|
|
|
A másokkal való érintkezésben legelőször azt kell megtanulnunk, hogy hagyjuk a maguk sajátos módján boldogulni az embereket...
Henry James
... |
2011-05-19 10:24:08 |
|
|
|
|
|
|
... fogyasztásra) 5-6 jókora bodzavirágot beáztatunk 5 liter vízbe 2 napra. Leszûrjük, beleteszünk egy vékonyra kariká-zott citromot, 70-80 deka cukrot és 1 deka borkősavat. 2-3 napig állni hagyjuk. Időnként megkeverjük, majd széttöltjük üvegekbe.Lehûtjük, és máris fogyasztható. Ezt nem kell hígítani.
Forrás
Idézett irodalmi források:... |
|
2011-05-19 07:01:40 |
|
|
|
|
|
|
... lásson.
A már hanyatló szívre borúlt bajok
Ilyen panasszal búra fakasztanak,
Mert im reám dűl a gyalázat,
Mely okot ád vala gúnyolásra.
De hagyjuk ezt el - pusztai térre vágy
És a mezőnek csendibe bánatom,
Hol tám agyarló kínozással
Nem felel a megavúlt irígység.
Bár e bajoktól megszabadúlna ... |
2011-05-19 05:28:23 |
|
|
|
|
|
|
... előre felvert tojást és az extra tojásfehérjét, majd hozzáadjuk a citromhéjat, citromlevet és a gyümölcsöket.
Kivajazott tortaformába töltjük a masszát, kb 30 percig sütjük, a sütőben hagyjuk kihűlni
(nyitott ajtónál).
Tippek
- Diétás túrótorta szelet.Ez a túrótorta melegen és hidegen is fogyasztható.
Melegen ideális reggelire, hidegen dessze... |
|
2011-05-18 23:48:11 |
|
|
|
|
|
|
... http://thumbs.dreamstime.com/thumbla rge_402/1243267408SO64e7.jpg [/kep]
" Sokat eszünk és nagyon keveset mozgunk.
A legfontosabb, hogy:
- egészségesen táplálkozzunk
- lehetőleg hagyjuk el az édességet, a gyorséttermi ételeket és a nassolást.
- csökkentsük a zsír és cukorfogyasztást.
- növeljük a magas rosttartalmú ételek fogyasztását... |
|
2011-05-18 22:16:29 |
|
|
|
|
|
|
... cukor feloldódik. Hozzáadjuk a darált mandulát és a csokireszeléket, majd tovább keverjük a csoki teljes feloldódásáig. Ekkor levesszük a tűzről az edényt, és gyakori kevergetés mellett hagyjuk kihűlni. Ezután tesszük hozzá egyenként a 4 tojás sárgáját és végül a sütőporral elkevert lisztet, valamint a felvert tojásfehérjét. A masszát egy előre kizsírozott, mazsolával megszórt szö... |
2011-05-18 18:18:46 |
|
|
|
|
|
|
... a vaníliával verjük kemény habbá. Adjuk hozzá a liszt és porcukor keverékét majd öntsük az egész masszát egy sütőformába. 180 fokos sütőben 40 percig süssük. Miután kész, vegyük ki, és hagyjuk egy órán át hűlni, majd fordítsuk meg a formát és vegyük ki belőle a tortát. Idény gyümölcsökkel díszítsük - áfonyával tényleg mennyei!
... |
2011-05-18 12:14:24 |
|
|
|
|
|
|
... hozzáadjuk a fehérjéhez. Miközben kavarjuk,beleszórjuk a citromhéjjal és vaníliás cukorral elkevert lisztet is. Sütőpapírral kibélelt tepsiben 200°C- kisütjük. Még melegen feltekerjük, így hagyjuk kihűlni. Ezalatt elkészítjük a krémet: 1 dl tejszínben 8 dkg kókuszt felfőzünk, majd kihűtjük. A zselatint 1 dl hideg vízben beáztatjuk, majd felfőzzük és langyosra hűtjük. A barackot le... |
2011-05-18 10:40:57 |
|
|
|
|
|
|
... sütni.
20 dkg friss epret negyedekre vágunk és amikor a tésztánk 6-8 percig sült kivesszük és egyenletesen ráhelyezzük az eprecskéket, majd visszatesszük és10 percig még sütjük.
Hűlni hagyjuk.
Elkészítünk egy vaníliás krémet, vagy vaníliás pudingot ill. a Krémes krémjét és a kihűlt tésztára rákanalazzuk, de egyenletlenül.
Az egyenletlenségek közé házi bar... |
2011-05-18 10:26:15 |
|
|
|
|
|
|
... meghámozni, hogy ne legyen keserű. Nos, ha jó minőségű fém késsel hámozzuk meg, akkor sem lesz keserű, feltéve, ha a felhasználás előtt vegetával, vagy sóval megszórjuk és legalább fél órát állni hagyjuk. Vannak azonban olyan receptek is, amikhez nem kell meghámozni a padlizsánt. Nagyon fontos, hogy csak jó minőségű, hibátlan külsejű, közepes, vagy apró méretű padlizsánokat vásáro... |
2011-05-18 09:01:41 |
|
|
|
|