Belépés
Nagycsütörtök
... templomok harangjai, azt tartják, a harangok Rómába mentek, ott gyászolják Jézust.
Liturgikus szokás a nagycsütörtöki lábmosás is. Általában magas rangú egyházi személyek mosták meg ilyenkor tizenkét szegény ember lábát. Elterjedt szokás nagycsütörtökön a virrasztás, annak emlékére, hogy Jézus az olajfák hegyén virrasztott.o
Szintén liturgikus eredetű szokás a pilátusve...
2024-03-28 23:34:47
A nagyhét a nagyböjt
... egyetlen nagymiséjén, a trienti liturgia szerint, a Dicsőségre megszólal az orgona, a csengők és a harangok, hogy után...
2024-03-28 19:53:15
Az a nap, amelyik nevetés nélkül telik el,elvesztegetett idő
... mellett, édesapám.

A hosszú élet titka:
Egy műsorba meghívtak egy házaspárt. A néni is, a bácsi is 100 éves volt. A műsorvezető - a bácsihoz fordulva - nem hagyta ki az ilyenkor szokásos kérdést:
- Bácsi, maga szerint mi a hosszú élet titka?
Mire az:
- Tudja, amikor a feleségemmel összeházasodtunk, már vagy 75 éve, megegyeztünk, hogy ha elkezdünk ves...
2024-03-27 21:45:20
Az időszakos böjt és a vérnyomás
... csökkentéséhez.

Mivel a böjt alapjaiban csökkenti a vérnyomást, így azok, akik alacsony vérnyomásban szenvednek, mindenképpen nagyon alaposan tervezzék meg a böjti időszakot. Hiszen ilyenkor csökken a vérnyomás, ami alapból alacsony, és különféle tüneteket tapasztalhatnak, például ilyen a szédülés, a fáradtság, de még ájulás is bekövetkezhet.

Vannak olyan áll...
2024-03-26 19:44:42
Paul David Tripp Március 26
... mindent az ő dicsőségére és a mi javunkra irányít.
Amikor a gyermekeink nagyon kicsik voltak, amikor megtagadtam tőlük valamit, nem értették, hogy miért, ezért tiltakozni kezdtek. Ilyenkor letérdeltem, hogy szemtől szemben legyünk, és aztán beszélgettem velük. A beszélgetés így zajlott:
"Tudod, hogy az apukád szeret téged?"
"Igen, tudom, hogy az apukám szeret engem....
2024-03-25 21:34:57
Március 25. - Gyümölcsoltó Boldogasszony napja
... esik.
Az analógiás mágia az alapja annak a szokásnak, hogy ezt a napot a fák oltására, szemzésére tartják alkalmasnak. A magyar nyelvterületen él az a hiedelem, hogy azt a fát, amit ilyenkor oltanak nem szabad letörni vagy levágni, mert vér folyna ki belőle. Így tartották ezt például Zagyvarékason, a Mura-vidéken is. Az Ipoly vidéki falvakban vigyáztak a frissen oltott fára, ...
2024-03-25 20:56:18
Figyeld meg az "én"-t
... mindnyájunknak jobban kellene ismernünk. Csak tartsuk a hőséget kezelhető szinten, gondoljuk. Azonban kiborulunk, ha a szenvedés miatt a kötél végére érünk. Pedig az nem is olyan rossz hely. Ilyenkor kénytelenek vagyunk egy nagyobb szenvedésre gondolni, és a keresztre feszített Krisztushoz fordulni. Ne az "én"-en töprengj, ha fájdalmat érzel ma... gondolkodj a Messiáson.
...
2024-03-23 21:42:37
Növeli a fizikai teljesítményt – gránátalma
... rendszeres fogyasztása csökkenti a szervezetben kialakuló gyulladást, ugyanis nagyszerű gyulladásgátló anyagokkal van tele. Az ízületi gyulladás is gyakori egészségi probléma napjainkban. Ilyenkor az ízületek begyulladnak, fájnak és meg is duzzadnak. Azonban a gránátalma csökkenti azoknak az enzimeknek a számát, amelyek felelőssé tehetők az ízületek károsodásáért.

Az eg...
2024-03-20 22:41:04
Kerner Mariann - A csendKerner Mariann - A csend


Néha jól esik a csend,
Magammal lenni idebent.
Hogy meghalljam én ki vagyok,
Nem bántják fülem földi szólamok.
.
Ilyenkor a nyugalom szívemre terül,
Nem fáj a nincs, és az egyedül.
A Mi...
2024-03-19 08:31:19
Radikális szeretet
... bánunk másokkal, ahogy szeretnénk, hogy velünk bánjanak, hogy adunk, amikor nekünk semmi hasznunk nincs belőle, akkor néha a világban élők észreveszik és megkérdezik: "Miért vagy te más?". Ilyenkor beszélünk nekik Isten szeretetéről Jézusban.
Következtetés
Néha hallunk egy életmentőről, aki az életét kockáztatta, hogy megmentsen valakit a fulladástól. Tegyük fel, hogy te...
2024-03-18 07:35:51
1 2 3 4 5 ..............2931 2932 .......4397 4398 ........5862 5863 5864 
Címkék: Paul David Tripp Március, Gyümölcsoltó Boldogasszony, Kerner Mariann, időszakos böjt, fizikai teljesítményt, harangok Rómába, nagycsütörtöki lábmosás, olajfák hegyén, trienti liturgia, hosszú élet, műsorba meghívtak, bácsihoz fordulva, ilyenkor szokásos, feleségemmel összeházasodtunk, böjt alapjaiban, böjti időszakot, gyermekeink nagyon, apukád szeret, apukám szeret, analógiás mágia, alapja annak, magyar nyelvterületen, frissen oltott, hőséget kezelhető, szenvedés miatt, kötél végére, nagyobb szenvedésre, keresztre feszített, szervezetben kialakuló, ízületi gyulladás, ízületek begyulladnak, gránátalma csökkenti, ízületek károsodásáért, nyugalom szívemre, világban élők, életét kockáztatta, összeházasodtunk, tapasztalhatnak, nagycsütörtökön, nagycsütörtöki, elvesztegetett, gyulladásgátló, mindnyájunknak, nyelvterületen, csökkentéséhez, károsodásáért, teljesítményt, nagycsütörtök, boldogasszony, következtetés, zagyvarékason, bekövetkezhet, vérnyomásban, szervezetben, begyulladnak, gyümölcsoltó, mindenképpen,
© 2013 TVN.HU Kft.