Belépés
Cukkinikrém-sajtos
... grillserpenyőben 5-6 percig sütjük oldalanként...
2010-07-01 14:53:41
Sárgarépa
... karotinokat is tartalmaz), amelynek egyébként a színét is köszönheti. A szervezet a bétakarotint szükség szerint A-vitaminná alakítja át.
A sárgarépát szinte minden formában fogyaszthatjuk, nyersen, főzve, párolva, sütve, stb. E kiváló zöldségünk nélkülözhetetlen kelléke a magyar konyhának. Ma már szerencsére egyre tudatosabban fogyasztjuk. Íze a legtöbb konyhai nyersanyaghoz...
2010-07-01 13:19:57
9 tipp a fiatalos bőrért.
... megőrizni a bőr nedvességtartalmát...
2010-06-30 18:51:52
Mindennapok gyümölcsei
... fogyasszuk?

Feldolgozható gyümölcslekvárnak, pürének (húsok mellé köretként), vagy más gyümölcsfajtákkal (például birs, alma, körte, vagy szilva) vegyesen ivólének. Az érett, dércsípte gyümölcsöt fogyaszthatjuk nyersen. Ilyenkor a héját lehúzzuk, a magokat kikerüljük, mert ezek élvezhetetlenek. Zselét is lehet belőle f...
2010-06-30 17:09:05
Dán pásztortál
... pörkö...
2010-06-28 11:04:16
Burgonyalé és egészség
... egészségi állapotuk...
2010-06-27 05:59:27
Fekete ribizli
... ribiszkelevelet 2 dl forrásban lévő vízbe teszünk, fél percig forraljuk, 15 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük. Naponta 3x2 dl-t fogyaszthatunk.

Az érett gyümölcsöt fogyaszthatjuk frissen - ez a leghatásosabb -, télre fagyasztva is el lehet tenni. Készíthető belőle szörp, kompót, bor, vagy likőr. Vérkeringést fokozó vitamindús nyári energiaital: 3,5 dl frissen préselt...
2010-06-27 00:17:05
Nagyanyáink bölcsessége
... gyógyszere. Emellett egyes
másodlagos baktériumfertőzéseket, mint például a tüdőgyulladást is
képes legyőzni. A kipréselt nyers hagymalevet narancslével vagy
grépfrútlével fogyaszthatjuk, ekkor nem érződik annyira az intenzív
íz.
TIPP
Hagymatea
Két-három fej vöröshagymát mossunk meg jó alaposan héjastul, és vágjuk
össze. Főzzük néhány percig...
2010-06-26 13:08:38
Mindennapok gyümölcsei
... Málnából készíthető bor, likőr és pálinka is.
A málna egyetlen "alkatrésze" sem mérgező. Kevesen gondolnak rá, hogy zsenge leveleit és fiatal lehántott hajtásait még salátának is fogyaszthatjuk. Mégis, leveleit és fiatal hajtáscsúcsait főként szárítva, teának megfőzve fogyasztjuk leginkább. Íme, egy jól bevált házi teakeverék! Ha idejében - mondjuk, tavaszi kirándulásaink alk...
2010-06-25 14:35:43
Spenót
... minden részén fogyasztják. Jellegzetes, kesernyés íze miatt azok közé a zöldségek közé tartozik, amelyet vagy szeret az ember vagy nem. A fiatal, friss, élénkzöld spenótleveleket fogyaszthatjuk nyersen salátákban, míg az öregebb, mélyzöld leveleket valamilyen formában (pl. párolva, főzve) fogyasszuk. A spenót kiváló C-, A-, és B-vitamin forrás és hírével ellentétben nem tartalmaz ...
2010-06-24 13:37:55
1 2 3 ..............................94 95 ...............141 142 143 144 ...............188 189 
Címkék: fiatalos bőrért, bétakarotint szükség, sárgarépát szinte, magyar konyhának, legtöbb konyhai, héját lehúzzuk, magokat kikerüljük, érett gyümölcsöt, kipréselt nyers, málna egyetlen, zöldségek közé, ember vagy, spenót kiváló, grillserpenyőben, nélkülözhetetlen, spenótleveleket, élvezhetetlenek, ribiszkelevelet, fogyaszthatjuk, hajtáscsúcsait, tüdőgyulladást, kirándulásaink, fogyaszthatunk, nyersanyaghoz, grépfrútlével, leghatásosabb, feldolgozható, narancslével, tudatosabban, vöröshagymát, bétakarotint, vérkeringést, nagyanyáink, bölcsessége, energiaital, mindennapok, fogyasztják, fogyasztjuk, jellegzetes, cukkinikrém, szerencsére, hagymalevet, ellentétben, oldalanként, karotinokat, fogyasszuk, teakeverék, gyümölcsei, meglepetes, gyümölcsöt, készíthető, burgonyalé, alkatrésze, fagyasztva, pásztortál, sárgarépát, köszönheti, vitamindús, valamilyen, gyógyszere, másodlagos, zöldségünk, salátákban, kikerüljük, egészségi, hajtásait, lehántott, gondolnak, sárgarépa, állapotuk, dércsípte,
© 2013 TVN.HU Kft.