Belépés
Galagonya a szív egészségéért
... használják ezt a gyógynövényt szívpanaszok és a vérnyomás kezelésére. A természetgyógyászok egyik legkedveltebb gyógynövényének számít!

De vajon miért kedvelik ennyire?

A galagonya az idősödő szív elixírjének számít! De vajon miért?

Nagyon hatékony értágító tulajdonságokkal bír.

Serkenti a keringést és a szív működését.

K...
2022-04-12 21:45:37
Költészet napja
... Sándorra

1946-ban találkozott Polcz Alaine-nel Weöres Sándor, a Széchényi Könyvtárban. És ott, a könyvtárban, akkor rögtön megírta neki a Galagonyát. Olvassátok:

Őszi éjjel izzik a galagonya,
izzik a galagonya ruhája.
Zúg a tüske, szél szalad ide - oda,
reszket a galagonya magába.

Hogyha a hold rá fátylat ereszt,
lánnyá válik, s...
2022-03-21 17:30:59
Az érelmeszesedés ellenségei
... olyan táplálékokban található meg, mint a máj, a csirke, a tonhal vagy a lazac. Ez a vitamin megnövelheti a jó koleszterin szintjét és csökkentheti a trigliceridszintet.

A galagonya is nagyon hasznos lehet, hiszen antioxidáns kvercetint tartalmaz, amelyről bebizonyosodott, hogy csökkenteni képes a koleszterinszintet.
Forrás :https://gyogyszernelkul.com/az-ere...
2022-02-25 23:06:46
A legszebb őszi versek
... temetője
hulló levéllel eltemet.

Weöres Sándor: Galagonya


Őszi éjjel
izzik a galagonya
izzik a galagonya
ruhája.
Zúg a tüske
szél szalad ide-oda,
reszket a galagonya
magába.
Hogyha...
2021-09-28 22:00:13
Őszül az erdő.......
... színes búcsúkönnye
Ring a pókfonálon.

Sárgult levél földre libben,
Búcsút int a tájnak,
Odafentről visszaintnek
Vidám fecskeszárnyak.

Piroslik a galagonya,
Kékül már a szőlő,
Színesebbé, csendesebbé
Válik az esztendő.

Virulnak még vadvirágok,
Eső nyomán fű nő,
Bús, gomolygó ködök között
Őszül már az...
2021-09-28 15:30:18
Nem csak szépek, egészséget is védenek
... hatással rendelkezik. A búzavirág hatékony a kötőhártya-gyulladás kezelésében. Ha fáradtak vagyunk, a gyógynövényből készült főzettel nyugodtan megmoshatjuk a szemeinket.

A galagonya gyümölcsét évszázadok óta alkalmazzák szívbetegségek kezelésére, mindemellett az emésztési és a veseproblémákat is hatékonyan orvosolhatja.

A zsurlót már az ókori rómaiak és görö...
2021-09-11 22:36:06
A galagonya pozitív hatásai a szívre és a májra


A galagonya, mint gyógynövény rendkívül gazdag flavonoidokban, amelyek jó hatással vannak a szív és az érrendszer egészségére, a májra, de az emésztést, az anyagcserét és a bőr állapotát is javítani tudják.

A galagonya négy módon is hatással van a szívre és...
2021-08-21 22:16:35
Gyógynövények a vérkeringés fokozására
... környezetünkben, vásárolhatunk üzletekben, webshopokban, melyek pozitívan hatnak a keringésre és a szívműködésre. Mutatunk is most ezekből néhányat.

Az egyik ilyen gyógynövény a galagonya, hiszen mind a bogyója, mind a levelei és a virágai erősítik a szívet és javítják a vérkeringést. A bogyók például tele vannak olyan vegyületekkel, amelyek pozitívan hatnak a szív egés...
2021-08-08 22:22:56
Kövecses Anna: Július

Kövecses Anna: Július

Lenge szellő simítja a kertet,
Cinegepár dalol galagonyán,
Az akáclevél bájosan rezzen,
Mikor reá ragyog a napsugár.
Július csillog leanderszirmon,
Nyáridillbe nyílik a hársvirág.
Napfén...
2021-07-13 11:39:57
Galagonya és szív, a legjobb barátok
... kialakulhat. Ez egy krónikus és progresszív betegség, azonban van egy gyógynövény, amely nagyokat segíthet ebben a helyzetben és más szívproblémák megelőzésében. Ez a gyógynövény nem más, mint a galagonya.

A galagonya egy csodálatos gyógynövény, amely nemcsak a szívbetegség tüneteit csökkenti, de akár szívelégtelenség létrejöttét is megakadályozhatja. Szedhetjük együtt ...
2021-07-02 21:23:36
1 2 3 4 5 .....................72 73 ...........108 109 ...........143 144 145 
Címkék: Kövecses Anna, Polcz Alaine-nel Weöres Sándor, Széchényi Könyvtárban, Weöres Sándor, szív egészségéért, érelmeszesedés ellenségei, legszebb őszi, galagonya pozitív, vérkeringés fokozására, legjobb barátok, gyógynövényt szívpanaszok, vérnyomás kezelésére, idősödő szív, szív működését, galagonya ruhája, galagonya magába, tonhal vagy, vitamin megnövelheti, búzavirág hatékony, gyógynövényből készült, galagonya gyümölcsét, ókori rómaiak, érrendszer egészségére, galagonya négy, egyik ilyen, virágai erősítik, bogyók például, szív egés, akáclevél bájosan, csodálatos gyógynövény, szívbetegség tüneteit, szívelégtelenség, tulajdonságokkal, környezetünkben, veseproblémákat, gyógynövényének, gyogyszernelkul, bebizonyosodott, szívbetegségek, fecskeszárnyak, érelmeszesedés, leanderszirmon, gyógynövényből, flavonoidokban, vegyületekkel, táplálékokban, legkedveltebb, vásárolhatunk, megelőzésében, gyógynövények, szívműködésre, szívproblémák, megnövelheti, mindemellett, egészségéért, gyógynövényt, vérkeringést, szívpanaszok,
© 2013 TVN.HU Kft.