|
|
|
... só.
A tejet kiskanálnyi cukorral meglangyosítunk és az élesztőt belemorzsoljuk. Addig állni hagyjuk, míg az élesztő fel nem jön a tetejére. A margarint a tojássárgájával habosra keverjük, majd a lisztet, csipet sóval és a tejes élesztővel rétes keménységűre gyúrjuk. Két cipót formálunk.
Tölteték: 75 dkg túrót áttörünk, hozzáadunk 25 dkg porcukrot, 2 csomag va... |
2010-09-09 21:08:57 |
|
|
|
|
|
|
... szerint, 1 tasak zselatinpor, 2 csomag vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 1 tortazselé, 5 tojássárgája, 2 dl tej.
A margarint a porcukorral, és a vaníliás cukorral simára keverjük. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és a tojások sárgáját, valamint a túrót. A tejet felmelegítjük és ha forró, de még nem forr hozzáadjuk a zselatinport és csomómentesre keverjük, és hozzá... |
|
2010-09-09 21:08:24 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók: 6 tojás, 6 evőkanál cukor, 6 evőkanál liszt, 1-2 evőkanál rum.
A tésztához a tojássárgáját a cukor felével habosra keverjük, majd a maradék cukorral habbá vert tojásfehérjét hozzáadjuk. A piskótát nagy tepsiben sütjük, hogy csak egy ujjnyi vastag tésztát kapjunk, amit melegen kendőre borítunk. Egy - két evőkanál rummal megöntözzük, és többször ki-be tekerj... |
2010-09-09 21:03:44 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 30 dkg sajt, 1 pohár tejfölben elkevert 1 doboz szalagáré, 2 kávéskanál só.
A margarint habosra keverjük és beletesszük a reszelt sajtot, hozzáadjuk a lisztet és a tejfölben elkevert szalagárét valamint a sót. Kinyújtjuk, kikent tepsibe tesszük, tojással megkenjük, sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben sütjük.... |
|
2010-09-09 20:53:07 |
|
|
|
|
|
|
... sajt, 20 dkg gépsonka, 25 dkg margarin, 3 db főtt tojás, pici só, 6 db medve sajt, 1 db paprika, 1 db lila hagyma.
A margarint a főtt tojások sárgájával és a medve sajttal habosra keverjük. Hozzáadjuk az időközben vékonyra összevágott paprikát, hagymát és a villával összetört tojásfehérjét. Kis lábasban vizet forralunk, ha már lobog beletesszük a sajtot, fedővel letakar... |
|
2010-09-09 20:50:54 |
|
|
|
|
|
|
... előmelegített sütőben közepes lángon megsütjük. Sütés után kettévágjuk és a töltelékkel megtöltjük.
Töltelék: 2 tojássárgáját 2 kávéskanál liszttel és egy kevés tejjel simára keverjük, majd a többi tejet (összesen 2 dl) hozzáadva besamellt főzünk, ezután belekeverünk 10 dkg reszelt sajtot. 15 dkg margarint habosra kavarunk és összevegyítjük a kihűlt krémmel, végül belek... |
2010-09-09 20:50:27 |
|
|
|
|
|
|
... csomag metélt tészta.
A zselés cukrot apró darabokra vágjuk, vagy narancsot felkockázunk. A mazsolát beáztatjuk. A metélt tésztát kifőzzük, leszűrjük, kihűtjük
A túrót összekeverjük a tojások sárgájával, porcukorral. Hozzáadunk reszelt narancshéjat. Hozzáadjuk a mazsolát, zselés cukrot vagy darabolt narancsot, csipet sót és a kihűlt metélt tésztát. A tojásfehérjébő... |
2010-09-09 20:48:25 |
|
|
|
|
|
|
... dl tejföl, pici só.
A hozzávalókat összegyúrjuk, és alaposan kiverjük.
10 dkg zsírból és 5 dkg lisztből "rántást" készítünk. Felolvasztjuk a zsírt és csomómentesre keverjük benne a lisztet, de nem sütjük. Vékonyra kinyújtjuk a tésztát, majd a rántást rákenjük , felsodorjuk (henger formájúra) és egy órát pihentetjük. A hengert 7 egyforma darabra vágjuk. Egy-eg... |
2010-09-09 20:47:50 |
|
|
|
|
|
|
... tojás, 2,5 dl tejföl, 30 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 1 csomag puncs ízű pudingpor, 2 evőkanál kakaó, 2 csomag vaníliás cukor.
A cukrot a margarinnal valamint a tojásokkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a lisztet és a sütőport. A tésztát három részre osztjuk. Az egyik részhez hozzákeverjük a puncs ízű pudingport. A másik részhez hozzákeverjük a kakaót. A harmad... |
2010-09-09 20:45:13 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanál méz, 3 evőkanál kakaó, 3 tojás, 30 dkg porcukor, 8 dkg margarin, 60 dkg liszt.
A mézet, a kakaót, a tojást, a porcukrot és a margarint összedolgozzuk és gőz felett 5 percig keverjük. Hűlés után hozzáadunk 60 dkg lisztet és 4 lapot sütünk belőle.
Krém: 8 dl tejet és 2 csomag eper ízű pudingport felfőzünk. 4 dl tejet 1 csomag vaníliás pudingporral meg... |
2010-09-09 20:43:13 |
|
|
|
|