már a ...
2006-12-04 18:38:37
A speciális relativitás elméle
A speciális relativitás elméletébe


Hat dolláros merénylet
Nyomhat-e egy alma ötven kilogrammot? Élhet-e egy ember 15 milliárd évig? Lehet-e egy három méter hosszú rúd hossza két méter? Einstein előtt valószínûleg őrültnek tartottak volna mindenkit, aki ilyeneket állít. Einstein után pedig fizikusnak.
Albert Einstein forradalmár volt. A fo...
2006-11-16 17:53:01
A magyar nyelvről
... nyelv az "egyetlen helyt- és időtálló közösség nemzetemmel, amelynek tagjaitól száz különféle érdek választhat el, bűbájos játék, amely olykor egy-egy békés órára érdekellentéteinket is feloldja, légies híd egy osztályon kívüli, magasabb állapotba. A férfi egyetlen méltó fegyvere, utolsó és legnemesebb játékszere. Nyelvemben hazafias vagyok, s így fűzöm egybe végleteimet." (Déry T...
2006-11-09 00:17:14
Szelidíts meg...
...
szelídíts meg kezeiddel,
hogy még egyszer
megfoghassam kezedet,
s...
2006-10-27 14:01:37
Ötletparádé
... át, azután pedig kívülről szidolozzuk.
- Bográcsot széppé varázsolhatunk fahamu és olaj keverékével, puha ronggyal fényesítsük. A bekormosodott bogrács alját zsírral kenjiik be, ez feloldja a kátrányrészecskéket. Napos dörzsölés után meleg mosogatószeres vízben mossuk el.
- Rossz szagú múanyagedény szagát veszti, ha tömény kávézaccos vízzel töltjük fel, és meleg helyen á...
2006-10-10 18:20:44
A Barátságról
..."Barátok, társak, szeretők - ők azok, akik saját felbecsülhetetlen értékük szerint kezelnek bennünket. Ők állnak legközelebb hozzánk, kik tudják, mit jelent számunkra az élet, kik érzik, amit mi is érzünk irántuk, kik diadalban és kudarcban egyaránt hozzánk kötődnek, kik feloldják végtelen magányunk!"
...
2006-10-08 13:53:54
1 2 3 ...................123 124 ..........185 186 ..........245 246 247 
Címkék: Szent Szellem, Szabó Lőrinc, Albert Einstein, Déry, speciális relativitás, magyar nyelvről, szunnyadó szellemiséget, belső feszültséget, szeretet érzését, csoda feloldja, fény észlelésekor, sötétség automatikusan, csoda mindenkit, gyász feloldja, szomorúság remekműve, renőrakadémiára ment, serifekből túlképzettség, bűnöző pacákokból, alma ötven, három méter, osztályon kívüli, férfi egyetlen, bekormosodott bogrács, renőrakadémiára, megjelenésekor, koleszterinünk, alkotómunkához, varázsolhatunk, mosogatószeres, szonettciklust, testvéremként, testvéredként, túlképzettség, automatikusan, bekormosodott, szellemiséget, huszonhatodik, észlelésekor, elválasztani, meditációhoz, múanyagedény, érdekességek, megfoghassam, feszültséget, ötletparádé, kilogrammot, legnemesebb, fényesítsük, barátságról, érzékiséget, keverékével, illúzióidat, nemzetemmel, valótlannak, forradalmár, relativitás, életművében, felébreszti, szidolozzuk, végleteimet, legközelebb, kávézaccos, elméletébe, szomorúság, fizikusnak, választhat, pacákokból, érzékelése,
© 2013 TVN.HU Kft.