Belépés
Kedvenc sütim
... tej
5 kanál grízes liszt

A mázhoz:
3-4 dkg Rama Sütőmargarin
20 dkg tortabevonó étcsokoládé

Elkészítése:

A tésztához a margarint a cukorral jól elkeverjük, majd a tojásokat beledolgozzuk. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, a margarinos masszával összedolgozzuk. Ezután elfelezzük, az egyik felét az apróra vágott mandulával, a mási...
2008-06-07 09:21:09
Citromos túrótorta
... díszítéshez:
tejszínhab
szeletelt lime
szeletelt mandula
Elkészítése:

A túrót áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot és a citromhéjat, majd a margarinnal habosra keverjük. A tejszínből kemény habot verünk. A tejet felmelegítjük, hozzáadjuk a zselatint és habverővel kevergetve felfőzzük. A zselatinos langyos tejet a túrókrémmel összedolgozzuk, ezután lazán ...
2008-06-02 17:32:26
Nincs Cím
... dkg porcukor, 8 dl tejszínhab, 4 dkg zselatin,1 lap 1 cm es piskótalap,5 dkg pirított szeletelt mandula

A bort a cukorral és a zselatinnal együtt egy habüstbe tesszük, simára keverjük, majd vízfürdőn, állandó kevergetés mellett besűrítjük. Amikor kéz-melegre hűlt, habverővel beleforgatjuk a tejszínhabot, majd hosszában a piskótalapra halmozzuk. A piskótát szorosan felcs...
2008-06-01 10:49:22
Variáció Epere
... sajt
- 125 ml tejszín

Elkészítés

Az eperszemeket megmossuk, megtisztítjuk. Botmixerrel, vagy turmix géppel pürésítjük. A tejszínből habot készítünk, majd hozzákeverjük a mascarponét. Az elkevert tejszínhabhoz hozzáadjuk a pürésített epret, vaníliás cukrot, cukrot, és a citromlevet. Fagylaltgépbe öntjük, majd hűtőbe tesszük. Ha nincsen fagylaltgépünk, kev...
2008-05-26 19:00:26
Emeletes boldogság
... lap, erre tesszük a zselés cukros, aszalt gyümölcsös krémet, majd a harmadik lapot. A tetejére csokimázat teszünk, amihez a porcukrot, a vajat, a kakaót, a tejet és a liszte...
2008-05-26 12:23:40
Mákos-meggyes kocka
... tej,
citrom reszelt héja,
1 csomag sütőpor,
1 üveg meggybefőtt vagy 1 kg fejtett meggy
(A bögre 3 dl-es)

Elkészítése:
1.a cukrot a tojással habosra keverjük
2.hozzáadjuk a tejet
3.a sütőport belekeverjük a lisztbe
4.belekeverjük a lisztet és a mákot a masszába
5.a citromhéj reszeléket is hozzáadjuk.
6.Jól ...
2008-05-19 20:00:08
Rigójancsi
... sütőpapírral béleljük ki, hogy ne ragadjon majd le a piskótánk.
A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat a cukor 3 részével, a vaníliás cukorral, vízzel és az olajjal babosra keverjük.
A lisztet összeszitáljuk a kakaóporral és a sütőporral.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a kristálycukor 1 részét és még pár percig verjük.
A toj...
2008-05-14 12:57:00
Könnyű citromkrém
... joghurt,
1 dl tejszín,
1 citrom,
10 dkg porcukor,
1 csapott evőkanál zselatin,
a díszítéshez mentalevél

A joghurt levét leöntjük, majd habverővel habosra keverjük. Hozzáadjuk a citrom levét és lereszelt héját. A zselatint 1 evőkanál forró vízben feloldjuk, majd a joghurtba keverjük. Végül hozzáadjuk a kemény habbá vert tejszínt is. A citromkré...
2008-04-26 15:50:47
Egyszerű répatorta
... citrom reszelt héja,
1 teáskanál fahéj,
1 teáskanál sütőpor,
1 dl olaj
csipet só

A sárgarépát megtisztítjuk és finomra reszeljük. A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral, az olajjal, hozzáadjuk a sárgarépát, a darált diót, a lisztet, amihez hozzákevertük a sütőport, a fahéjat, a citrom reszelt héját és egy csipet sót. Végül óvatosan összeke...
2008-03-25 13:23:07
Variációk
... snidling

Elkészítés: A keményre főtt tojásokat hideg vízzel leöblítjük, majd meghámozzuk, és éles késsel hosszában félbevágjuk, a széleit cakkosra mintázzuk. A sárgáját óvatosan kifordítjuk, összekeverjük a krémsajttal, sózzuk, borsozzuk. Egyneműre kidolgozzuk, majd három részre osztjuk.

A petrezselymet megmossuk, megszárítjuk, finomra vágjuk, majd összekever...
2008-03-21 11:20:13
1 2 3 ....................67 68 ..........100 101 ..........132 133 134 135 
Címkék: Nincs Cím, Variáció Epere, Rama Sütőmargarin, tojásokat beledolgozzuk, sütőporral összeforgatjuk, margarinos masszával, egyik felét, apróra vágott, túrót áttörjük, margarinnal habosra, tejszínből kemény, tejet felmelegítjük, zselatinos langyos, túrókrémmel összedolgozzuk, zselatinnal együtt, habüstbe tesszük, piskótalapra halmozzuk, piskótát szorosan, eperszemeket megmossuk, tejszínből habot, elkevert tejszínhabhoz, pürésített epret, zselés cukros, harmadik lapot, tetejére csokimázat, tojással habosra, citromhéj reszeléket, tojásokat szétválasztjuk, vaníliás cukorral, olajjal babosra, lisztet összeszitáljuk, tojásfehérjét kemény, díszítéshez mentalevél, joghurt levét, citrom levét, joghurtba keverjük, kemény habbá, sárgarépát megtisztítjuk, tojások sárgáját, darált diót, citrom reszelt, keményre főtt, széleit cakkosra, sárgáját óvatosan, petrezselymet megmossuk, összeszitáljuk, összeforgatjuk, összedolgozzuk, fagylaltgépünk, szétválasztjuk, hozzákeverjük, beledolgozzuk, tojásfehérjét, összekeverjük,
© 2013 TVN.HU Kft.