|
|
|
... fahéjjal felfőzzük, majd besűrítjük. A gyümölcs 2/3-át visszatesszük a lébe, és az alsó lapra halmozzuk. 3 dl tejszínt 2 evőkanál cukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verünk. A feloldott zselatint a pálinkával együtt a habba keverjük. A hab felét a meggyre simítjuk. Befedjük a második lappal, és rásimítjuk a maradék tejszínhabot. Befedjük a harmadik tortalappal, és hűvös h... |
2010-12-04 20:18:53 |
|
|
|
|
|
|
... áztatjuk, hogy felpuhuljon. 35 dkg fehér csokoládét darabokra törünk, és vízfürdő felett állandó kevergetés mellett 4 evőkanálnyi vízzel felolvasztjuk. Lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a feloldott zselatint. Addig kevergetjük, amíg a csokoládé langyosra hűl. Egymás után hozzáadjuk a 3 tojássárgáját, majd belekeverjük a kókuszreszeléket. A behűtött tejszínt kemény habbá verjük, és ... |
|
2010-12-04 20:17:31 |
|
|
|
|
|
|
... aromás gyümölcsöt - eper, málna, meggy, sárgabarack, stb. - megmosunk, lecsurgatunk, megtisztítunk, és villával összetörünk (úgy, hogy kisebb darabok is maradjanak benne), majd 15 tabletta feloldott Polisett-tel elkeverjük. 6 dl tejszínből kemény habot verünk, és óvatosan hozzávegyítjük az ízesített gyümölcspépet.
Elkészítés:
Ha nem gyümölcsparfét készítünk, akkor a Poli... |
2010-12-03 22:59:55 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
1 dl langyos tejben felfuttatunk fél dkg élesztőt. Egy tálban összedolgozunk 35 dkg lisztet 10 dkg olvasztott vajjal, 5 tabletta vízben feloldott Polisett-tel, 2 tojássárgájával, csipetnyi sóval, hozzáöntjük az élesztős teje, és ha a tészta nem volna elég lágy, még egy kevés langyos tejjel jól kidolgozzuk.
Elkészítés:
Langyos helyen letakarva egy... |
|
2010-12-03 22:56:15 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
2 dkg élesztőből, 2 evőkanál lisztből kevés langyos tejjel kovászt készítünk. Kikeverünk 15 dkg vajat 5 tabletta vízben feloldott Polisett-tel, 3 tojássárgájával és egy evőkanál rummal. A kovásszal 20 dkg liszttel, egy kevés tejjel jól kidolgozzuk. Margarinnal kikent tepsibe öntjük, és ott hagyjuk kelni. Ha megkelt, kisütjük, majd beszórjuk 10 tabletta víz... |
|
2010-12-03 22:46:37 |
|
|
|
|
|
|
... ki.
.................................... .................................... .................................... .........
GYALUI CSÓK
1 tálban keverj el 1/2 l. lisztet 30 dkg forró mézzel, keverj még hozzá 2 tojássárgáját, 1 kávéskanál tejben feloldott szódabikarbónát, 1 késhegynyi fahéjat, és egy fél citrom reszelt héját.
Nagyon jól dolgozd el... |
2010-12-03 21:24:41 |
|
|
|
|
|
|
... meg.
.................................... .................................... .................................... ..............
MÉZES KEKSZ
35 dkg lisztet,15 dkg porcukrot,2 tojást, 1 citrom reszelt héját, 1 kiskanál tejben feloldott szódabikarbónát 2 evőkanál mézzel gyúrj simára. 1 óra hosszáig pihentesd, majd nyújtsd ki késfok vastagságúra... |
2010-12-03 10:26:16 |
|
|
|
|
|
|
... vaníliakrémbe keverem. Az egész habos és nagyobb térfogatú lesz. A habbal együtt belekeverek 2 ek. zselatint, amit előzőleg egy kevés vízben megáztattam és a mikróban egy fél perc alatt feloldottam. Ezt a krémet a túróra simítom.
Tetejére teszem a piskótalapot, amihez 2 tojásból, 2 ek, cukorral és 2 ek. liszttel készítek piskótamasszát. Ezt egy tepsi nagyságú sütőpapírra nyom... |
2010-12-03 06:26:09 |
|
|
|
|
|
|
... kiveszem a tepertőt és a májat, majd az ecetes uborkával együtt ledarálom. Ehhez hozzákeverem a szardellapasztát, a csipetnyi sót és a libazsírt. Habosra keverem, majd két evőkanál tejben feloldott és átszűrt zselatint keverek hozzá. Egy nagy formába vagy több kisebb formába (pl. alufóliapohárkákba) töltöm a masszát, és lefedve a hűtőszekrényben dermesztem egy napig. Tálaláskor a ... |
2010-12-03 05:56:19 |
|
|
|
|
|
|
... ledarálom, majd habosra keverem a vajjal, a juhtúróval, és ízesítem a fokhagymasóval. Hozzáadom a levétől lecsöpögtetett, nagyon apróra vágott paprikasalátát, majd a 2 evőkanál paprikalében feloldott, átszűrt zselatint. Jól elkeverem. A reszelt sajtot teflonedényben, állandó keverés közben nyúlósra olvasztom, ezután egy nagy alufólialapon vékonyra nyújtom (mint a tésztát szokás). ... |
2010-12-03 04:36:07 |
|
|
|
|