Belépés
Kekszes finom sütikék
... keksz,
5 dkg margarin,
4 zselatinlap,20 dkg tejszínkérmsajt,
2 dl tejszín,
3 ek. porcukor,
2 citrom.

A kekszet apróra törjük, majd a felolvasztott vajjal összekeverjük. A masszát egy 20 cm átmérőjű, kipattintható tortaforma aljára simítjuk, és 5percre a mélyhűtőbe tesszük. A zselatinlapokat vízbe áztatjuk. A krémsajtot,a porcukrot és a kemény ha...
2008-08-07 22:41:19
Az antikommunizmus ikonja
...

Ivan Gyenyiszovics egy napja

(regény)


Fordította: Wessely László


Reggel ötkor - mint mindig - a parancsnoki barakk előtt lógó síndarabon a kalapács elkongatta az ébresztőt. Szaggatott csörömpölése gyengén hatolt át a kétujjnyi vastag jéggel bevont ablaküvegen, és hamarosan elhalt: a nagy hidegben a felügyelőnek nem volt kedv...
2008-08-06 20:19:47
Kékmadár XI./b
... megfigyelte, hogy nemcsak velük ilyen figyelmesek. Ha valakinek nem volt kolbász a reggelihez, akkor a mellete ülő, akinek volt, gyakran megszólította:
- Kóstold már me...
2008-07-31 11:25:06
Tölrött paprika
... paradicsompüré
- 1 dl tej
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- cukor
- zellerlevél
- só
- bors
- pirospaprka
-zöldségkeverék-

Elkészítés: Fél kiló darált húst keverjünk el 4 evőkanál rizzsel, reszeljünk bele 1 fej vöröshagymát, üssünk rá 2 tojást, és ízesítsük sóval, borssal, pirospaprikával és zöldségkeverékkel. Jól keverjük össze. ...
2008-07-29 15:17:59
Erre inni kell!
... triple sec ,vagy cointreau
jégkocka
1 limedarab

Fogjunk egy poharat, és töltsük meg jégkockákkal. Töltsük rá az ananászlevet, a tequilat és a triple sec-et (cointreau-t). Keverjük össze, majd limedarabbal díszítve,szívószállal kínáljuk.

...
2008-07-23 12:28:42
Kitünő MÁKTORTA
... mák
50 g liszt
30 g keményítő
1 db citrom reszelt héja

A töltéshez: eperlekvár

Elkészítés

1. Előmelegítjük a sütőt 190 C-ra.

2. Habosra keverjük a margarint a cukor 1/3-ával. Hozzáadjuk a rumot és a sót. Egyenként alaposan belekeverjük a tojások sárgáját. A maradék cukorral kemény habbá verjük a tojásfehérjéket.
...
2008-07-22 12:07:50
Boros, mazsolás almaleves
... beletesszük a cukrot és felforraljuk. Egy másik edényben 4 dl vizet forralunk a fűszerekkel, és kb. 10 percig főzzük, majd a fűszerekről leszűrt vizet hozzáöntjük az almához. A pudingot simára keverjük a tejszínnel esetleg higíthatjuk fél dl vízzel, majd a forrásban lévő almaleveshez keverjük. Folytonos keveréssel még 1 percet főzzük. Kihűtjük, párszor megkeverjük, hozzátesszük...
2008-07-16 15:07:33
Húsgombócok vörösborban
... szelet kenyér
2 dl vörösbor
2 dl paradicsomlé
2 dl tej
olívaolaj
1 mokkáskanál bazsalikom
rozmaring
5 evőkanál liszt
őrölt bors


Keverjük el a tejben megáztatott, és kifacsart kenyeret a tojással és a darálthússal. Fűszerezzük sóval-borssal és jól keverjük össze kézzel. Formáljunk kis gombócokat, forgassuk meg lisztben, ma...
2008-07-03 19:23:18
Kati Szakácskönyvéből:)
... spárgát 2 cm-es darabokra vágjuk. Kevés margarinon kevés vízzel és ételízesítővel a zöldségeket puhára pároljuk. Felengedjük vízzel, ízesítjük, felforraljuk. Közben a vajgaluskához a tojást elkeverjük a margarinnal, sóval és fele-fele arányban liszttel és búzadarával úgy hogy lágy tésztát kapjunk. Ha a leves felforrt, beleszaggatjuk a galuskát és miután levettük a tűzről, bőven me...
2008-07-03 12:42:16
Könnyű, nyári vacsora
... szükséges apróbb darabokra tépkedjük. A paradicsomot cikkekre, az uborkát szeletekre vagy kockára vágjuk, a mozzarellát lecsöpögtetjük. A vörösborecetet sóval, borssal, szerecsendióval addig keverjük, míg a só teljesen feloldódik, végül hozzáadjuk az olívaolajat is. A salátát az öntettel és pirítóssal kínálva könnyű nyári vacsorát kapunk, de ha kiadósabbra vágyunk, adhatunk mellé ...
2008-06-28 22:01:14
1 2 3 ....................67 68 ..........100 101 ..........131 132 133 134 135 
Címkék: Kékmadár XI, Kitünő MÁKTORTA, Kati Szakácskönyvéből, Ivan Gyenyiszovics, Wessely László, antikommunizmus ikonja, kekszet apróra, felolvasztott vajjal, mélyhűtőbe tesszük, zselatinlapokat vízbe, parancsnoki barakk, kalapács elkongatta, kétujjnyi vastag, nagy hidegben, mellete ül&otilde, triple sec-et, tojások sárgáját, maradék cukorral, másik edényben, fűszerekről leszűrt, pudingot simára, tejszínnel esetleg, forrásban lévő, tejben megáztatott, zöldségeket puhára, tojást elkeverjük, leves felforrt, paradicsomot cikkekre, uborkát szeletekre, mozzarellát lecsöpögtetjük, vörösborecetet sóval, szakácskönyvéből, tojásfehérjéket, szerecsendióval, pirospaprikával, zselatinlapokat, antikommunizmus, tejszínkérmsajt, vörösborecetet, beleszaggatjuk, lecsöpögtetjük, zöldségkeverék, ételízesítővel, paradicsompüré, megszólította, összekeverjük, kipattintható, gyenyiszovics, előmelegítjük, vajgaluskához, felolvasztott, paradicsomlé, hozzátesszük, paradicsomot, darálthússal, csörömpölése, felforraljuk, almaleveshez,
© 2013 TVN.HU Kft.