Belépés
Szívsebek
... hasított,
hisz fájdalomsebünk addig nem hegedhet be,
amíg könnyel öntözi a bánat ereje.

Ha mégis búcsút mondunk, tudjuk elvesztünk,
mert ahhoz nem elég egy élet, hogy gyógyultak legyünk,
hisz azok a szívsebek, melyekre az érzés üt szeget,
éppé forrottak már sohasem lesznek.

Kun Magdolna
...
2017-02-01 23:55:03
Szép írások
... gyerekkorban.

A bárányhimlő gyerekjátéknak számított, csak jelentett jó néhány nap ágyban tartást. Hasonlított a fekete himlőhöz, csak nem járt halállal és az apró pörsenések nyom nélkül gyógyultak ellentétben a fekete himlő ragyájával, ami egy életre ott maradt.

A skarlát elképesztően fertőző volt, és persze nem tudtak ellene tenni semmit. Illetve, iparkodta...
2017-01-12 11:19:32
Gondoltad volna, hogy betegséged egy ajándék is lehet?
... részünkről aktív belső folyamat, a saját értékeink és hitünk kérdése, az élettel szemben tanúsított magatartásunk eredménye.

Ahhoz, hogy fizikailag, érzelmileg és szellemileg gyógyultak legyünk, a legkisebb dolgok segítenek hozzá: mindig a jelenben lenni, pozitívan gondolkodni és beszélni, tudatosan használva energiánkat, elszakadni a múlt történéseitől, megbocsájtani, ...
2016-12-07 11:33:19
Fényterelő (gyógyító-magnetizáló) kéztartás
... Paracelsus és Mesmer is gyógyító célokra fordították a Sa-angh-ot. A görögök cheirourgos-nak (kéz-munkásnak) hívták a kézzel gyógyító embereket, de azokat is, akik kezük ereje által gyógyultak meg.
A zsidó-keresztény kultúrában a kezek az isteni jelenlétet, hatást és hatalmat fejezik ki.
A keresztény ábrázolásokban látható ,,fényterelő kezek" egyszerű módszeré...
2016-11-23 20:07:19
Vukováron a 25 évvel ezelőtti szerb ostrom áldozataira emlékeztek
... város lakóinak száma az elmúlt évek során csökkent, egyre több fiatal hagyja el. A szerb és a horvát lakosság között továbbra is feszült a viszony, a háború okozta sebek még mindig nem gyógyultak be teljesen.
1991 augusztusában a jugoszláv hadsereg és a szerb szabadcsapatok ostromgyűrűbe zárták Vukovárt, miután elfoglalták a horvát Baranyát és Szlavónia Duna-parti kistelepül...
2016-11-18 14:12:23
A kéz mint a gyógyítás eszköze
...
Arisztotelész a szervek szervének, az eszközök eszközének nevezte a kezet. A civilizáció, a társadalmi, ipari, technológiai evolúció, de a lelki-szellemi fejlődés, a gyógyítás az öngyógyítás letéteményese is az emberi kéz.
Gesztusaink visszatükrözik gondolatainkat, érzéseinket, a kézmozgások árulkodnak a karakterről, a dolgokhoz való hozzáállásról.
Ahogy az ember Is...
2016-11-01 11:10:02
Zonda Attila: A főnök (ISBN 978-3-7103-2827-5)
... grízgaluskákra gondolok, hanem arra, hogy a családi szintű forradalom megharcolására képtelennek éreztem magamat. Úgy hozta a sors, hogy az otthoni sebek most éppen a munkahelyemen, a fogadóban gyógyultak be.
A fogadóban a díszlet, a bútorzat, az emberek és a hierarchikus viszonyok ugyanazok maradtak, mint régen, de azért mégis minden megváltozott. Miért ne mondhatnánk ki, ho...
2016-10-30 06:50:20
Vegetáriánus fesztivál Thaiföldön
... a leginkább elterjedt elmélet szerint azt egy kínai vándor operatársulatnak köszönhetik, melynek tagjai maláriásak lettek és egy szigorú vegetáriánus diétának és imáknak köszönhetően gyógyultak meg.


Ezekben a napokban mind a kínaiak, mind a thaiok (akik buddhista...
2016-09-19 21:38:45
Augusztus – Új kenyér – Kisasszony – Nyáru
... széttörte bilincsének vasát és kiszabadította börtönéből. E csoda helyére építették aztán Rómában a hatalmas Szent Péter székesegyházat. Péter bilincsei és kötele ereklyék, mellettük betegek gyógyultak meg.
Szent Péter a testi- és lelki betegek gyógyítója. Augusztus 05. Havi Boldogasszony:
Ez a Mária-ünnep a Szűzanya római főtemplomának, a Santa Maria Maggore fölszentelé...
2016-08-01 10:54:56
Élet... és halál mottója
... vissza Jézushoz, lábaihoz leborulva hálát adni Neki. Csak ülök mozdulatlanul, elvakítva. Ezért volt hát, hogy annyi éven át ott ültem a templomban, de a lelkemen szakított lyukak soha nem gyógyultak be teljesen!
Eukhariszteó: a nehéz jelentésű görög szó, aminek még nehezebb megélni a jelentését; ez az egyetlen út az ürestől a teliig.
Figyelem, ahogy a fiúk a hóvár falába...
2016-07-24 19:32:05
1 2 3 ....................66 67 .........97 98 99 100 101 ..........132 133 134 
Címkék: Zonda Attila, Szlavónia Duna-parti, Szent Péter, Havi Boldogasszony, Santa Maria Maggore, gyógyítás eszköze, bánat ereje, bárányhimlő gyerekjátéknak, fekete himlőhöz, apró pörsenések, fekete himlő, skarlát elképesztően, saját értékeink, élettel szemben, legkisebb dolgok, jelenben lenni, múlt történéseitől, görögök cheirourgos-nak, kézzel gyógyító, zsidó-keresztény kultúrában, isteni jelenlétet, keresztény ábrázolásokban, elmúlt évek, horvát lakosság, háború okozta, jugoszláv hadsereg, szerb szabadcsapatok, horvát Baranyát, szervek szervének, eszközök eszközének, lelki-szellemi fejlődés, öngyógyítás letéteményese, kézmozgások árulkodnak, dolgokhoz való, családi szintű, otthoni sebek, fogadóban gyógyultak, hierarchikus viszonyok, leginkább elterjedt, kínai vándor, szigorú vegetáriánus, napokban mind, hatalmas Szent, lelkemen szakított, nehéz jelentésű, hóvár falába, operatársulatnak, megharcolására, fájdalomsebünk, grízgaluskákra, kiszabadította, gondolatainkat, gyerekjátéknak, ábrázolásokban,
© 2013 TVN.HU Kft.