Belépés
Murok főzelék kölessel
... evőkanál kölesliszt
* leveskocka
* só
* bors
* petrezslyemzöld
* tej

Elkészítés
A murkot gyufaszál vékonyra vágom..
Kevés olajban megkapatom a fokhagymát, rögtön beleteszem a murkot és majdnem készre párolom.. Megszórom 1 evőkanál kölesliszttel, felengedem 1/2 pohár vízzel, amikor felfőtt beleöntök kb 1 csésze tejet...
2010-07-24 19:14:42
Fokhagymás Krumplisali
...

Elkészítés:

A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk. A megtisztított fokhagymagerezdeket péppé zúzzuk, és hideg húslevessel vagy Vízzel ...
2010-07-24 12:06:28
Sajtos csirkemell
... Egy A4-es lap nagyságú a...
2010-07-23 21:53:41
Prézlis falatok
... prézlit, sonkát, túrót, sajtot, jól össze kell keverni és megfűszerezni. Annyi prézlit kell hozzáadni, hogy tészta sűrűségű legyen. Ezután kis gombócokat formáljunk, amit arany barnára, bő olajban megsütünk.

Amint már írtam, a felvágott/sonka, sajt és túró nélkül is nagyon finom, de ezekkel a hozzávalókkal jobban fel lehet dobni az ízét.

Nagyon finom magába...
2010-07-23 19:33:05
Sajtos csirkemell bacon-be tek
... Egy A4-es lap nagyság...
2010-07-23 17:36:33
A tökéletes bodza
... tésztához. Egy tálba rakjuk, és lefedve duplájára kelesztjük. Ha megkelt, akkor lisztezett deszkára tesszük és kb. másfél centisre nyújtjuk. Kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és forró olajban mindkét oldalát aranysárgára sütjük. Rakjuk papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradékot feligya, és még melegen, porcukorral meghintve tálaljuk.

Bodzaszörp

Az alább...
2010-07-23 16:45:09
cukkinis kenyér !
...20 dkg liszt
3 tojás
Olaj 80g
1 teáskanál forró olajban
120 ml tej
400g cukkini
1 hagyma
15g élesztő
vaj és liszt a formához,
1 evőkanál curry
só és bors

elkészitése:a cukkinit hámozás után vékony csikokra felvágom.A ghagymát apróra vágom és olajon 5 percig piritom,párolom,hozzáadok 1 ek.vizet.
Egy tálba teszem a l...
2010-07-23 16:39:57
Mindig friss lángos
... kapjunk. Ezután egy kiolajozott nejlonba tesszük. (A zacskót azért kell beolajozni, hogy ne ragadjon hozzá a tészta).
Hűtőbe tesszük, és 24 óráig hagyjuk állni. A lángost ezután bő, forró olajban kisütjük.

Tetszés szerint tehetünk rá fokhagymás levet, esetleg tejfölt és sajtot.

Megjegyzés:
Nagyon finom, s legalább 1 hétig eláll, így akár a hét minde...
2010-07-23 16:19:28
Szilvaszószos sertésrolád
... kanállal tegyün...
2010-07-23 12:04:32
mandulás táska!
... belőle és teszem mindegyik közepébe egy adag mandulát....
2010-07-22 18:26:24
1 2 3 ...............565 566 ........845 846 847 848 849 ........1130 1131 1132 
Címkék: Fokhagymás Krumplisali, tökéletes bodza, murkot gyufaszál, burgonyát héjában, hozzávalókkal jobban, tálba rakjuk, felesleges zsiradékot, cukkinit hámozás, ghagymát apróra, tálba teszem, kiolajozott nejlonba, zacskót azért, lángost ezután, adag mandulát, petrezslyemzöld, megtisztított, kölesliszttel, szilvaszószos, megfűszerezni, hozzávalókkal, kiszaggatjuk, aranysárgára, papírtörlőre, sertésrolád, elkészitése, kiolajozott, meghámozzuk, húslevessel, porcukorral, krumplisali, csirkemell, felesleges, beleteszem, fokhagymás, gombócokat, megkapatom, zsiradékot, felengedem, elkészítés, beolajozni, bodzaszörp, formáljunk, fokhagymát, megjegyzés, kölesliszt, leveskocka, kelesztjük, lisztezett, megsütünk, duplájára, meghintve, tésztához, megfőzzük, burgonyát, teáskanál, tökéletes, beleöntök, megszórom, felvágott, mindegyik, gyufaszál, hozzáadni, hozzáadok, kölessel, cukkinis, nyújtjuk, centisre, kisütjük, felvágom, nagyságú, legalább,
© 2013 TVN.HU Kft.