Belépés
Ombudsman: a fóti speciális gyermekotthon olyan, mint egy börtön
... helyszíni vizsgálat tapasztalatai, valamint a szakmai dokumentumokban rögzítettek alapján megállapította, hogy a súlyos pszichés problémákkal küzdő gyermekeket gondozó az intézményben a gyermekvédelmi törvényben meghatározott veszélyeztető magatartás hiányában is alkalmaznak személyi szabadságot korlátozó intézkedéseket.
A fóti intézményt - melynek fenntartója az Emberi Erőfo...
2012-07-10 13:23:54
Minden szociális és gyermekvédelmi szolgáltatót ellenőriztek Zalában
...
Rigó Csaba emlékeztetett arra, hogy tavaly júliusban vették át mindenütt a megyei szociális és gyámügyi hivatalok az önkormányzatok jegyzőitől a szociális, gyermekvédelmi és gyermekjóléti intézmények ellenőrzését. A Zalában működő 607 szolgáltató közül 311-nek a felügyeletét vette át a kormányhivatal szakigazgatási szerve, többségében állami és önkormányzati intézményekét, ki...
2012-06-13 13:32:38
Ombudsman: nincsenek számon kérhető kötelezettségek, amelyekkel csökkenthetnék az eltűnt gyermekek számát
...
A közlemény szerint minden évben több száz gyermek tűnik el otthonról, szökik meg gyermekvédelmi intézményből. Nagy részük önként hazamegy, másokat a rendőrség talál meg, többen bűncselekmény áldozatává válnak, és vannak olyanok is, akiknek a sorsára soha nem derül fény.
Az ombudsman vizsgálata szerint nincs egységesen használt definíció, és az eltűnt gyerekekről nincs ...
2012-05-24 12:03:29
Nefmi: fontos a civilek és az egyházak szerepvállalása a gyermekellátásban
...
A Nefmi gyermekvédelmi és gyámügyi főosztályának vezetője a Pécsi Gyermekotthon fennállásának 50. évfordulója alkalmából rendezett országos konferencia megnyitóján elmondta: Magyarországon ma 21.500 gyermek részesül gyermekvédelmi szakellátásban, így fontos, hogy biztos alapon nyugodjon a rendszer.
Azt mondta, hogy a gyermekvédelemben és a gyámügyben az állam és az önko...
2011-12-09 12:29:32
Egységes szakmai irányelvek kidolgozását javasolja az ombudsman a gyermekbántalmazások ügyében
... országgyűlési biztosa, egyben gyermekjogi szakombudsman az idei projektjei között kiemelten foglalkozott a gyermekek egészséghez való jogával és azon belül - fokozott védtelenségük okán - a gyermekvédelmi szakellátásban nevelkedő gyermekek ellen elkövetett szexuális bántalmazás problémájával.
Az ombudsman szerint a vizsgált gyermekotthonok nem rendelkeznek egységes szakmai pr...
2011-11-24 12:57:09
2010 májustól két évre csökken
... öt helyett négy, a hivatásos nevelőszülőknél nyolc helyett hét, a speciális hivatásos nevelőszülőknél pedig öt helyett négy lenne a gyermekek száma.

Fontos újdonság a gyermekvédelmi igazgatási bírság bevezetése és a szociális és gyámhivatal véleményezési jogkörének garantálása. A gyermekvédelmi igazgatási bírság összege maximum 200 ezer forint lesz.

Korózs La...
2009-05-26 12:36:00
csökken a gyes
... öt helyett négy, a hivatásos nevelőszülőknél nyolc helyett hét, a speciális hivatásos nevelőszülőknél pedig öt helyett négy lenne a gyermekek száma.

Fontos újdonság a gyermekvédelmi igazgatási bírság bevezetése és a szociális és gyámhivatal véleményezési jogkörének garantálása. A gyermekvédelmi igazgatási bírság összege maximum 200 ezer forint lesz.

Korózs La...
2009-05-26 09:08:53
Kétéves korig a gyed, ha ...
... nevelőszülőknél nyolc helyett hét, a speciális hivatásos nevelőszülőknél pedig öt helyett négy lenne a gyermekek száma.

Az államtitkár a súlyponti kérdések között említette még a gyermekvédelmi igazgatási bírság bevezetését és a szociális és gyámhivatal véleményezési jogkörének garantálását. Közölte: a gyermekvédelmi igazgatási bírság összege a javaslat szerint maximum ...
2009-04-22 12:40:10
1 2 3 4 
Címkék: Emberi Erőfo, Rigó Csaba, Pécsi Gyermekotthon, Korózs La, fóti speciális, eltűnt gyermekek, egyházak szerepvállalása, szakmai dokumentumokban, súlyos pszichés, gyermekvédelmi törvényben, fóti intézményt, megyei szociális, önkormányzatok jegyzőitől, felügyeletét vette, kormányhivatal szakigazgatási, közlemény szerint, rendőrség talál, sorsára soha, ombudsman vizsgálata, eltűnt gyerekekről, idei projektjei, gyermekek egészséghez, gyermekvédelmi szakellátásban, ombudsman szerint, vizsgált gyermekotthonok, hivatásos nevelőszülőknél, speciális hivatásos, gyermekek száma, gyermekvédelmi igazgatási, súlyponti kérdések, javaslat szerint, kötelezettségek, nevelőszülőknél, dokumentumokban, gyermekotthonok, szerepvállalása, gyermekvédelmi, önkormányzatok, csökkenthetnék, szakigazgatási, szakellátásban, kormányhivatal, intézkedéseket, magyarországon, megállapította, problémájával, gyermekotthon, szakombudsman, meghatározott, véleményezési, veszélyeztető, országgyűlési, főosztályának, fennállásának, emlékeztetett,
© 2013 TVN.HU Kft.