Belépés
AM: szigorodik az élelmiszerhamisítók büntetése
...
A múlt kedden elfogadott szigorításra azért volt szükség, mert az élelmiszerek hamisítása megzavarja a piaci viszonyokat, kedvezőtlen helyzetbe hozza a tisztességes vállalkozókat és veszélyezteti a fogyasztók egészségét. Utóbbi védelme érdekében elengedhetetlennek nevezték a felderítési hatékonyság javítását, és a büntetések visszatartó erejének növelését.
A minisztériu...
2019-07-08 14:11:32
Kovács Zoltán: nyolc éve folyik dezinformációs kampány Magyarország ellen
... megjelenítése a nemzetközi médiában továbbra is "ellenszélben" történik, lényegi változást nem tapasztaltak, a semleges cikkek száma és aránya továbbra is magas (61 százalék), a kritikus, kedvezőtlen cikkek (36 százalék) aránya elsöprő többségben vannak a pozitívokhoz (3 százalék) képest.
A központ a meghatározó 120 nyomtatott és online nemzetközi sajtótermék Magyarországról ...
2019-02-19 19:22:22
Javult a GfK német fogyasztói hangulatindexe
... a GfK kutatója, hozzátéve, ez a forgatókönyv arra alapoz, hogy nem növekszik jelentősen a német fogyasztók nyugtalansága a gazdasági bizonytalanságok miatt. A fogyasztók hangulatát kedvezőtlenül befolyásolná például az, ha kiéleződnének a nemzetközi kereskedelmi viták, vagy aggódni kellene a munkahelyek biztonsága miatt, ami lecsapódna a fogyasztásban.
A hangulatindex alkotóe...
2019-01-30 09:41:34
Lassuló ütemben drágultak az amerikai lakóingatlanok novemberben is
... rámutatott, hogy a lakóingatlanok továbbra is drágulnak, bár az áremelkedés üteme mérséklődött. Egyes elemzők azonban aggódnak az ingatlanpiac gyengülése miatt, és attól tartanak, hogy ez kedvezőtlenül hathat a gazdaságra.
Blitzer ezzel kapcsolatban kiemelte, hogy kevés az eladásra kínált lakóingatlan, ami támogatja az árakat. Az infláció stabilan 2 százalék, folytatódik a f...
2019-01-29 17:01:53
Csökkent Németország ipari termelése novemberben
... károsanyag-kibocsátás új mérési eljárásának bevezetésével összefüggő nehézségek.
Peter Altmaier gazdasági miniszter az ARD német közszolgálati televíziónak nyilatkozva elmondta, hogy a kedvezőtlen külpiaci helyzet dacára a fellendülés folytatódására számít, mivel a nemzetgazdaság továbbra is jól teljesít, és a kapacitások teljesen le vannak fedve megrendelésekkel.
Cars...
2019-01-08 15:02:33
Kamatemelést várnak a Fed idei utolsó ülésétől a piacok
... ciklus a végéhez közelít, és a jegybankárok figyelnek arra is, hogy vannak-e jelei a globális gazdasági növekedés lassulásának, illetve annak, hogy az amerikai-kínai kereskedelmi háború kedvezőtlen hatásai mutatkoznak-e az amerikai gazdaságban.
A monetáris politikai döntést európai idő szerint este nyolc órakor jelentik be Washingtonban.
A Federal Reserve (Fed) monetári...
2018-12-19 14:52:19
Amerikai importvámok - Volt gazdasági főtanácsadó: Amerikában fogyasztási adóként hatnak a vámok
... nem lehet cél, hiszen ők vásárolják meg elkölthető jövedelmi hányadukból az amerikai gazdaság elsődleges termékét, vagyis a szolgáltatásokat.
Londoni pénzügyi elemzők szerint is kedvezőtlen növekedési hatásai lehetnek a kínai és az amerikai gazdaságban a kínai importárukra kirótt amerikai vámoknak, de az valószínűtlen, hogy az intézkedésnek katasztrofális következményei lenné...
2018-11-07 14:11:31
Amerikai importvámok - Londoni elemzők: kedvezőtlen, de nem katasztrofális a várható növekedési hatás
...
A Bank of America-Merrill Lynch bankcsoport londoni kutatási részlegének (BofA Merrill Lynch Global Research) feltörekvő piacokkal foglalkozó elemzői szerdán bemutatott tanulmányukban kifejtették: a 200 milliárd dollár értékű kínai importra kivetett, Donald Trump elnök által e héten bejelentett 10 százalékos amerikai pótvám az amerikai piacra irányuló kínai export 40 százalék...
2018-09-19 19:33:08
Siklósi András: A magyar nemzeti erők tízparancsolata
Siklósi András: A magyar nemzeti erők tízparancsolata

A jövőben szükséges általános nemzetmentést csak olyképpen vázolhatjuk föl és valósíthatjuk meg, ha kizárólag önérdekünkre vagyunk tekintettel; az eddigi megalázó, önfeladó megfelelési kényszerek helyett. Nyilván nem rugaszkodhatunk el teljesen a nemzetközi erőviszonyoktól, a sokat emlegetett ,,politikai r...
2018-08-16 15:57:45
MNB: egyre többen igényelnek fogyasztóbarát lakáshitelt
... fogyasztók igényelték.
Az ügyfelek túlnyomó többsége az 5 évre és a 10 évre fixált kamatozású fogyasztóbarát konstrukciókat igényli.
A minősített lakáshitelekkel korábbi kedvezőtlen lakáshitelek is kiválthatók, kamatuk és egyéb költségeik kedvezőbbek a piaci átlagnál.
A közleményben ismertetik, hogy e hitelek fix kamatozásúak, vagyis a törlesztőrészlet 3, 5, 10 évi...
2018-03-01 10:31:26
1 2 3 4 7 8 .11 12 .14 15 16 
Címkék: Kovács Zoltán, Csökkent Németország, Siklósi András, Peter Altmaier, Federal Reserve, America-Merrill Lynch, BofA Merrill Lynch Global Research, Donald Trump, amerikai lakóingatlanok, várható növekedési, magyar nemzeti, múlt kedden, élelmiszerek hamisítása, piaci viszonyokat, tisztességes vállalkozókat, fogyasztók egészségét, felderítési hatékonyság, büntetések visszatartó, nemzetközi médiában, semleges cikkek, forgatókönyv arra, német fogyasztók, gazdasági bizonytalanságok, fogyasztók hangulatát, nemzetközi kereskedelmi, munkahelyek biztonsága, hangulatindex alkotóe, lakóingatlanok továbbra, áremelkedés üteme, ingatlanpiac gyengülése, eladásra kínált, infláció stabilan, kedvezőtlen külpiaci, fellendülés folytatódására, nemzetgazdaság továbbra, kapacitások teljesen, végéhez közelít, jegybankárok figyelnek, globális gazdasági, amerikai-kínai kereskedelmi, amerikai gazdaságban, monetáris politikai, amerikai gazdaság, kínai importárukra, intézkedésnek katasztrofális, amerikai piacra,
© 2013 TVN.HU Kft.