|
|
|
... keksz,
5 dkg margarin,
4 zselatinlap,20 dkg tejszínkérmsajt,
2 dl tejszín,
3 ek. porcukor,
2 citrom.
A kekszet apróra törjük, majd a felolvasztott vajjal összekeverjük. A masszát egy 20 cm átmérőjű, kipattintható tortaforma aljára simítjuk, és 5percre a mélyhűtőbe tesszük. A zselatinlapokat vízbe áztatjuk. A krémsajtot,a porcukrot és a kemény ha... |
2008-08-07 22:41:19 |
|
|
|
|
|
|
...
Ivan Gyenyiszovics egy napja
(regény)
Fordította: Wessely László
Reggel ötkor - mint mindig - a parancsnoki barakk előtt lógó síndarabon a kalapács elkongatta az ébresztőt. Szaggatott csörömpölése gyengén hatolt át a kétujjnyi vastag jéggel bevont ablaküvegen, és hamarosan elhalt: a nagy hidegben a felügyelőnek nem volt kedv... |
|
2008-08-06 20:19:47 |
|
|
|
|
|
|
... megfigyelte, hogy nemcsak velük ilyen figyelmesek. Ha valakinek nem volt kolbász a reggelihez, akkor a mellete ülő, akinek volt, gyakran megszólította:
- Kóstold már me... |
2008-07-31 11:25:06 |
|
|
|
|
|
|
... paradicsompüré
- 1 dl tej
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- cukor
- zellerlevél
- só
- bors
- pirospaprka
-zöldségkeverék-
Elkészítés: Fél kiló darált húst keverjünk el 4 evőkanál rizzsel, reszeljünk bele 1 fej vöröshagymát, üssünk rá 2 tojást, és ízesítsük sóval, borssal, pirospaprikával és zöldségkeverékkel. Jól keverjük össze. ... |
|
2008-07-29 15:17:59 |
|
|
|
|
|
|
... triple sec ,vagy cointreau
jégkocka
1 limedarab
Fogjunk egy poharat, és töltsük meg jégkockákkal. Töltsük rá az ananászlevet, a tequilat és a triple sec-et (cointreau-t). Keverjük össze, majd limedarabbal díszítve,szívószállal kínáljuk.
... |
|
2008-07-23 12:28:42 |
|
|
|
|
|
|
... mák
50 g liszt
30 g keményítő
1 db citrom reszelt héja
A töltéshez: eperlekvár
Elkészítés
1. Előmelegítjük a sütőt 190 C-ra.
2. Habosra keverjük a margarint a cukor 1/3-ával. Hozzáadjuk a rumot és a sót. Egyenként alaposan belekeverjük a tojások sárgáját. A maradék cukorral kemény habbá verjük a tojásfehérjéket.
... |
2008-07-22 12:07:50 |
|
|
|
|
|
|
... beletesszük a cukrot és felforraljuk. Egy másik edényben 4 dl vizet forralunk a fűszerekkel, és kb. 10 percig főzzük, majd a fűszerekről leszűrt vizet hozzáöntjük az almához. A pudingot simára keverjük a tejszínnel esetleg higíthatjuk fél dl vízzel, majd a forrásban lévő almaleveshez keverjük. Folytonos keveréssel még 1 percet főzzük. Kihűtjük, párszor megkeverjük, hozzátesszük... |
2008-07-16 15:07:33 |
|
|
|
|
|
|
... szelet kenyér
2 dl vörösbor
2 dl paradicsomlé
2 dl tej
olívaolaj
1 mokkáskanál bazsalikom
rozmaring
5 evőkanál liszt
őrölt bors
só
Keverjük el a tejben megáztatott, és kifacsart kenyeret a tojással és a darálthússal. Fűszerezzük sóval-borssal és jól keverjük össze kézzel. Formáljunk kis gombócokat, forgassuk meg lisztben, ma... |
2008-07-03 19:23:18 |
|
|
|
|
|
|
... spárgát 2 cm-es darabokra vágjuk. Kevés margarinon kevés vízzel és ételízesítővel a zöldségeket puhára pároljuk. Felengedjük vízzel, ízesítjük, felforraljuk. Közben a vajgaluskához a tojást elkeverjük a margarinnal, sóval és fele-fele arányban liszttel és búzadarával úgy hogy lágy tésztát kapjunk. Ha a leves felforrt, beleszaggatjuk a galuskát és miután levettük a tűzről, bőven me... |
2008-07-03 12:42:16 |
|
|
|
|
|
|
... szükséges apróbb darabokra tépkedjük. A paradicsomot cikkekre, az uborkát szeletekre vagy kockára vágjuk, a mozzarellát lecsöpögtetjük. A vörösborecetet sóval, borssal, szerecsendióval addig keverjük, míg a só teljesen feloldódik, végül hozzáadjuk az olívaolajat is. A salátát az öntettel és pirítóssal kínálva könnyű nyári vacsorát kapunk, de ha kiadósabbra vágyunk, adhatunk mellé ... |
2008-06-28 22:01:14 |
|
|
|
|