Belépés
Spurgeon - December 28
... rettenetes látvány csak mások elijesztésére szolgált: nos, szeretnék ettől a borzalmas képtől tovább lépni egy örömöt okozóra és bátorítóra.

Tetszett Istennek feltárni előttünk az irgalmasság példáit, hogy ezeket látva, azonnal gondoljunk arra: "Ha az ilyen nagy bűnösök is megmenekülhettek, mint a niniveiek, miért ne történhetne ez meg velem is?"

Bizonyára jó...
2022-12-27 20:22:47
Spurgeon - December 27
... üzenete egyáltalán nem a kegyelem hirdetését tartalmazta; ez csak egy rövid bírói ítélet volt. Hasonlított a nagyharang zúgásához, ami bűnöző kivégzésekor hangzik. Nem csendült fel benne az irgalmasság hangja. A bíró trombitájának hangja volt ez, nem az ezüsttrombitáé, ami az ujjongás évét hirdeti. Nem a kegyelem ragyog Jónás szemében. Semmi részvét nem volt a szívében. Lesújtó üz...
2022-12-25 20:40:30
A Golgota keresztje
... bebizonyítja, hogy Istennel szemben az összes vád hamis. Azon a fán Isten tökéletes igazságossággal ítélte el és mérhetetlen szeretettel engesztelte ki népe bűneit. Azon a fából készült oltáron "irgalmasság és hűség összetalálkoznak, igazság és békesség csókolgatják egymást". Isten tisztázta magát a vádak alól. Bebizonyította, hogy egyszerre igazságos és a megigazítója annak, aki ...
2022-11-17 21:45:38
„Kassa, Felvidékünk gyöngyszeme, ismét magyar”

,,KASSA, FELVIDÉKÜNK GYÖNGYSZEME, ISM...
2022-11-11 20:45:24
Temesvári Perbált szerint:
...

Szűz Mária nevének öt betűje jelenti azt az öt igen nagy jótéteményt, amellyel elárasztja a földet.
Először az M betű (mater miseri cordiae et mediatrix) azt jelenti, hogy Ő az irgalmasság anyja, és a világ szószólója! Szent Bernát azt mondja: Van-e olyan nyomorúság, amelyet az irgalmasság anyja el nem tüntetne!?
Másodszor az A betű (advocata) jelenti, hogy ő...
2022-11-03 13:48:08
Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus
... függött a kereszten. Teste bántalmazásoktól vérzett. Kezei, amelyek oly gyakran tárultak szét áldást osztón, fához voltak szegezve. Lábai, amelyek fáradhatatlanul járták a szeretet és az irgalmasság ösvényét, gúzsba voltak kötve. A szeretett fejet töviskorona övezte.

A halvány ajkakat eltorzította a fájdalom. És minden, minden, amit az Üdvözítő elszenvedett, miérettünk...
2022-10-13 00:32:09
Spurgeon - Október 8
..."Amikor az egyik napon tanított, és ott ültek a farizeusok és törvénytudók..." Lk 5,17


Ezek a férfiak ott ültek, ahol Jézus prédikált, ahol a tömeg hallgatta, ahol az irgalmasság csodáit vitte véghez. De folyton csak kritizáltak és csipkelődő megjegyzéseket tettek.

Mit jelentett számukra e kiváltságos helyzet?

Mindenekelőtt felelősséget vállal...
2022-10-07 21:48:52
Harmonia.......
... agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Irgalmasság hatja át.

Selyem - hűvös tisztaság, lágyság, nőiesség

Ékességet, könnyedséget, a lágy és akadályok nélküli kommunikációt hozza el a számodra. A lelki - és pers...
2022-09-23 16:49:22
Mai harmónia kártyám
... eva6 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Irgalmasság hatja át.
Selyem - hűvös tisztaság, lágyság, nőiesség

Ékességet, könnyedséget, a lágy és akadályok nélküli kommunikációt hozza el a számodra. A lelki - és persze akár a v...
2022-09-23 09:03:08
Isten veled Magyarország
... pápa tanácsát. Ilyen Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát, aki megnyitotta a kolostor kapuit a menekültek előtt. Vagy Beer Miklós váci püspök, aki szentbeszédekben, interjúban biztat az irgalmasság keresztény elvének betartására a menekültek esetében is. És egyre több fiatal pap tesz hitet szószékről, magánbeszélgetésekben Ferenc pápa tanácsa mellett.
Nem így ,,Isten kegy...
2022-08-16 06:26:44
1 2 3 4 5 ................101 102 ........151 152 ........201 202 203 
Címkék: Temesvári Perbált, Tetszett Istennek, FELVIDÉKÜNK GYÖNGYSZEME, Szűz Mária, Szent Bernát, Ilyen Várszegi Asztrik, Vagy Beer Miklós, borzalmas képtől, örömöt okozóra, irgalmasság példáit, ilyen nagy, kegyelem hirdetését, rövid bírói, nagyharang zúgásához, irgalmasság hangja, bíró trombitájának, ujjongás évét, kegyelem ragyog, fából készült, vádak alól, megigazítója annak, irgalmasság anyja, világ szószólója, irgalmasság ösvényét, szeretett fejet, halvány ajkakat, egyik napon, tömeg hallgatta, irgalmasság csodáit, háttér szimbólum, kolostor kapuit, menekültek előtt, irgalmasság keresztény, menekültek esetében, szentbeszédekben, összetalálkoznak, bántalmazásoktól, megmenekülhettek, fáradhatatlanul, igazságossággal, harmóniakártyád, megjegyzéseket, bebizonyította, ezüsttrombitáé, összefüggései, kommunikációt, elijesztésére, mindenekelőtt, trombitájának, magyarország, bebizonyítja, megigazítója, elszenvedett, könnyedséget, felelősséget, kivégzésekor, eltorzította, törvénytudók, csókolgatják, irgalmasság, történhetne,
© 2013 TVN.HU Kft.