|
|
|
... felfőzött paprikából. De ez csak ízesítésül szolgál. A nyers paprika sokkal értékesebb. Mert megőrzi vitamin tartalmát. Salátának magában, vagy más zöldséggel kitűnő. De a levét is fogyaszthatjuk. Ne feledkezzünk meg arról, hogy az ételre nem korábban, mint 5-10 perccel a levevés előtt tegyük az őrült paprikát. Ezzel nem főzzük el a C vitamin tartalmát, és érezhetjük a paprika fin... |
2010-03-28 13:13:18 |
|
|
|
|
|
|
... más bogyós gyümölcs-léhez. A legjobb hatása akkor van, ha frissen fogyasztjuk, de tárolhatjuk is, a mélyhűtőben, vagy a fönt említett módon. Ha gyógyításra h... |
|
2010-03-27 19:27:32 |
|
|
|
|
|
|
... lángo... |
2010-03-26 14:01:23 |
|
|
|
|
|
|
... vér összetételére hat a gránátalma leve. A krónikus fáradság, és a vérszegénység első segítsége lehet. Ha hozzá tudunk jutni több gránátalmához, vagy konzervből, kúra szerűen is fogyaszthatjuk, de egy időszakban csak hat hétig.
Hasmenés: Ha a szervezetünk hasmenéssel reagál valamire, akkor oda kell figyelni, és elgondolkozni, mitől is kaphattuk, és azonnal megtenni az i... |
|
2010-03-26 11:13:53 |
|
|
|
|
|
|
... (enyhébb narancsbőrtől szenvedők figyelem!).
Tipp: Hetente legalább kétszer együnk - frisset vagy mélyhűtöttet!
Zabpehely
Elindítja a zsírok lebontását
Sokféleképpen fogyaszthatjuk - reggelihez például joghurtba, délben sűríthetjük vele a szószt, de belekeverhetjük a leves húsgombócába is. Este pedig meghinthetjük vele a gyümölcssalátáját.
Hatása: A zabpeh... |
|
2010-03-26 09:32:35 |
|
|
|
|
|
|
... ne legyenek benne nagyobb darabok). Sózom, borsozom, majd hozzáadom a tejfölt és a majonézt, és jól összekeverem. Az így elkészült krémet pirítósra, vagy egyszerűen k... |
2010-03-24 18:43:42 |
|
|
|
|
|
|
... nagyságot sem várjuk meg, hiszen ez az első zöldségféle termés a kertünkből a tavaszi saláta után. Míg zsenge, főleg levesnek használjuk, később azonban csak az izéért tesszük a levesbe. Fogyaszthatjuk nyersen, mint a sárgarépát, vagy kicentrifugázott levét. A karalábé értéke a zsengeségében van. Minél fiatalabb a növény, annál nagyobb a vitamin és az ásványtartalma.
Ta... |
2010-03-23 07:53:00 |
|
|
|
|
|
|
... nyári, üdítőnek használjuk, frissen kell elkészíteni a következő képen. Vegyünk tíz virágot, áztassuk egy napon át a hűtőb... |
2010-03-21 05:16:52 |
|
|
|
|
|
|
... ös... |
2010-03-20 19:49:43 |
|
|
|
|
|
|
...
http://www.finomkoktelok.hu/pics/poh arak/cocktail_glass.jpg[/lin... |
2010-03-20 13:25:23 |
|
|
|
|