|
|
|
... tej
5 kanál grízes liszt
A mázhoz:
3-4 dkg Rama Sütőmargarin
20 dkg tortabevonó étcsokoládé
Elkészítése:
A tésztához a margarint a cukorral jól elkeverjük, majd a tojásokat beledolgozzuk. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, a margarinos masszával összedolgozzuk. Ezután elfelezzük, az egyik felét az apróra vágott mandulával, a mási... |
2008-06-07 09:21:09 |
|
|
|
|
|
|
... díszítéshez:
tejszínhab
szeletelt lime
szeletelt mandula
Elkészítése:
A túrót áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot és a citromhéjat, majd a margarinnal habosra keverjük. A tejszínből kemény habot verünk. A tejet felmelegítjük, hozzáadjuk a zselatint és habverővel kevergetve felfőzzük. A zselatinos langyos tejet a túrókrémmel összedolgozzuk, ezután lazán ... |
|
2008-06-02 17:32:26 |
|
|
|
|
|
|
... dkg porcukor, 8 dl tejszínhab, 4 dkg zselatin,1 lap 1 cm es piskótalap,5 dkg pirított szeletelt mandula
A bort a cukorral és a zselatinnal együtt egy habüstbe tesszük, simára keverjük, majd vízfürdőn, állandó kevergetés mellett besűrítjük. Amikor kéz-melegre hűlt, habverővel beleforgatjuk a tejszínhabot, majd hosszában a piskótalapra halmozzuk. A piskótát szorosan felcs... |
2008-06-01 10:49:22 |
|
|
|
|
|
|
... sajt
- 125 ml tejszín
Elkészítés
Az eperszemeket megmossuk, megtisztítjuk. Botmixerrel, vagy turmix géppel pürésítjük. A tejszínből habot készítünk, majd hozzákeverjük a mascarponét. Az elkevert tejszínhabhoz hozzáadjuk a pürésített epret, vaníliás cukrot, cukrot, és a citromlevet. Fagylaltgépbe öntjük, majd hűtőbe tesszük. Ha nincsen fagylaltgépünk, kev... |
|
2008-05-26 19:00:26 |
|
|
|
|
|
|
... lap, erre tesszük a zselés cukros, aszalt gyümölcsös krémet, majd a harmadik lapot. A tetejére csokimázat teszünk, amihez a porcukrot, a vajat, a kakaót, a tejet és a liszte... |
|
2008-05-26 12:23:40 |
|
|
|
|
|
|
... tej,
citrom reszelt héja,
1 csomag sütőpor,
1 üveg meggybefőtt vagy 1 kg fejtett meggy
(A bögre 3 dl-es)
Elkészítése:
1.a cukrot a tojással habosra keverjük
2.hozzáadjuk a tejet
3.a sütőport belekeverjük a lisztbe
4.belekeverjük a lisztet és a mákot a masszába
5.a citromhéj reszeléket is hozzáadjuk.
6.Jól ... |
2008-05-19 20:00:08 |
|
|
|
|
|
|
... sütőpapírral béleljük ki, hogy ne ragadjon majd le a piskótánk.
A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat a cukor 3 részével, a vaníliás cukorral, vízzel és az olajjal babosra keverjük.
A lisztet összeszitáljuk a kakaóporral és a sütőporral.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a kristálycukor 1 részét és még pár percig verjük.
A toj... |
2008-05-14 12:57:00 |
|
|
|
|
|
|
... joghurt,
1 dl tejszín,
1 citrom,
10 dkg porcukor,
1 csapott evőkanál zselatin,
a díszítéshez mentalevél
A joghurt levét leöntjük, majd habverővel habosra keverjük. Hozzáadjuk a citrom levét és lereszelt héját. A zselatint 1 evőkanál forró vízben feloldjuk, majd a joghurtba keverjük. Végül hozzáadjuk a kemény habbá vert tejszínt is. A citromkré... |
2008-04-26 15:50:47 |
|
|
|
|
|
|
... citrom reszelt héja,
1 teáskanál fahéj,
1 teáskanál sütőpor,
1 dl olaj
csipet só
A sárgarépát megtisztítjuk és finomra reszeljük. A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral, az olajjal, hozzáadjuk a sárgarépát, a darált diót, a lisztet, amihez hozzákevertük a sütőport, a fahéjat, a citrom reszelt héját és egy csipet sót. Végül óvatosan összeke... |
2008-03-25 13:23:07 |
|
|
|
|
|
|
... snidling
Elkészítés: A keményre főtt tojásokat hideg vízzel leöblítjük, majd meghámozzuk, és éles késsel hosszában félbevágjuk, a széleit cakkosra mintázzuk. A sárgáját óvatosan kifordítjuk, összekeverjük a krémsajttal, sózzuk, borsozzuk. Egyneműre kidolgozzuk, majd három részre osztjuk.
A petrezselymet megmossuk, megszárítjuk, finomra vágjuk, majd összekever... |
2008-03-21 11:20:13 |
|
|
|
|