|
|
|
... készítésénél a tésztába nyugodtan lehet beletenni több... |
2010-03-12 11:27:25 |
|
|
|
|
|
|
Csodálatos brokkoli
Kevesen gondolnák, hogy a brokkoli milyen gazdag ásványi anyagokban és vitaminokban. A brokkolit mai formájában 300-400 éve ismert. Feltehetőleg Olaszországból terjedt el, napjainkban pedig nagy népszerűségnek örvend az USA-ban és Nyugat-Európában. Magyarorsz... |
|
2010-03-12 10:34:43 |
|
|
|
|
|
|
... is puhára ... |
2010-03-06 18:07:52 |
|
|
|
|
|
|
... émelygést is csökkenti.
Téli betegségek megelőzésére javasolt a gyömbértea fogyasztása (áztassunk be két deciliter vízbe, tíz percig hat vékony szelet gyömbért, majd mézzel édesítve fogyaszthatjuk).
A kellemesen csípős, kissé erősebbre főzött gyömbértea csökkenti a bélgázok kialakulását, mivel erjedésgátló, hasmenés ellen is jó, valamint kitűnő görcsoldó, legyen szó bél ... |
|
2010-03-05 22:03:16 |
|
|
|
|
|
|
... sem. Mára már a déligyümölcsök bőséges kínálata valamelyest háttérbe szorította, de kétségtelen, hogy a gyümölcsök közül legtöbb felhasználási módja az almának van.
Egyaránt fogyaszthatjuk nyersen, sütve süteményben vagy önmagában, pürésítve, lekvárnak, kompótnak vagy levesnek megfőzve. Gyógyító hatását már a középkorban felismerték, azóta is alkalmazzuk emésztési panaszokra,... |
|
2010-03-05 17:26:44 |
|
|
|
|
|
|
Hatóanyaga a virágzatában található, és illóolaj formájában, teában alkalmazva fogyaszthatjuk.
A gyógynövény gyulladáscsökkentő a bőr és nyálkahártyák gyulladásaiban, továbbá görcsoldó és antiszeptikus hatású. Teáját ajánljuk gyomorfekélyben, bélhurutban szenvedőknek, tovább étvágyjavító hatása is ismert. Hideg oldata öblögetőszerként alkalmazva kiválóan csökkenti illetve mege... |
2010-03-05 16:01:04 |
|
|
|
|
|
|
Juhani Nagy János: Hajdani hajdina
Minden gabonafélék közül a hajdina a legjobb testmelegítő: energiát ad és szívóssá, ellenállóvá tesz bennünket. E keserűfűféle magját fogyaszthatjuk nyersen vagy pörkölve, egészben, lisztté és darává őrölve is. Az egész magból készülhet lepény, őrleményéből sokféle hajdinakása, lisztjéből péksütemény, palacsinta, sőt, akár torta is.|... |
2010-03-04 06:29:36 |
|
|
|
|
|
|
... keverjük, míg kifehéredett masszát nem kapunk. Ezu... |
2010-03-03 18:19:00 |
|
|
|
|
|
|
... sütjük, majd visszatesszük a félretett zöldséget, és jól összekeverjük. A kukoricakeményítőt összekeverjük 1 evőka... |
2010-03-03 18:09:11 |
|
|
|
|
|
|
... dióval és forró sütőben készre sütjük. Erről a fogpiszkáló teszttel bizonyosodhatunk meg! Gyümölcslekvárral megkenjük a félbevágott süteményt. Esetleg vanília pudinggal,v. sodóval is fogyaszthatjuk.
Duna hulláma
Hozzávalók:
Piskótához: 25 dkg vaj, 25 dkg cukor, 6 tojás, 30 dkg liszt, 1 sütőpor, 2 ek. kakaó, 1 üveg magozott meggy Krémhez:4 dl tej, 1 vanília ... |
2010-03-03 16:29:28 |
|
|
|
|