|
|
|
... cukor
2 k méz
25 dkg mák
4 tojásfehérje
3 k cukor
Elkészítése:
2 dl tejből,élesztőből,pici sóból,cukorból,lisztből kovászt készítünk. Kelni hagyjuk meleg helyen. A többi lisztet tálba rakjuk, a közepébe tesszük a megkelt kovászt és a többi sót,tejet. Addig dagasztjuk míg az edény falától el nem válik. Ne legyen se túl lágy se túl... |
2011-05-21 08:35:55 |
|
|
|
|
|
|
... olvasztjuk - közben levesszük a tűzről -, majd a kakaót is hozzáadjuk, és egyneműre keverjük. Ekkor rakjuk hozzá a vaj/margarin egyharmadát és teljesen sima masszává keverjük. Hűlni hagyjuk. A 2/3 vajat/margarint közben habosra kavarjuk egy tálban. A kihűlt kakaós masszát beleöntjük, és géppel a legmagasabb fokozaton simára habosítjuk.
A piskótalapot vízszin... |
|
2011-05-21 08:33:38 |
|
|
|
|
|
|
... A cukros leveket öntsük össze és együtt forraljuk fel.
Miután kihűlt a szirup, tegyük bele a bodzavirágokat, a felkarikázott citromot, a citromsavat és a tartósítószert. 4-5 napig hagyjuk összeérni az ízeket, ezalatt rendszeresen kevergessük. Szűrés után öntsük tiszta üvegekbe. Ha azt szeretnénk, hogy megérje a nyarat (esetleg a telet), akkor dugjunk el belőle egy üveggel. Íz... |
2011-05-21 08:23:44 |
|
|
|
|
|
|
... citrompótlót.
Annyi hideg vízzel öntjük fel, hogy az üveg tele legyen. Elkeverjük, hogy a cukor elolvadjon, majd az üveg száját egy tányérkával letakarjuk, és az egészet egy-két napig állni hagyjuk. Azután leszűrjük, a levet üvegekbe töltjük, és szódavízzel hígítva vagy a nélkül is, azonnal fogyaszthatjuk. Ha az üvegeket hideg pincébe vagy a hűtő szekrénybe tesszük, a lé... |
|
2011-05-21 08:12:20 |
|
|
|
|
|
|
... cukrot, és felforraljuk. A szirupot lehűtjük. A citromot alaposan megmo... |
|
2011-05-21 07:54:40 |
|
|
|
|
|
|
... cukros leveket öntsük össze és együtt forraljuk fel.
Miután kihűlt a szirup, tegyük bele a bodzavirágokat, a felkarikázott citromot, a citromsavat és a tartósítószert. 4-5 napig hagyjuk összeérni az ízeket, ezalatt rendszeresen kevergessük. Szűrés után öntsük tiszta üvegekbe. Ha azt szeretnénk, hogy megérje a nyarat (esetleg a telet), akkor dugjunk el belőle egy üvegge... |
2011-05-21 07:49:13 |
|
|
|
|
|
|
... dagasztás rögtön szedjük ki és tegyük át egy kelesztő tálba. 40 perc/ 1 óra kelesztés elég. Aztán 9 felé vágjuk, és zsömléket formázunk belőle. Rátesszük a zsömlét a sütőtálcára, és megint hagyjuk kelni. Amikor elkezd kelni szépen nagyujjal lehet a közepétől kifelé formázni, kerekíteni. 1 tojás sárgáját kis tejjel összekeverjük, és ezzel kenjük meg a zsömle tetejét. A tojássárgáj... |
2011-05-21 07:41:56 |
|
|
|
|
|
|
... négyszög alakú szeletre. A tésztadarabokat kenjük be a egy felvert tojással majd 220 fokon 20 percig süssük. A pudingport keverjük össze a tejjel, a porcukorral és főzzük sűrűre. A krémet hagyjuk kicsit hűlni majd adjuk hozzá a margarint, a rumot és mixerrel keverjük habosra. A megsült téstakockák tetejét vegyük le, a vaniliás krémet habzsákból nyomjuk a kockákra, hintsük be eperr... |
2011-05-20 22:18:24 |
|
|
|
|
|
|
... a hasonlóan gondolkodókat is - akiknek van mersze azokat a gondolatokat kimondani - a társadalom egyszerűen kiközösíti.
Hogyan lehet egy gondolat bűnös?
Úgy, hogy hagyjuk magunknak diktálni! Úgy, hogy saját gondolataink semmivé vállnak, tehát nem mi gondolkodunk, hanem valaki gondolkodik helyettünk. Ha megengedjük ezt, akkor átadjuk testünkön kívül lelkünket,... |
2011-05-20 19:41:58 |
|
|
|
|