Belépés
Krónika 2. (napirend előtt: munkanélküliség, tájékoztatás, házelnök)
... nőkre.
Gyurcsány Ferenc "náci" illetve "sztálini" beszédmódnak és gondolkodásmódnak nevezte azt az állítást, hogy az ellenzéki képviselők nem a hazájukat szolgálják, hanem idegen hatalmak ügynökei. Arra kérte az ellenzéki képviselőket, fontolják meg: többet ne álljanak fel, amikor a házelnök beérkezik az ülésterembe, és hozzászólásaikban még véletlenül se illessék "tisztelt h...
2020-05-04 16:42:53
Harminc éve szabadon - Gulyás: Magyarország a rabságból a szabadságba lépett át
... független ország parlamentje kezdhette meg munkáját az első szabadon választott országgyűlés alakuló ülésével. A megelőző másfél évszázad magyar sorsfordulói világháborúk elvesztését, idegen hatalmak megszállását, szabadságküzdelmeink vérbe fojtását, de legjobb esetben is csak kompromisszum szülte részleges függetlenséget hoztak - fogalmazott.
Kiemelte: a magyar országgyűlés ...
2020-05-02 12:31:34
Ajándékok a magasból
... Újszövetségben a győzelmi felvonulás Jézus mennybemenetelére utal. A csata véget ért, és ő visszatér az Atyához. Krisztus megmutatja hatalmát, amikor hazamegy a mennybe. Diadalt aratott a gonosz hatalmak felett, akik még élnek, de láncokban vannak. Krisztus foglyai ők: ,,Felment a magasságba, fogságba vitt foglyokat."
S mi több, az Efézusi levél szövege nem azt mo...
2020-04-29 07:58:19
A 70 éves Gryllus Dániel már a járvány utáni időszakra készül
... tavalyi, 50. évfordulós jubileumi évében nagyon sokat dolgoztunk, koncerteztünk, stúdióztunk, ezért a január és a február a pihenésé volt. Március elején adtunk néhány koncertet, de a felsőbb hatalmak úgy döntöttek, legyen kicsit hosszabb ez a szabadság" - fogalmazott Gryllus Dániel az MTI-nek.
Mint megjegyezte, számára ez az időszak valóban a teljes karantént jelenti: több ...
2020-04-21 08:31:06
Péter tanít I.
... szerint éljünk. A kényszer a szomszédoktól, a rokonoktól ered, és mindenhonnan, amit csak látunk, hallunk vagy olvasunk. Azokban az országokban, ahol a tömegtájékoztatás a kereskedelmi hatalmak kezében van, vagy a politikai erők uralják, az embereket eszményeit ezek a hatalmak formálják, és természetesen befolyásolják.
Krisztus minden ország minden emberének forradalmian új é...
2020-03-22 08:20:39
Tavasz

Tavasz

Egyszer lesz egy örök tavasz,
Mikor, mint vándormadarak,
Hazatérünk...

Akkor, minden mi múló, szertefoszlik,
Minden felhő, köd, homály eloszlik,
Országok, hatalmak összeomlanak;
Királyok, vitézek porba hullanak. ...
2020-03-12 18:33:22
Horthy Miklós kormányzó megkésett portréja
... elvesztette.
A legkritikusabb pillanatban befutottak a Pólából és Cattaróból indított gyorscirkálók, így a tengeri ütközet eldőlt Horthy javára. Az első világháború során ez volt a központi hatalmak legsikeresebb haditengerészeti vállalkozása. Horthyt kitüntették a legnagyobb hőstettekért járó Mária Terézia-lovagrenddel.


A CATTARÓI MATRÓZLÁZADÁS
Horth...
2020-03-06 00:24:50
Bodó János
... haldoklik.
Nyolc-tíz felé szakad,
Elfajzik a sarja,
Egyik a másiknak
A szemét kimarja.
Ország: csak maradék,
Amit koncnak hagytak
Idegen érdekek,
Idegen hatalmak...
Aztán felriadva
Álmából a király
Testőrséget szólít,
Nem is szólít, kiált:
- Ide hozzám gyorsan,
Egy asszonyt akarok,
Különben kihalnak
Mi...
2020-02-08 17:14:29
Kreml: sértik az áldozatok emlékét Zelenszkij második világháborúra vonatkozó kijelentései
... Szovjetuniót, hogy a náci Németországgal egyenlő felelősség terheli a második világháború kirobbantásáért.
"Lengyelország és a lengyelek elsőkként tapasztalták meg magukon a totalitárius hatalmak összeesküvését. Ez vezetett el a második világháború kezdetéhez és tette lehetővé a nácik számára a holokauszt halált hozó lendítőkerekének beindítását" - mondta az ukrán elnök. "Ma ...
2020-01-28 15:51:44
Johnson: ha a Amerikának nem kell a jelenlegi iráni nukleáris megállapodás, akkor másikat kell kötni
... Trump-egyezménnyel" - fogalmazott Johnson a keddi BBC-interjúban.
Az Egyesült Államok 2018-ban mondta fel a megállapodást, és Trump a múlt héten felszólította az egyezményt aláíró európai hatalmakat arra, hogy szintén vonuljanak ki a JCPOA-megállapodásból.
A többi aláíró hatalom - az Egyesült Királyság, Németország, Franciaország, Oroszország és Kína - azonban továbbra ...
2020-01-14 11:19:34
1 2 3 4 5 ..............................184 185 ...............276 277 ...............368 369 370 
Címkék: Gryllus Dániel, Horthy Miklós, Bodó János, Gyurcsány Ferenc, Mária Terézia-lovagrenddel, CATTARÓI MATRÓZLÁZADÁS, Egyesült Államok, Egyesült Királyság, szabadságba lépett, járvány utáni, áldozatok emlékét, jelenlegi iráni, ellenzéki képviselők, hazájukat szolgálják, ellenzéki képviselőket, házelnök beérkezik, első szabadon, megelőző másfél, magyar országgyűlés, győzelmi felvonulás, csata véget, gonosz hatalmak, pihenésé volt, felsőbb hatalmak, időszak valóban, teljes karantént, rokonoktól ered, kereskedelmi hatalmak, politikai erők, embereket eszményeit, hatalmak formálják, örök tavasz, legkritikusabb pillanatban, tengeri ütközet, első világháború, központi hatalmak, legnagyobb hőstettekért, szemét kimarja, asszonyt akarok, náci Németországgal, második világháború, lengyelek elsőkként, totalitárius hatalmak, nácik számára, holokauszt halált, ukrán elnök, keddi BBC-interjúban, múlt héten, egyezményt aláíró, többi aláíró, lendítőkerekének, haditengerészeti, munkanélküliség, megállapodásból, kirobbantásáért,
© 2013 TVN.HU Kft.