Belépés
Jelentős árbevétel csökkenés mellett veszteséges volt a Rába
... készpénztermelés, az 1,3 milliárd forinttal növekvő működő tőke, valamint a modernizációs stratégia folytatásaként végrehajtott beruházások.
A vállalat szerint a Rába 2020 második negyedéves gazdasági környezetét már egyértelműen az új típusú koronavírus-járvány okozta válság határozta meg. A vevők termelése leállt, visszavágták a megrendelésállományt, emiatt csökkent a gyárt...
2020-08-12 19:12:29
Tőzsde - Pozitív zárás az európai tőzsdéken
... százalékos, illetve 22,4 százalékos visszaesést vártak. A második negyedévben 17 évnyi brit növekedés nullázódott le. A 8,7 százalékos GDP-növekedést mutató júniusi adatok azonban az gazdasági aktivitás vártnál élénkebb felépüléséről tanúskodtak.
Londonban 2,19 százalékkal végzett magasabban az FTSE-100 index a még nem hivatalos adatok alapján. A frankfurti DAX index 0,91 sz...
2020-08-12 17:42:10
Az MNB hiteltérképpel segíti a vállalkozások pénzügyi döntéseit
... megfelelő hitelterméket néhány kattintással megtalálják. Az oldal a https://www.mnb.hu/nhphajra#Ut linken érhető el.

A közleményben felidézik, hogy a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kivédésére a magyar gazdaságpolitika gyors és hatékony válaszlépéseket adott. Az intézkedések támogatják a vállalkozások működését, finanszírozási igényeik kielégítését, il...
2020-08-12 14:01:41
KSH: 7,8 százalékkal csökkent az ipari termelés júniusban
...
A koronavírus gazdasági hatása júniusban is érezhető volt - indokolták a visszaesést.
Az előző hónaphoz képest ugyanakkor szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazítva már 17,1 százalékkal nőtt a kibocsátás, ami a havi összevetések közül az idei legmagasabb érték.
Májusban a munkanaphatástól megtisztított adatok szerint 27,6 százalékkal esett vissza az ipari termelé...
2020-08-12 10:01:21
MNB: az árazási bizonytalanság és a volatilitás hatásai jelentek meg a júliusi inflációban
...
A jelenség hátterében több statisztikai és gazdasági jellegű tényező együttes hatása áll - olvasható az MNB honlapján közzétett elemzésben.
Kifejtik, egyrészt a KSH júliusban már szélesebb körben végezte el az árfelírást a járvány által jobban érintett hónapokhoz képest, másrészt a korlátozások fokozatos feloldása következtében néhány részpiacon a koncentráltan megugró k...
2020-08-12 07:04:07
Matolcsy: onnan kell meríteni a többletnövekedést, ahol versenyképességi lemaradás van
... kifejtette: Magyarország a járványkezelésben eddig első az EU-országok között, a világban is legalább az első tíz között van, miközben uniós versenyképessége a 19. helyre elég, és az EU-ban a gazdasági fejlettség terén (egy főre jutó GDP és GNI, vásárlóerő paritáson) csak a 21. helyen áll.
Matolcsy György szerint az élet minden területén fel kell zárkózni a járványkezelésben...
2020-08-03 18:43:25
Koronavírus - A KMKSZ megalapozatlannak tartja Magyarország vörös besorolását
...
Ez a döntés sok százezer ukrán állampolgárt érint hátrányosan, ellehetetleníti a határ menti kapcsolatokat, és jelentős gazdasági veszteségeket okoz az országnak - emelték ki közleményükben.
A KMKSZ elnöksége hozzátette: nyomatékosan kéri az ukrán hatóságokat, hogy mihamarabb vizsgálják felül ezt a döntést, és a járványügyi helyzet becslésénél olyan nemzetközileg is elfo...
2020-08-03 18:43:07
Tőzsde - Erős zárás az európai tőzsdéken
... júliusban 2019 eleje óta első alkalommal erősödött az euróövezeti feldolgozóipar teljesítménye, mégpedig a várakozásoknál nagyobb mértékben.
Az utazási-üdülési ágazaton kívül minden gazdasági ágazat pozitív eredménnyel fejezte be a hétfői kereskedést, a legnagyobb indexemelkedést az autóipari ágazat érte el.
A befektetői hangulat javulását néhány nagyvállalat várakozáso...
2020-08-03 17:53:09
Júliusban nőtt az amerikai feldolgozóipar teljesítménye
... 50,9 pontra emelkedett az előző havi 49,8 pontról. A mutató adatok szűkebb körén alapuló előzetes értéke 51,3 pont volt júliusra vonatkozóan.
A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági ágazat teljesítményének a növekedését, 50 pont alatti értéke pedig zsugorodását jelzi.
A Markit feldolgozóipari BMI mutatója az Egyesült Államokban február óta júliusban emelkedett...
2020-08-03 16:33:22
Richter-vezérigazgató: a tavalyihoz hasonló árbevétel várható idén
... követően számítottak: a márciusban tapasztalt, a korlátozások bevezetését követő kezdeti jelentős gyógyszerkereslet drasztikusan visszaesett - mondta, megjegyezve, hogy mindez az általános gazdasági helyzet romlásából is fakad.
A legfőbb piacok között kiemelte az amerikai piacot, ahol a 20 százalékos éves növekedést tarthatónak nevezte dollárban kifejezve. Rubelben az orosz ...
2020-08-03 11:41:31
1 2 3 4 ................799 800 ........1199 1200 .........1598 1599 1600 
Címkék: Matolcsy György, Egyesült Államokban, európai tőzsdéken, vállalkozások pénzügyi, ipari termelés, árazási bizonytalanság, volatilitás hatásai, júliusi inflációban, amerikai feldolgozóipar, tavalyihoz hasonló, modernizációs stratégia, vállalat szerint, vevők termelése, második negyedévben, gazdasági aktivitás, közleményben felidézik, magyar gazdaságpolitika, intézkedések támogatják, vállalkozások működését, koronavírus gazdasági, előző hónaphoz, havi összevetések, idei legmagasabb, munkanaphatástól megtisztított, ipari termelé, jelenség hátterében, járvány által, korlátozások fokozatos, koncentráltan megugró, járványkezelésben eddig, gazdasági fejlettség, főre jutó, élet minden, határ menti, ukrán hatóságokat, járványügyi helyzet, euróövezeti feldolgozóipar, várakozásoknál nagyobb, utazási-üdülési ágazaton, hétfői kereskedést, legnagyobb indexemelkedést, autóipari ágazat, befektetői hangulat, előző havi, mutató adatok, vizsgált gazdasági, márciusban tapasztalt, korlátozások bevezetését,
© 2013 TVN.HU Kft.