Belépés
Magyarország leszakad
Az IMF új prognózisa: Magyarország leszakad
Az IMF ezen a héten kiadott előrejelzései szerint Magyarországon középtávon nem tér vissza a 3 százalékos gazdasági növekedés, a valutaalap szerint a növekedés 2 százalékos ütemben állapodik meg, miután idén stagnál. A valutaalap tavaly szeptemberben még úgy látta, Magyarország régiós társaival szoros bolyban lábal ki a válságból, a ...
2012-04-22 21:20:43
Francia elnökválasztás - Londoni elemzők: egyik jelölt gazdasági programja sem hiteles
...
Az egyik legnagyobb londoni gazdasági-pénzügyi elemzőcég, a Capital Economics közgazdászai befektetőknek összeállított elemzésükben felidézik, hogy Hollande megígérte a Sarkozy által 62 évre emelt nyugdíjkorhatár visszaállítását 60 évre, emellett a jelenlegi elnök által tervbe vett 2016 helyett, csak egy évvel később, 2017-re akarja egyensúlyba hozni a francia államháztartást...
2012-04-22 15:43:18
Vegyesen változtak a részvényárak a BÉT-en az elmúlt héten
... pedig január vége óta nem mért szintre, 600 bázispont közelébe emelkedett a hét végére.
A globális piacokon sem változott a kép: a hangulat bizonytalan, az európai adósságválság és a gazdasági növekedés miatt továbbra is aggódnak a befektetők.
A magyar piacon a vezető részvények ára vegyesen változott, a Mol és az OTP erősödött, míg a Magyar Telekomnak és a gyógyszeripa...
2012-04-22 07:04:18
Világbank/IMF-ülés - Az amerikai pénzügyminiszter további reformokat sürgetett Európában
... árfolyam-eltolódás folyamatának korrekciója továbbra sem teljes, és további felértékelésre van szükség, ez Kínának is érdeke" - hangoztatta.
Timothy Geithner az amerikai-kínai stratégiai és gazdasági párbeszéd éves esedékes fordulója keretében, májusban Hillary Clinton külügyminiszterrel együtt Pekingbe látogat.
Az amerikai pénzügyminiszter hangsúlyozta: az olajár-emelke...
2012-04-21 18:33:37
Külügyi tisztviselő: a globális nyitás politikája folytatódik Martonyi János délkelet-ázsiai útjával
...
A főosztályvezető a tárca által szervezett pénteki háttérbeszélgetésen azt mondta, a délkelet-ázsiai térség a világgazdaság motorja, az ottani országok gazdasági növekedése 4-8 százalékos. A világ több országa - köztük Magyarország - felismerte már, hogy igyekezni kell fejleszteni a kapcsolatokat a régióval - mutatott rá.
Véleménye szerint Magyarország nem használta ki t...
2012-04-20 15:17:45
szeretettel
... erősen megszorította a botot, és így emlékezett:
- Amikor a volscusok elvonultak, kifosztották és felgyújtották a patríciusok tanyáit is, mivel nem hittek többé neki, úgyhogy nagy gazdasági károkat szenvedtem.
Miután ferde szájával motyogva kiszámította a veszteségeit, újra felvidult:
- De a föld megmaradt, és Coriolanustól megszabadultunk. A volscusok nem bíznak tö...
2012-04-19 19:26:04
Dehir.hu - Orbán Viktor: Debrecen nem ajándékba kapja a stadiont
...
A portál ismertetése szerint a kormányfő kifejtette: Debrecen óriási fejlődésen ment keresztül, egy gazdasági erődítmény jött létre itt, a város az ország egyik zászlóshajója lett, és ráadásul a nemzeti politikának is kiemelkedő pontja. Ahol van teljesítmény és eredmény, ott meg kell adni az együttműködés és támogatás kormányzati lehetőségét.
Éppen ezért Debrecen számíth...
2012-04-19 17:17:44
Chikán: pályakorrekcióra van szükség - Gáspár Pál emlékülés
... realitása.
Az egyetemi tanár előadásában sürgetette az EU/IMF megállapodást, a bankokkal való tárgyalások után a hitelezés felpörgetését, és a termelékenység javulását szolgáló reálgazdasági lépéseket, emellett az innováció támogatását.
Amíg nincs gazdasági növekedés, alig nő a foglalkoztatás és az adórendszer a szétesés jeleit mutatja, addig nincs esély a versenyképessé...
2012-04-19 14:44:03
A német gazdaság fellendülésére számítanak vezető gazdaságkutató intézetek
... megközelíti a 42 millió főt.
A bérek emelkednek, a reálbér-növekedést azonban fékezi majd az infláció, amely az idén éves átlagban 2,3 százalék, jövőre 2,2 százalék lehet.
A kedvező gazdasági helyzet hatására a GDP-arányos államháztartási hiány "a nullához közelít" - mondta Kai Carstensen. A deficit az idén 0,6 százalék, jövőre pedig 0,2 százalék lehet az előrejelzés sze...
2012-04-19 12:23:26
Zágrábban két évtized után képviseletet nyitott a Szerb Gazdasági Kamara
... szerb kamara szerdán nyitotta meg zágrábi képviseletét, amitől a két ország üzleti kapcsolatainak intenzívebbé tételét és a beruházások számának növekedését várják a szerb és a horvát gazdasági élet szereplői.
A délszláv háborút követően, jelenleg Szerbiában több mint 200 horvát cég tevékenykedik, míg Horvátországban csak tíz szerb cég van jelen a piacon.
A két ország k...
2012-04-19 11:12:45
1 2 3 ................799 800 ........1199 1200 1201 1202 ........1598 1599 1600 
Címkék: Martonyi János, Orbán Viktor, Gáspár Pál, Szerb Gazdasági Kamara, Capital Economics, Magyar Telekomnak, Timothy Geithner, Hillary Clinton, elmúlt héten, amerikai pénzügyminiszter, globális nyitás, német gazdaság, héten kiadott, valutaalap szerint, valutaalap tavaly, egyik legnagyobb, jelenlegi elnök, évvel később, francia államháztartást, globális piacokon, hangulat bizonytalan, európai adósságválság, gazdasági növekedés, magyar piacon, vezető részvények, amerikai-kínai stratégiai, tárca által, délkelet-ázsiai térség, világgazdaság motorja, ottani országok, világ több, volscusok elvonultak, patríciusok tanyáit, föld megmaradt, portál ismertetése, kormányfő kifejtette, gazdasági erődítmény, ország egyik, nemzeti politikának, egyetemi tanár, bankokkal való, hitelezés felpörgetését, termelékenység javulását, innováció támogatását, szétesés jeleit, bérek emelkednek, idén éves, kedvező gazdasági, nullához közelít, beruházások számának, horvát gazdasági, délszláv háborút, pályakorrekcióra, pénzügyminiszter,
© 2013 TVN.HU Kft.